Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve Necef'te bulunan merkez büro müdürü sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Müsanna şehtinde düzenlenen kutlama törenine katıldı

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve Necef'te bulunan merkez büro müdürü sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Müsanna şehtinde düzenlenen kutlama törenine katıldı



3/1/2024


Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Musenna şehrinde katıldığı bir törende konuşması sırasında şöyle söyledi

* "Aslında merceiyetin verdiği Cihat fetvası, şehadet isteyenler için büyük bir fırsat ve şehadet kapısı olmakla beraber, şeref ve haysiyet savaşlarının bir uzantısı oldu."

* "İftihar; zafer kazananların ileri gelenlerine, şehadetlerinden önce haklarını almalarıyla gösterilen büyük bir onur ve Allah düşmanlarının yenilgilerinin en büyük olduğu yerdir."

Bu bağlamda şehitliğin önemini ve onun yalnızca yüce Allah'ın seçilmiş evliyalarının erişebileceği büyük dereceleri ve statüyü teyit etmek tam da orada düzenlenen şehitlerin yıldönümü merasimine denk gelmektedir. Bu bağlamda şunları vurguladı: “Şehadet, Allah’ın özel kulları için bu dünyada özel bir rütbe ve statüdür. Ehl-i Beyt (as) bunu en güzel örneğini vermiştir, onlar şehidlerin önderleri olmuşlardır. Bunların başında Müminlerin Emiri Ali ibni Ebutalib (as) ve Şehitlerin Efendisi imam Hüseyin (as) gelmektedir.

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), cihat fetvasının ve merceiyetin rolünü vurgularken, şöyle konuştu: “Merceiyetin verdiği cihad fetvası; şehitlik, şeref ve haysiyet mücadelelerinin devam etmesini isteyenler için bir fırsat kapısı oldu. Dinin, insanların kalplerini etkileyen en büyük faktör olduğunu ve hâlâ da öyle olduğunu bütün dünyaya açıkça duyuruyorum." Dedi.

Sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), İki büyük şehit Mühendis (ra) ve Süleymani'nin (ra) oynadığı büyük rolleri anlatırken şöyle devam etti: "Bu gün, kendilerini şehadete layık kılan konum ve davranışlar sergileyen iki büyük şehidimizi ve onların yoldaşlarını kutluyoruz... Zafer önderlerinin kazandığı gurur ve iftihar şehadetlerinden önce kendilerine düşeni yapmış olmalarındandır. Onlar Allah'ın düşmanlarına en büyük yenilgileri tattırdılar.” Dedi.

Sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.); temellerini büyük Peygamber'in (saa), asil ve tertemiz Ehl-i Beyt'inin (as) attığı hak prensiplerden ve merceiyetten vazgeçmemek gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi: “Bizler, Müminlerin Emiri imam Ali'nin (as) takipçileri olarak, etkilenmek değil, nüfuz sahibi olmak zorundayız. Bu davranış ve tutum İmamlarımızdan (as) ve merceiyetten miras aldığımız ve öğrendiğimiz hak ilkelere olan bağlılığımızdan kaynaklanmaktadır."

Sayın şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), yüce Allah'a dua ederek: "Yüce Allah kendi huzurunda bulunan salih şehitlerimizin derecelerini yükseltsin. Onurlu Irak halkının evlatlarını huzur, güven, emniyet ve doğruluk üzere bereketlendirsin." dedi:





NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET