صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا حضرتعالی اجازه می دهند که عقد نکاح به وسیله ی پیامک انجام شود؟ و آیا تبادل صیغه به وسیله ی پیامک بین مرد و زن کفایت می کند؟ و ایا در عقد لفظی، خواندن صیغه نکاح به زبان عربی لازم است؟
پاسخ:بسمه سبحانه : عقد جایز است ولی نه به وسیله ی نوشتار و یا ضبط صدا؛ بلکه به وسیله ی مکالمه ی زنده ای که طرفین بشنوند همانطور که در تماس تلفنی انجام می گیرد و این در صورتی است که عقد به وسیله ی ایجاب و قبول و با رعایت سایر شرائط صیغه عقد انجام گیرد و انشاء صیغه ی عقد باید به زبان عربی انجام شود و به غیر از زبان عربی صحیح نیست مگر در حالت عجز که در زمانه ی ما وجود این عجز معقول نیست. و الله العالم
پرسش:اگر مرد در عقد ازدواج خود نام والدین خود که وی را به سرپرستی گرفته اند بنویسد و نام والدین واقعی خود را ننویسد، آیا بر عقد ازدواج تأثیر می گذارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: تأثیری در عقد ندارد؛ اما نسبت دادن رابطه فرزندی به غیر از پدر جایز نیست. قرآن کریم از این کار نهی کرده و جزء گناهان کبیره است؛ بلکه از برخی روایات نقل شده درباره کسانی که این گناه را مرتکب شده-اند استفاده شده که هر کس این عمل را مرتکب شود مستحق لعن است. ولاحول ولا قوة الا بالله
پرسش:آیا ازدواج از طریق اینترنت جایز است؟ اگر جایز است شرایط آن چیست؟ آیا از طریق ارسال عکس یا مکالمه صوتی بدون تصویر است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر صدای دو طرف در هنگام ایجاد لفظ در آن واحد قابل شنیدن باشد مانند تماس با تلفن به صورت زنده، انعقاد عقد با ایجاب و قبول صحیح است. والله العالم.
قبلی
1
بعدی