صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:من یک مدرس هستم، آیا جایز است که خارج از وقت موظفی خود تدریس خصوصی داشته باشم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ما معلمان و مدرسان را از تدریس دروس خصوصی در مدارس خصوصی منع نمی کنیم؛ اما کوتاهی در کار از جانب مدرس در ساعت کار رسمی را حرام می دانیم. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا آموزش مختلط (مردان به همراه زنان) حتی در زمان فتنه کنونی جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اسلام آموزش و علم آموزی را اگر به همراه محافظت از دین و حجاب زن باشد منع نمی کند. والله العالم.
پرسش:آیا وقت ادای نماز در محل کار وقتی است که کارمند برای آن مستحق حقوق و دستمزد است؟ زیرا گاهی مخالف با قرارداد بین طرفین است، حتی اگر وقت ادای نماز در سیر انجام کار تأثیری نداشته باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر تأخیر انداختن در نماز موجب قضا شدن آن شود، تأخیر جایز نیست و در این مورد اجازه کارفرما یا مدیر سازمان اعتباری ندارد. والله العالم.
پرسش:حکم زدن دانش آموز چیست؟ توصیه شما به معلمان در این مورد چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: معلم در تربیت مانند پدر است؛ بلکه استاد مخلص در تربیت دینی از پدر برتر است؛ اما معلم نباید دانش آموز را کتک بزند مگر بعد از آن که از ضروری بودن آن مطمئن شود. و به کمترین اندازه ممکن اکتفا کند. معلم باید بداند که دانش آموز امانتی در نزد اوست و باید برای او مانند فرزند نسبی خود عزیز باشد. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا افراد زیر مستحق حقوق هستند: اولاً: کارمند دولتی اگر روزی به دلیلی اضطراری نتواند در ادارة خود حضور یابد؟ دوماً: معلم یا استادی که در مدرسه خود یا دانشگاه حاضر است اما دانش آموزان و دانشجویان در کلاس درس آن روز حاضر نشده اند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: کارمند اجیر است و به مجرد امضای قرارداد مستحق حقوق ماهیانه (اجرت) می باشد. او متعهد است در تمام مدت ساعت کاری خود بر اساس آنچه در قرارداد قید شده مشغول کار باشد و باید در اداره باقی بماند، حتی اگر کاری نباشد. هنگامی که مانند فرض سؤال از رسیدن به اداره ناتوان بود، به همان مقداری که از حضور در کار ناتوان بوده مؤاخذه خواهد شد. ناتوانی او تنها عقاب شرعی را از او ساقط می کند؛ اما همچنان مدیون کار خود است و باید آن وقت را با توافق کارفرما –مدیر سازمان- جبران کند. اگر این کار را نکرد مستحق مجازات خداوند سبحان و محاسبه از جانب کارفرما است. والله العالم.
پرسش:آیا چنین اشخاصی مستحق حقوق هستند؟: 1. کارمند دولتی ای که به دلیلی خیلی اضطراری در یک روز، نتوانسته به محل کار خود برسد؟ 2. معلم یا استادی که در مدرسه یا دانشگاه محل کار خود حضور دارد؛ اما دانش آموزان یا دانشجویان در آن روز، سر کلاس حاضر نشده اند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: كارمند وقت خود را اجاره داده و به مجرد قرارداد مستحق حقوق ماهیانه -دستمزد- است و بر حسب مفاد قرارداد، تکمیل مدت زمان موظفی به گردن اوست و باید در اداره بماند، حتی اگر هیچ کاری نداشته باشد. اما اگر مانند فرض سؤال از رسیدن به اداره بازماند، نسبت به مقدار زمانی که نتوانسته خود را به محل کار برساند بدهکار است. عدم توانایی او برای حضور، تنها باعث رفع مجازات شرعی می شود؛ اما در مورد کار همچنان مدیون است و باید این زمان را با توافق کارفرما –رئیس اداره- جبران کند. اگر این کار را نکرد مستحق مجازات از جانب خداوند سبحان و بازخواست توسط کارفرما است. والله العالم.
پرسش:من معلم هستم. آیا جایز است که دروس خصوصی خارج از وقت موظفی تدریسم قبول کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: معلمان و مدرسان را از دریافت دروس خصوص خارج از وقت موظفی یا اشتغال به تدریس در مدارس خصوصی منع نمی کنیم؛ اما کوتاهی مدرس یا معلم در تدریس در وقت موظفی را حرام می دانیم. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:حکم تنبیه بدنی دانش آموز چیست؟ توصیه شما به استادان و معلمان در این زمینه چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: معلم در تربیت مانند پدر است؛ بلکه استاد مخلص در تربیت دینی از پدر برتر و شریف تر است؛ اما معلم نباید تنبیه بدنی کند مگر این که مطمئن شود این کار ضروری است و باید به کمترین میزان ممکن اکتفا کند و بداند که دانش آموز امانتی در دست اوست و دانش آموزان را همچون فرزند واقعی خود عزیز بدارد. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا درس خواندن مختلط (مردان و زنان) حتی در شرایط فتنه کنونی جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اسلام عزیز از درس خواندن و علم آموزی منع نمی کند؛ اما درصورتی که این کار با حفظ دین و حجاب زن باشد. والله العالم.
پرسش:آیا وقت خواندن نماز در محل کار وقتی است که موظف مستحق دریافت حقوق درازای آن نیست؟ زیرا گاهی حتی با این که وقت نماز تأثیری در روند پیشرفت کار ندارد، اما با قرارداد بین طرفین در تعارض است.
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر تأخیر در نماز باعث قضا شدن و فوت وقت می شود، به تأخیر انداختن نماز جایز نیست و در این مورد اجازه کارفرما یا رئیس اداره معتبر نیست. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی