صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا می توانم نماز های روزانه را به حضرت آدم و حضرت محمد مصطفی ص و دیگر انبیاء علیهم السلام و دوازده امام و ام البنین و حضرت زینب و حضرت معصومه سلام الله اجمعین هدیه کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار مانعی ندارد. والله العالم.
پرسش:فرق بین مندوب و مستحب چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. از نظر اصطلاحات فقهی هیچ فرقی ندارند، هرچند که بین آن دو از نظر معنای لغوی تفاوت هست. والله العالم.
پرسش:نماز نوافل را قبل از نمازهای روزانه با چه فاصله زمانی واجب است که بخوانیم؟ آنطور که معلوم است نوافل را قبل از نمازهای واجب باید خواند، این یعنی بدون فاصله قبل از نماز بخوانیم؟ بین نوافل و نمازهای واجب چقدر باید فاصله انداخت؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شایسته است نمازهای نافله ظهر را بعد از زوال بدون فاصله بخوانید تا این که سایة شاخص به اندازه مثل برسد و نماز عصر تا زمانی که سایة شاخص از مقدار مثل خارج شود. نوافل مغرب نیز قبل از مخفی شدن سرخی مغرب و نوافل عشاء نیز قبل از نیمه شب و بعد از نماز عشاء خوانده شود. والله العالم.
پرسش:اگر بیدار شدن در شب موجب اذیت شدن والدین گردد، آیا حرام است؟ و آیا در صورتیکه مستحبی باعث آزار پدر و مادر شود حرام می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر بیدار شدن به جهت نذر یا غیر نذرِ واجب نیست، جایز نیست که قیام کنید. می توانید نماز شب را قبل از نیمه شب یا بعد از نماز صبح به نیت قضا بخوانید. جلوگیری از آزار و اذیت شدن والدین مهم تر از نماز شب است. والله العالم.
پرسش:اگر نافله فریضه های ظهر و عصر و صبح، قبل از خود فریضه خوانده نشود، آیا شرعا می توان بعد از فریضه و تازمانی که وقت فریضه باقی است آن را خواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بدان فرزندم! وقت نافله در فرض سؤال شما با دو عنصر مشخص می شود. 1. از نظر وقت که نافله ظهر قبل از این است که سایة شاخص به اندازه مثل برسد 2. ادای نافله قبل از ادای فریضه باشد با فوت شدن هر یک از این دو عنصر نماز نافله قضا می شود. والله العالم.
پرسش:هر کس چهار رکعت از نماز شب را خوانده باشد و سپس وقت نماز فجر برسد، آیا باقی نماز خود را به نیت قضا کامل کند؟ یا به نیت اداء؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال بهتر است که به ادای نماز واجب صبح مشغول شوید و سپس آن بخش از نماز شب را که از دست داده بوده قضا کند. والله العام.
پرسش:اگر نماز شفع و وتر را قبل از فجر بخوانم، آیا می توانم باقی نماز را بعد از فجر و با هر نیتی بخوانم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قضای رکعاتی از نماز شب که فوت شده بعد از فراغت از نماز صبح جایز است. والله العالم.
پرسش:آیا می توانم نماز نافله صبح را بعد از نماز فریضه صبح بخوانم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر می توانید نماز نافله و فریضه صبح را قبل از طلوع آفتاب بخوانید، لازم است که نافله را قبل از فریضه به جا آورید. در مورد سؤال، نماز نافله هنگامی بعد از فریضه خوانده می شود که نمازگزار نتواند نافله را قبل از فریضه انجام دهد. والله العالم.
پرسش:در نماز فرزند برای والدین خود که دو رکعت است و در مفاتیح الجنان ذکر شده، در رکعت اول سوره فاتحه و ده مرتبه رَب اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ در حالی که آیه 41 سوره ابراهیم (رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ) است. آیا باید به عین متنی که در مفاتیح الجنان آمده پایبند باشیم یا به نص آیه؟
پاسخ:بسمه سبحانه. به مفاد روایت پایبند باشید. والله العالم.
پرسش:در شب لیلة الرغائبی که با پنجشنبه 30-3 مصادف خواهد شد، اگر نماز این شب را بین نماز مغرب و عشاء بخوانیم، آیا باعث خارج شدن از وقت فضیلت عشاء می شویم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شایسته است این نماز را به نیت رجاء به امید مطلوبیت خواند. این نماز در کتب معتبر ادعیه ذکر شده است و باید در زمان مشخص شده خود خوانده شود و وقت فضیلت نماز خارج نمی شود. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی