Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), heyetleri kabul etti ve bilgi aramaya teşvik etti; çünkü bilgi, ulusları güçlendirir ve ilerletir

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), heyetleri kabul etti ve bilgi aramaya teşvik etti; çünkü bilgi, ulusları güçlendirir ve ilerletir



5/1/2023


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Babil şehrindeki Kutsal Hüseyni Türbesi'ne bağlı Kaşifetul Varis Derneği'nden bir heyeti ve Başkent Bağdat'tan Hazreti Zehra’nın (sa) Hayır Kurumu'ndaki Kur'an-ı Kerim Faaliyetleri Bölümü’ünden bir heyeti, Kuveyt Devleti'nden kutsal türbelere ziyarete gelen çok sayıda ziyaretçinin huzurunda kabul etti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmasında milletleri kuvvetlendiren ve ilerleten, akıl ufkunu açan ve imanı kuvvetlendiren şeyler için ilim aramanın önemine vurgu yaptı ve müminlerin ahlaki kontrollere uymaları gerektiğini vurguladı. Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) daha sonra: “Günlük hayatta Ehl-i Beyt'in (as) izinden giderek, onların yaklaşımlarını takip edin, çünkü insanı Allah'a bağlayan, rızâsına ulaştıran, dünya ve ahiret saadetine ulaştıran yegâne yol budur.” Dedi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), mü'min gençlerin anne ve babaya, bilhassa annelere hürmet etmeye çok düşkün olmaları gerektiğini sözlerine ekledi. “Çünkü onlar, size Ehl-i Beyt'i (as) sevdirerek yetiştirmeye heveslendiler ve siz büyüdükçe bu sevgiyi sizin kalplerinize ve zihinlerinize yerleştirdiler.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Müminlerin, küçük büyük her amel ve sözlerinden kendilerini sorumlu tutmaları, çok geç olmadan af dilemeleri, tövbe etmeleri ve hatalarını düzeltmeleri gerektiğine işaret etti.




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET