صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:پدیده کف زدن در شادی های اهل بیت علیهم السلام و نیز در عروسی ها و مناسبت های اجتماعی در بین مؤمنان رواج یافته است. این پدیده غالبا در حسینیه ها و مساجد رخ می دهد و گاهی اوقات ریتم کف زدن به ریتم مناسب مجالس لهو و طرب تبدیل می شود. آیا کف زدن به خودی خود اگر در شادی های اهل بیت علیهم السلام باشد مستحب است؟ آیا بهتر نیست که با صلوات جایگزین شود؟ آیا کف زدن مناسب اماکن مقدسی مانند مساجد و حسینیات است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: کف زدن هرچند حرام نیست؛ اما کاری سبک و سخیف به شمار می رود. ابراز احترام و شادی به وسیله کف زدن مانند دیگر آداب و رسوم ناپسند از نظر باوقاران، از غرب وارد فرهنگ ما شده است. بنابراین بهتر است ابراز خوشحالی در مناسبات دینی به وسیله تکبیر، تهلیل، صلوات بر پیامبر صلوات الله علیه و آله و ذکر لفظ جلاله "یا الله" با صدای بلند و با رعایت وقار و سنگینی باشد. همانطور که در هنگام شنیدن تلاوت های قرآنی با صدای نیکو مرسوم و معمول است. والله العالم.
پرسش:پدیده کف زدن در شادی های اهل بیت علیهم السلام و نیز در مجالس عروسی و مناسبت های عمومی در میان مؤمنان شایع است و این امر اغلب در حسینیه ها و مساجد روی می دهد و گاهی اوقات نحوه کف زدن همانند مجالس لهو و طرب می شود؛ حال آیا کف زدن در مجالس جشن و سرور اهل بیت علیهم السلام ، مستحب است ؟ و یا اینکه بهتر است بجای آن صلوات، تکبیر و تهلیل بفرستند؟ و آیا کف زدن در اماکن مقدس مانند مساجد و حسینیه ها درست است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: کف زدن، حتی اگر حرام نباشد، اما امری غیر مرسوم بوده که برای ابراز احترام و شادمانی است؛ از نظر معتقدین متعهد کف زدن همانند دیگر آداب و رسوم زشت از فرهنگ غربی به جامعه اسلامی رخنه کرده. بنابر این بهتر آنست که در مناسبت های مذهبی با تکبیر و تهلیل و صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و نیز با بلند کردن صدا به ذکر الفاظ جلالة مانند ( یا الله ) آنهم بطور متناسب و مورد پسند همانند وقتی که تلاوت قرآن را با صوت خوش می شنوید؛ شادی کنید. والله اعلم
قبلی
1
بعدی