صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر بدانم که بعضی از غذاهای معین را اگر بخورم در طول روز باعث خروج باد معده به صورت مستمر می شود به گونه ای که قادر به حفظ صحت وضویم نخواهم بود و چنانچه میل نکنم این حالت برای من رخ نمی دهد و می توانم صحت وضویم را حفظ کنم، در اینجا سوالاتی هست: 1.آیا خوردن این غذاها چه قبل از دخول وقت نماز و چه بعد از آن جائز است؟ 2.اگر قبل از رسیدن وقت نماز، وضو داشته باشم، آیا با علم به اینکه این غذاها باعث خروج باد باطل کننده وضو می شود، جائز است این غذاها را بخورم؟ 3.اگر بعد از رسیدن وقت نماز، وضو گرفته باشم آیا با علم به اینکه اگر اینها را بخورم باعث خروج باد باطل کننده وضو خواهد شد، جائز است آنها را میل کنم؟
پاسخ:۱/ بسمه سبحانه: با وجود اضطرار به آن غذاها جائز است. والله العالم ۲/ بسمه سبحانه: با وجود اضطرار جائز است. و الله العالم ۳/ بسمه سبحانه: در صورت وسعت وقت نماز با وجود اضطرار جائز است. و الله العالم
پرسش:آیا جایز است پیتزایی را بخوریم که تنها از سبزیجات ساخته شده و آن را آشپزی غیر مسلمان با همان ماهیتابه ای که با آن پخت پیتزای مشتمل بر عناصر حرام مثل گوشت های حرام یا قارچ حرام صورت پذیرفته، تهیه کرده و پخته است. در این حالت مشخص حکم شرعی چیست؟ شایان ذکر است که عناصر بالای نان قرار داده می شود و نه بر روی ماهیتابه؟
پاسخ:بسمه سبحانه آنچه را غیر مسلمان طبخ می نماید در صورتی که همراه با رطوبت لمس نماید یا ظرفی که در آن پخت صورت می پذیرد را همراه با رطوبت لمس نماید، نجس خواهد بود و حرام. و الله العالم
پرسش:خوردن چه اجزائی از قربانی حرام است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: خوردن اجزای ذیل از قربانی حلال گوشت حرام است: خون، فضله، طحال، نری، تخم یا دنبلان، مثانه، کیسه صفرا، بچه دان یا جفت، ظاهر و باطن فرج، نخاع، پی، غدد، چیزی که میان سم است، حدقه چشم، چیزی که درون مغز است و به شکل نخود می باشد. ظاهراً بیشتر این موارد حرام ذکر شده مختص به چهارپایان است. اما در پرندگان نیز این اجزاء حرام است: فضله، خون، کیسه صفرا، طحال و دو بیضه موجود در برخی از پرندگان. والله العالم.
پرسش:آیا نهی وارد شده در قرآن درباره اسراف در خوردن و آشامیدن به این معناست که اسراف در خوردن و آشامیدن معصیت و گناه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اسراف به طور مطلق معصیت و گناه است. والله العالم.
پرسش:آیا خوراکی هایی که از طریق کسب حرام تهیه می شود، اگر با رطوبت لمس کنیم، نجس به شمار می رود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر به دلایل دیگری نجس نباشد، پاک است. والله العالم.
پرسش:آیا خوردن غذایی که سرپرست خانواده از طریق کسب حرام بدست آورده جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر آن چیزی که برای خانواده می آورد همان چیزی سرقت شده یا کسب شده از طریق حرام باشد مثلا نان یا خرما را بدزدد و خانواده را از آن ارتزاق کند، خوردن آن جایز نیست. اگر این غذا را بخورد نزد خداوند متعال مسؤول و ضامن است. اما اگر غذایی که برای خانواده تهیه می شود از مال حرام خریده شده باشد و خرید آن از راه های متعارف باشد. مانند این که انسان بعد از توافق بر سر یک کیسه خرما خریداری کند در این صورت خوردن آن غذایی که سرپرست خانواده تهیه می کند و می آورد برای خانواده جایز است و گناه آن تنها متوجه سرپرست خانواده است. توضیحاتی که ارائه شد مربوط به خوردنی ها، آشامیدنی ها، پوشاک و کلیه لوازم منزل می-شود. والله العالم.
پرسش:من در رستوران دانشگاه در آمریکا شاغل هستم و همه انواع غذاهای حاوی گوشت های حلال و حرام را تهیه و عرضه می کنم. آیا این کار فی ذاته و حقوق دریافتی آن جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: مطلقا از آماده سازی و ارائه مشروبات اجتناب کنید. همچنین از ارائه غذاهای حرام به مسلمانان پرهیز نمایید. اما نسبت به ارائه آن به کافران که آن را حلال می دانند جایز است. والله العالم .
پرسش:حکم گوشت هایی که در بازارها و رستوران های کشورهای اسلامی سنی مذهب فروخته می شود چیست؟ با علم به این که غده هایی در گوشت وجود دارد که حرام است یا خوردن آن از نظر ما شیعیان حرام است اما اهل سنت خوردن آن را حلال می دانند، حکم آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! هیچ گوشتی را تا زمانی که برای شما محرز نشده که از حیوان حلال گوشت یا ذبح شده به روش اسلامی جعفری است نخورید. اگر به هر طریقی مطمئن شدید بخورید و در غیر این صورت نخورید. والله العالم.
قبلی
1
بعدی