صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:1. حکم ورود و اطلاع از سایت های غیر اخلاقی و ضد دینی و آگاهی از مضامین آن چیست؟ 2. حکم وبگردی در سایت هایی که به مذهب حقه توهین می کنند و شامل افکار ضاله و گمراه کننده هستند، چیست؟ 3. حکم ترویج مفاهیم و موضوعات غیر اسلامی که شاید منجر به نشر فساد یا گمراهی از طریق سایت ها و شبکه های اجتماعی شود چیست؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه: تا زمانی که به هر دلیلی بر او واجب نشده، واجب است که از این کار امتناع ورزد و دوری کند؛ زیرا این سایت ها فتنه انگیز و بلاخیز هستند و خداوند سبحان امر فرموده اند از فتنه ها اجتناب کنیم. والله الهادی. ج2/ بسمه سبحانه: کسی که می تواند پاسخ دهد یا در خود این قدرت را می بیند که بتواند پاسخ دهد و رهایی یابد، اشکالی ندارد. اما کسی که از این موضوع مطمئن نیست، باید پرهیز کند. والله الهادی. ج3/ بسمه سبحانه: حکم کسی که این گناه را انجام می دهد حکم منافقینی است که به حکم قرآن کریم از معروف نهی می کردند و به منکر امر می نمودند. والله الهادی.
پرسش:آیا سخن گفتن از دیگران به صورت نوشتاری به شکلی که از این کار ناراحت شوند، در حکم غیبت و سخن چینی –اگر نوشتار هم مصداق آنها می شود- است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله! پاسخ در سؤالهای قبلی داده شد. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:حکم نشر و ترویج امور مخصوص دیگران يا بدنام کردن آنان از طریق شبکه های اجتماعی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر شامل توهین به شخص مؤمن باشد، جایز نیست و از گناهان کبیره شمرده می شود؛ به ویژه اگر در آن از عیب پنهان کسی پرده برداشته شود. این کار غیبت و حرام است و مجازاتی دارد که آیات شریفه قرآن کریم بر آن تأکید کرده اند. والله الهادی وهو الهادی.
پرسش:حكم ترويج مد لباس و پوشاک و ... از طریق شبکه های اجتماعی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: به شرط عدم ارتکاب فعل حرام در این امور و عدم ترویج چیزی که باعث انتشار فساد در جامعه دینی یا اخلاقی یا خانواده می شود، این کار مانعی ندارد. والله الهادی وهو العالم.
قبلی
1
بعدی