صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا پایبندی به تصمیمات سازمان ملل و شورای امنیت در تحریم اقتصادی یک دولت مسلمان یا غیر مسلمان واجب است در صورتی که بر دولت نقض کننده تصمیم تحریم، آثار و خساراتی وارد می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه در صورتی که آن خسارت قابل تحمل باشد و خساراتی به مردمانش وارد نشود واجب است از یاری نمودن ظالم بر علیه دولت مسلمان اجتناب نماید. و الله العالم
پرسش:آیا نقض تحریم اقتصادی وضع شده از جانب سازمان ملل و شورای امنیت بر ضد یک دولت مسلمان یا غیر مسلمان جایز است درجایی که خساراتی بر نقض کنندگان تصمیم تحریم وارد نمی شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه برای دولت مسلمان جایز نیست به دولت مسلمان دیگر در فرض سؤال خسارت برساند. و الله العالم
پرسش:اگر دولت کافری دولت کافر دیگری را تحریم نماید آیا برای مسلمانان جایز است که با یکی از آنها در مقابل دیگری مشارکت نمایند؟
پاسخ:بسمه سبحانه بر دولت مسلمان لازم است فقط آنچه را که خیر مردمانش در آن است عمل نماید. و الله العالم
پرسش:هنگامی که برخی از مسلمانان با کفار قطع ارتباط نمایند آیا بر باقی مسلمانان نیز قطع ارتباط با آن کفار واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر در ترک قطع ارتباط با کفار ضرری برای مسلمانان باشد تعامل با دولت کافر در حال اختیار جایز نیست و اگر ضرری نباشد هر كشورى آزاد است بایستی به آنچه مردمش بدان نیاز دارند عمل نماید. و الله العالم
پرسش:آیا برای دولت ها یا مجامع و یا افراد جایز است که بر کشورها إسلامى و گروه ها و افراد مسلمان تحریم اقتصادی وضع نمایند؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر ضرورت شرعی وجود نداشته باشد جایز نیست. و الله العالم
پرسش:آیا برای دولت های مسلمان جایز است که با یک دولت کافر در تحریم اقتصادی یک دولت مسلمان مشارکت نمایند؟
پاسخ:بسمه سبحانه برای این دولت های مسلمان این امر جایز نیست مگر در صورتی که به جهتی اضطرار داشته باشند. و الله العالم
پرسش:اگر دولت کافری از جهت اقتصادی دولت اسلامی را تحریم نماید آیا برای دولت مسلمان دیگر یا برای شخص مسلمان به عنوان یک فرد جایز است با آن دولت کافر تعامل داشته باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر در این تعامل تأیید و تشویق و سلطه ای برای کافر بر مسلمان باشد جایز نیست و اگر این نتیجه مترتب نشود می تواند با کافر از جهت اقتصادی قطع ارتباط نماید یا اینکه ارتباط را ادامه دهد و همچنین با آن دولت مسلمان که بدان اشاره کردی. والله العالم
پرسش:اینجانب به نگارش مطلبی با موضوع «خیانت» مأمور شده ام و در این زمینه سؤالاتی دارم. یک: تعریف شریعت اسلامی از خیانت زناشویی چیست و آیا دارای دو مفهوم عام و خاص است؟ دو: حکم شرعی خیانت زوجه یا زوج از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینترنت و وایبر چیست؟ سه: اگر زوج یا زوجه از طریق تلفن همراه و شبکه های اجتماعی مرتکب زنا شود، آیا این کار به معنای حقیقی زنا محسوب می شود و از جرائمی است که حد به آن تعلق می گیرد؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه؛ خیانت دو مفهوم دارد: معنای لغوی که عبارت است از عدم مراعات امانت یا عدم محافظت از چیزی که باید محافظت شود. برخی از مصادیق این معنا عبارتند از خروج از دین، به هر نوعی باشد، خروج از طاعت الهی و نیز خروج زوجه از اطاعت زوج در اموری که اطاعت بر او واجب است، حتی در خروج از منزل بدون اذن شوهر. معنای دوم که همان معنای عرفی خیانت است، عبارت است از لذت جنسی از غیر زوج، حتی به واسطه صحبت کردن یا نگاه و یا بالاتر از این ها. والله الهادی ج2/ بسمه سبحانه؛ پاسخ این سؤال از پاسخ قبل روشن شد. والله الهادی ج3/ بسمه سبحانه؛ مفهوم دقیق زنا عبارت است از داخل کردن آلت مرد در یکی از دو عورت زن، یعنی فرج یا دبر، بدون ازدواج شرعی. البته در لسان شرع، از نگاه حرام نیز تعبیر به زنا شده، تا چه رسد به لمس و گفتگوی حرام؛ اما مقصود از این تعابیر، بیان بزرگی این گناه است و تمام احکام زنا که در باب حدود ذکر شده بر آن بار نمی شود. والله العالم
قبلی
1
بعدی