صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا جایز است که مسلمان در مسأله ای که مرجع تقلید او در آن اشکال می کند، از مرجع دیگری تقلید کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. تقلید از اعلم ترین مرجع زنده واجب است و عمل به فتوای غیر از او جایز نیست. والله الهادی وهوالعالم.
پرسش:آیا این سخن درست است: ( فقیه بایست از جانب یک مرجع مجوّز اجتهاد داشته باشد و هر کس فاقد این اجازه باشد ، رجوع به او و تقلید از او جایز نیست)؟
پاسخ:بسمه سبحانه، گوینده ی این سخن باید بپرسد که چه کسی به نخستین مجتهدان-شیخ مفید و شیخ صدوق و شیخ طوسی و کلینی رضوان الله علیهم- جواز داد و پسرم تو باید درباره ی مفهوم اجتهاد و شروط مفصل آن در کاوش های علمی علماء عمیقاً بیندشی. والله الهادی.
پرسش:کدامیک از متخصصان مرجعیت شهادت به اعلمیت حضرت آیت الله شیخ بشیر النجفی (دام عزه) داده¬اند؟ مستدعی است نام¬های بیشتری را بفرمایید.
پاسخ:بسمه سبحانه. افرادی بوده و هستند که به اعلمیت ایشان شهادت داده¬اند. اما شرعا نمی¬توانیم نام آن¬ها را ذکر کنیم . فرزندم! این از وظایف شماست که در مورد اعلمیت ایشان تحقیق کنید. این موضوع در حیطة وظایف بنده نیست. والله العالم.
پرسش:اگر مقلد بین تقلید از دو مرجع که یکی در هنگام احتیاط، رجوع به مرجع دیگر را جایز می¬داند و دیگری جایز نمی¬داند مردد شد، به نظر شما کدامیک اعلم است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این موضوع نه دلالت بر افضلیت دارد نه بر مفضولیت. اعلمیت به این معناست که یک مرجع بیش از دیگران توانایی ارجاع فروع به قواعد را داشته باشد. آن احتمال هایی که شما ذکر کردید ریشه در موضوع دیگری دارد. والله العالم.
پرسش:در حال حاضر چه کسی اعلم است؟
پاسخ:بسمه تعالی سبحانه. هر کسی که به وجوب تقلید از اعلم فتوا بدهد و خود عهده دار امر مرجعیت شود و معتقد باشد که خودش اعلم است. این از حیث وظیفة مرجعیت است. اما مقلد باید روش¬های شرعی تعیین شده در فقه جعفری را دنبال کند تا اعلم را تشخیص دهد. والله العالم.
قبلی
1
بعدی