Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Azerbaycan Cumhuriyeti'nden gelen bir heyeti kabul ediyor

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Azerbaycan Cumhuriyeti'nden gelen bir heyeti kabul ediyor



5/1/2024


Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Irak'taki kutsal türbeleri ziyaret etmek ve onun tavsiye ve direktiflerini dinlemek üzere Azerbaycan Cumhuriyeti'nden gelen müminlerden oluşan bir heyeti kabul etti.

Ziyaretçinin Irak'taki kutsal türbelerin önemi ve statüsünün farkında olması gerektiğini vurgulayan Hazretleri, aynı zamanda amelleri kabul edilen salihler arasında olabilmesi için her bir birey için sorumluluk unsurunun harekete geçirilmesinin önemine işaret etti. Kabul edilmiş amellerden maksat; amellerin Allah'ın ve Rasulü'nün ve de tertemiz imamların huzurunda kabul edilmesidir.

Bununla ilgili olarak Necef-i Eşref'in eşsizliğine ve onun büyük ve anlamlı dini ve manevi konumuna değinen Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), bu bakımdan Müminlerin Emiri'nin (as) ve onun havza ilmiyesiyle kapılarını hidayet ve doğruluk arayan herkese açtığını belirtti. Müminlerin İmam Ali'yi (as) ve onun mübarek türbesini ve de Necef-i Eşref'i ziyaret ederek, buralardan feyiz ve bereket alarak barış ve sevgi elçileri olmaya davet etti.

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.)  mümin kadınları, aileyi koruyabilmeleri için yüce Allah isteyi olarak; bütün alemlerin hanımlarının efendisi Fatıma Zehra'nın (sa) ve Havra Zeyneb'in (sa) verdiği iffet ve saflık derslerine uymaya çağırdı.

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), oplantısının sonunda müminleri koruması, adımlarını yönlendirmesi ve onları kötülüklerden engellemesi için Yaradan'a  dua etti.





NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET