صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:برخی از پزشکان معتقدند عمل پیوند و بستن دو لوله ی مرد که زیر ناحیه شکم و بالای ران قرار دارد و می تواند از ایجاد مشکل برای عورت مصون باشد نظر شما چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه در صورتی که بر آن قادر باشد مانعی ندارد. و الله العالم
پرسش:آیا بستن لوله های تناسلی در حالت اختیار جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه در صورتی که منجر به ضرر نشود و تحت نظر پزشک ماهری باشد اشکالی ندارد. و الله العالم
پرسش:برخی پزشکان می گویند عمل عقیم سازی همیشگی موجب آسیبهایی به نفس ميشود و هر ضرری شرعاً حرام است، نظر شما چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه پزشکان بایستی از آسیب ها پرده بردارند تا بتوانیم حکم را بیان کنیم. والله العالم
پرسش:نسبت به عمل بستن لوله های تناسلی نسبت به مرد و زن خواهش می شود به این سؤالات پاسخ داده شود: الف- هنگامی که بازگشایی این لوله ها بعد از بسته شدنشان امکانپذیر نباشد و این به معنای عقیم شدن مرد یا زن است که دیگر هیچ وقت توانایی بچه دار شدن نخواهد داشت آیا اجرای این عمل جایز است؟ ب- بسته شدن مجرای منی (اسپرماتیک) نزد مرد منجر به این نشود که بیضه، اسپرم های قادر بر باروری را تولید نکند و باروری از طریق آنچه لقاح مصنوعی نامیده می شود صورت پذیرد آنچنانکه برخی پزشکان آن را بیان می کنند، آیا این عمل جایز است؟
پاسخ:ج- نسبت به زن، بستن لوله تناسلی او منجر به توقف تخمدان ها از تولید ماهانه تخمکها نشود بنابراین برای او این امکان هست زمانی که بخواهد بچه دار شود به پزشک مراجعه کند و تخمک را بردارد و با اسپرم برداشته شده از همسرش بارورش سازد؟ ج الف/ بسمه سبحانه در صورتی که موجب ارتکاب فعل حرامی نشود و به رضایت زوجین باشد جایز است. و الله العالم ج ب/ بسمه سبحانه در صورتی که با رضایت مرد باشد جایز است و لکن باید دانست که این چنین عمل هایی از آسیب های جانبی دردآور خالی نیست. و الله العالم ج ج/ بسمه سبحانه این جایز است لکن به این شرط که فعلی که انجام آن جایز نیست رخ ندهد. و الله العالم
پرسش:آیا برای زن جایز است به قرار دادن دستگاه آی یو دی و آنچه موجب حالات برهنگی می شود اقدام کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه این قطعاً جایز نیست. و الله العالم
پرسش:آیا برای پزشک زن جایز است برای کسانی که از دستگاه آی یو دی استفاده می کنند معاینه داخلی به عمل آورد: الف- زمانی که مریض از او معاینه طلب نماید به این جهت که از خونریزی یا سایر علائم عفونتی احساس ناراحتی می کند؟ ب- زمانی که مریض از او طلب معاینه کند به جهت اطمینان یافتن از اینکه دستگاه آی یو دی در مکان مناسبش قرار دارد؟
پاسخ:ج الف/ بسمه سبحانه در صورتی که معاینه به جهت درمان و دفع دردها باشد جایز است. و الله العالم ج ب/ بسمه سبحانه گفتیم برداشتن دستگاه آی یو دی واجب است و باقی نگهداشتن آن جایز نیست. و الله العالم
پرسش:گاه گفته می شود که دستگاه آی یو دی ابزاری است برای سقط (ازبین بردن) تخمک بارور شده، آیا اقدام پزشک زن به قرار دادن آن در رحم زن او را شرعاً مسؤول سقط مترتب بر آن می کند یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه او نسبت به حرمت قرار دادن دستگاه آی یو دی مسؤول است و نسبت به سقط مسوؤل نیست. و الله العالم
پرسش:آیا برای پزشک زن جایز است که دستگاه آی یو دی را برای کسانی که تمایل به استفاده از آن را دارند به عنوان مانعی از بچه دار شدن قرار دهد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه فعل حرامی مرتکب می شود و در صورت لمس یا نگاه به عورت زن به جهت این غرض مستحق عقوبت تازیانه است. و الله العالم
پرسش:آیا برای زن جایز است از همسرش در قرار دادن دستگاه آی یو دی اجازه بگیرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه حکم دانسته شد و گفتیم که شرعاً جایز نیست حتی اگر زوجین موافقت کنند. و الله العالم
پرسش:در برخی اوقات دستگاه آی یو دی عوارضی جزئی همچون عفونت های رحمی و غیر آن را سبب می شود، آیا استفاده از آن در این صورت جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه حکم شناخته شد که ما دستگاه آی یو دی و تبعات آن را جایز نمی دانیم. و الله العالم
قبلی
1
2
3
4
بعدی