Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şey Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi, büyük alim Dr. El-Sağir (Allah ona rahmet etsin) için Küfe Üniversitesi'nde düzenlenen anma törenine katıldı

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şey Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi, büyük alim Dr. El-Sağir (Allah ona rahmet etsin) için Küfe Üniversitesi'nde düzenlenen anma törenine katıldı



9/2/2023


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şey Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve Necef El-Eşref'teki merkez bürosu müdürü Sayın Şeyh Ali Al-Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Küfe Üniversitesi'nde Dr. El-Saghir için anma töreninde şöyle dedi: “O, Irak'ın büyük alimlerinden biriydi. O, ilim havzasına, üniversiteye ve edebiyata büyük hizmetler verdi.

Büyük Alim Dr. Muhammed Hüseyin El-Sağir, zorluklarla ve sıkıntılarla geşirdiği ömründe o güzel kokulu yolculuğuna çıkmadan önce üç önemli sancak dikti. Onun vefatı, geride bıraktığı ilim ve onun bolluğundan yararlanan salih evlatlara fayda sağlayan ilim havzası ve üniversite için bir kayıp olduğunu belirtti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şey Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) makamından yapılan açıklamanın metni şöyle: “Allah, içinizden iman edenleri ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltir ve Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

Alimlerin zikrini diriltmek, nefisleri diriltmektir. Onların duruşlarını zikretmek müminleri tasdik eder ve yürüyenlerin yolunu aydınlatır. Cenab-ı Hak âlimleri peygamberlerin varisleri olarak karar kılmıştır. Onlar hayatlarındaki düşünce ve davranışlarıyla dini tecessüm ettiren, Allah'ı hatırlatan ve Allah yolunda yürümek isteyenlere ışık olanlardır. Bu nedenle sabrı belaya üstün görenler oldukları için Allah'ın en büyük koruyucusu nazarında yüksek bir mertebeleri vardır. alimler nefse ve nefsin arzularına karşı direnmek için kurtuluşa giden yoldur ve başarıya vesiledirler. Alimlerini anarak dirilten milletler asla ölmezler. Bugün ilim havzasının, üniversitenin ve edebiyatın merhumunu, büyük alim dr. Muhammed Hüseyin El-Sağir saygıyla anıyoruz.

O, Irak’ın alimlerinden biri oluncaya kadar ilim Havzasında okuyarak, ve yazarak geçirdiği ömrü boyunca hazreti Muhammed'in (saa) ve Ehl-i Beyt’inin (as) ilimlerinin sancağını taşıdı. En yüksek rütbeye ulaşana kadar ilmi ve akademik çalışma bayrağını taşıdı. Peygambere ve Ehl-i Beyt’e (as) olan biat sancağını; onlara olan sevgisi ve sempatisiyle taşımış, onları övmekte, şiirlerinde, nesirlerinde ve duruşlarında onların faziletlerini zikretmekte samimi olduğu için bu yolda ağır bir bedel ödemiştir. Onun gidişi, kendisine fayda veren ilimden ve bolluğundan içen salih evlatlara, ilim havzası ve üniversite için büyük bir kayıptır. Umuyoruz ki, Cenab-ı Hak, kendisine bütün masumların şefaatini ve bilhassa Allah'ın en büyük velisinin şefaatini nasip etsin.

Doğduğu güne, hakkı savunmak için mücadele ettiği güne, Allah'ın huzuruna vardığı güne ve yeniden diriltileceği günde Allah'ın selamı onun üzerine olsun.”








NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET