Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Musul, Anbar, Selahaddin ve Kerkük aşiretlerinin şeyhlerinden oluşan bir heyeti kabul etti

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Musul, Anbar, Selahaddin ve Kerkük aşiretlerinin şeyhlerinden oluşan bir heyeti kabul etti



26/12/2023


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): "Irak, Arap milletinin kalbidir... Irak'ın temeli ve ana direği aşiretler ve onların şeyhleridir." Dedi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irakın batı bölgelerinden; Musul, Anbar, Selahaddin ve Kerkük illerinden, özellikle Felluce, Tikrit ve diğer değerli Irak şehirlerinden gelen aşiret şeyhlerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Heyeti memnuniyetle karşılayan Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irak'ın önemini ve Arap milliyetçiliğinin değer ve özelliklerini vurgulayarak, bu bağlamda Kutsal Cadde'nin vurguladığı ve Yüce Peygamber'in (Allah'ın salat ve selamı onun ve Ehl-i Beyt'inin üzerine olsun) kutsadığı niteliklere işaret etti. Vatan sevgisine, onu savunmaya, cömertliğe ve mertliğe işaret ederek, bu konuda şöyle konuştu: “Irak, Arap milletinin kalbidir." Dedi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irak'ın peygamberlerin ve vasilerin, özellikle de masum imamların (Allah'ın selamı cümlesinin üzerlerine olsun) ülkesi olduğunu ve tüm Müslümanların, tüm insanlığın kurtarıcısı İmam Mehdi'inin (Allah onun zuhurunu çabuklaştırsın.) başkentinin Irak olacağına inandığını belirterek, ırak'ın dini statüsünü teyit etti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) aşiretin vatandaki önemini ve statüsünü dile getirirken, aynı zamanda gayretli kabilelerin adamlarının ve şeyhlerinin durumuna da vurgu yaparak şöyle dedi: “Irak'ın temeli ve direği aşiretler ve şeyhlerdir." Dedi.

 Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): "Irak'ı her türlü kötülükten, düşmanların şerrinden muhafaza etmesini, daima ve sonsuza kadar birlik ve güçlü olmasını Yaradan'dan niyaz ediyorum." Diye dua etti





NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET