صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا فروش طلایی که مراقد اهل بیت علیهم السلام با آن تزئین می شود و کمک کردن به فقیران و نیازمندان با قیمت آن جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! بدان که طلا، نقره¬ و دیگر فلزات گرانبها و سنگ¬های زینتی که بر قبر معصومین علیهم السلام یا قبر یاران آن¬ها که همه دنیای خود را برای کسب رضای خدا و رضای اولیای خدا فدا کردند، قرارداده شده یا قرارداده می¬شود، از اموال مخصوص به فقیران و نیازمندان اعم از سادات و غیر سادات نیست؛ بلکه از سوی مردمی است که پایبند به ادای حقوق شرعی هستند و اراده کرده¬اند که از طریق انداختن جواهرات در حرم، مادامی که از اموال خودشان باشد، به خداوند متعال تقرب بجویند. بنابراین باید در مواردی هزینه شود که صاحبان آن¬ اراده کرده¬اند و هزینه کرد آن در غیر موضع خود جایز نیست زیرا در ان صورت ظلم و خیانت و غصب است و خداوند متعال در قرآن کریم غاصبان و ظالمان را لعن کرده است. ولا حول ولا قوة الا بالله. والله الهادی
پرسش:آیا شما نسبت مزار حمزه غربی در بابل به حمزه بن القاسم علوی عباسی ثقه و جلیل القدر که نجاشی زندگی وی را نقل کرده و شیخ نیز در کتاب رجال خود وی را توثیق و ذکر کرده، صحیح می دانید؟ البته با آگاهی از این که این نسبت در ضمن داستان معروفی که برای سید محمد مهدی قزوینی اتفاق افتاده نسبت داده شده است. میرزای نوری در جنة المأوی آن را نقل کرده و حضرت آیت الله خویی نیز در کتاب المعجم این مزار را به حمزة بن القاسم مذکور نسبت داده اند. آیا این نسبت را صحیح می دانید؟
پاسخ:بسمه سبحانه: سید ابوالقاسم خویی قدس سره سعی کرده کاری که فرمودید انجام دهد. اما فرزندم! برای ما دلایلی وجود ندارد که به طور یقین نسبتی که شما می فرمایید را ثابت کنیم.
پرسش:هنگام زیات قبور شهداء در حرم امام حسین علیه السلام، موضوعی مرا به فکر وامی-دارد. چگونه ممکن است مکان به این کوچکی قبر بیش ازهفتاد نفر را درخود جای دهد؟ روایتی وجود دارد مبنی بر این که زنانی که از اسارت بازگشتند و همچنین همسران اصحاب، هر یک از آن ها بر سر قبر شهید خود نشستند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! بدان که اخبار حاکی از جزئیات حادثه کربلا بسیار متفاوت، متعارض و پراکنده است. دلیل این موضوع نیز از انسان عاقل و آگاه از این حادثه و حواشی آن پوشیده نیست. شایسته است بدانیم بر اساس روایات به صور قطعی قبر علی اکبر علیه السلام از طرف پایین پای مبارک، متصل به قبر امام حسین علیه السلام است. اما درباره سایر شهدا اعم از شهدای اهل بیت و شهدای اصحاب علیهم السلام به طور قطعی نمی توان نظر داد، مگر این که در نزدیکی قبر امام حسین علیه السلام قرار دارند. در برخی از روایات آمده که امام سجاد علیه السلام آنان را در یک گودال دفن کرد. در برخی روایات دیگر آمده که اطراف قبر امام حسین علیه السلام یعنی در سمت قدم مبارک و پشت سر مبارک دفن شده اند. به همین دلیل برخی نیز در دفن حبیب بن مظاهر در مکانی که اکنون ضریح مبارکشان وجود دارد شک کرده اند. چون اگر فرض کنیم که ستون حد فاصل بین قبر حبیب و قبر امام حسین علیه السلام وجود نداشت، پاهای حبیب نزد سر مبارک امام حسین علیه السلام قرار می گرفت و این کار چگونه ممکن است؟ به همین دلیل برخی از بزرگان (قدست اسرارهم)را دیده ایم که از پشت قبر امام حسین علیه السلام به قبور شهدا نمی رفتند و از قبر شهدا هم به سمت مرقد امام حسین علیه السلام نمی رفتند تا مبادا از روی قبور شهدا عبور کرده باشند. آنچه که این مصیبت را دو چندان می کند، تخریب قبر امام حسین علیه السلام و اصحاب ایشان به دست متوکل عباسی لعنت الله علیه است. اللهم العن أول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له على ذلك اللهم العن العصابة التي جاهدت الحسين وشايعت وتابعت على قتله اللهم العنهم جميعاً. اللهم عجل ظهور وليك (عج) لينتقم ممن ظلم حق محمد وآل محمد. والله العالم (خداوندا! نخستین ستمکاری که در حق محمد و آل محمد ظلم کرد و آخرین پیرو او را لعن و نفرین کن. خداوندا! همه آن گروهی را که با امام حسین علیه السلام جنگ کردند و در شهادت او همکاری و همراهی کردند را لعن کن! خداوندا! در ظهور ولی خود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تعجیل بفرما تا انتقام کسانی که در حق محمد و آل محمد ظلم کرده اند را بستاند). والله العالم.
پرسش:نظر شما درباره مرقد شیخ کلینی رحمه الله چیست؟ وی قبری در رصافه بغداد دارد که مشهور است و روایتی هست که حاکی از دفن شدن او در کرخ است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اثبات محل قبر شریف این عالم (قدس سره) با ادله صحیح اگر غیر ممکن نباشد، در حال حاضر بسیار سخت و دشوار است. مسلمانان در اثبات چنین مراقدی به شهرت مفید به اطمینان اکتفا کرده اند. بنابر این همین قبر معروف و مشهور که همه مردم آن را می-شناسند، مرقد ایشان به شمار می رود، هر چند برخی از علماء بر خلاف این موضوع اصرار بورزند. والله العالم.
پرسش:آیا محل شهادت فرزندان ائمه و امامزادگان و مرقد حضرت عباس و حضرت زینب علیهم السلام حکم مسجد را دارند؟ و آیا ورود شخص جنب و حائض به داخل آن ها حرام است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ورود این افراد به مراقد مشرفه غیر از ائمه معصومین علیهم السلام شرعاٌ حرام نیست مگر این که ورودشان موجب هتک حرمت صاحب مرقد شود، در این صورت باید از آن به عنوان ثانوی اجتناب نمود. والله العالم.
پرسش:من دو پسر دارم که یکی از آن ها ده ساله و دیگری هشت ساله و مبتلا به اوتیسم است. دوست دارم که مراقد مشرفه در عراق و ایران را زیارت کنم. آیا می توانم فرزندم را در داخل ضریح همراه خود ببرم یا این کاربه دلیل اینکه کودک هستند جایز نیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر کودکان نظافت و بهداشت را رعایت کنند، مانعی ندارد. والله العالم.
پرسش:در منطقه غماس قبری وجود دارد که منسوب به سید عبد الله فرزند امام کاظم (علیه السلام) است. 1/ آیا برای شما اثبات شده که این قبر متعلق به سید عبد الله فرزند امام کاظم (علیه السلام) است؟ 2/ آیا استناد به سخن ریش سفیدان و معمرین و همچنین خواب برای وجود قبری که عمری بیش از دوازده قرن دارد، صحیح است؟ 3/ به نظر شیخ بشیر النجفی (حفظه الله) محل کنونی قبر کجاست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ما منبع موثقی که تأیید کند این قبر متعلق به عبد الله بن امام موسی کاظم است یا این نسبت را تأیید کند نیافتیم. بنابراین، این قبر از جمله قبرهای با نسبت ناشناخته و مجهول به شمار می رود. علاوه بر این که منابع درباره محل فوت و دفن عبد الله بن امام کاظم علیهما السلام سخنی نگفته اند. باید بدانید که اینگونه نسبت ها با خواب و رؤیا اثبات نمی شود. بله هیچ بعید نیست که این قبر متعلق به سیدی علوی و صالح از اولیاء خداوند باشد. والله العالم.
پرسش:در هندوستان و در روستایی محبوب به نام (تاندا) در شهر (احمد کارنکار)، حدود 300 سال قبل به وسیله حکمرانان (تاندا) مرقدی برای امام علی علیه السلام ساخته شده است. این مرقد مطهر به دلیل عدم پایداری و تأمین مالی بسیار فرسوده و مخروبه شده است. شیعیان آن منطقه از نظر مالی نمی توانند آن را ترمیم کنند. در این زمینه از حضرتعالی تقاضای چند موضوع را داریم: 1. از شما خواهشمندیم به این موضوع توجه کنید تا این ساختمان حفظ شود. 2. این ساختمان نماد تشیع و شعائر شیعیان است و اگر تعمیر نشود در آینده به مرور به مخروبه تبدیل می شود. 3. برای ترمیم ساختمان به کمک های مالی فوری نیاز داریم.
پاسخ:بسمه سبحانه: شما باید از نظر شرعی صحت انتساب این مرقد به امیر المؤمنین علیه السلام را اثبات کنید. آیا ایشان در نجف اشرف مدفون نیستند؟ بله اگر این مرقد نماد و تصویری از مرقد شریف ایشان در نجف اشرف باشد و ساخت آن مرقد برای تجمع شیعیان در آن برای انجام شعائر صحیح باشد و همگان بدانند که امیر المؤمنین علیه السلام در آن مکان دفن نیستند بلکه مرقد ایشان در نجف اشرف است، تعمیر و ترمیم آن ساختمان با اموال شخصی مؤمنان مانعی ندارد اما نه با حقوق. والله الهادی
قبلی
1
بعدی