صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا در غسل ترتیبی، برای آنکه اجزای غسل از هم جدا شوند، در صورتی که آب قطره قطره و یا متصل باشد، خارج کردن بدن از زیر دوش واجب است یا آنکه خارج کردن آن مطلقا واجب است چه آب قطره قطره باشد و چه متصل؟
پاسخ:بسمه سبحانه شستن عضو دوم غسل باید از شستن عضو اول متمایز باشد و در تحقق ترتیب بین اعضای غسل، رسیدن آب به همه ی اجزای عضو اول قبل از نیت غسل برای عضو دوم کافی است. و الله العالم
پرسش:سؤال من درباره غسل این است که هنگامیکه غسل کردم، چیز بسیار کوچکی را روی ناخنم پیدا کردم و نمی دانم چه چیزی بود. نمیدانم آیا مانع رسیدن آب شده یا نه؟ غسل را کامل کردم و الان بسیار شک کردم که آیا غسل من صحیح است یا خیر؟ بر فرض این که مانع رسیدن آب بوده، آیا غسل خود را کلا تکرار کنم یا همان مکان بسیار کوچک را که آب به آن نرسیده به نیت تکمیل غسل بشویم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: برای تکمیل غسل باید به قطعیت برسید که آب به همه نقاط بدن که شستن آن در غسل واجب است رسیده باشد. در فرض سؤال مکلف باید آن چیزی را که شک دارد، آیا مانع رسیدن آب به زیر خود است یا نه، از بین ببرد. بدون انجام این کار نمی توان حکم به صحت غسل نمود. بعد از اینکه مانع از بین برده شد، اگر غسل شما ترتیبی باشد و آن چیزی که گفتید در طرف راست بدن شما باشد، شستن محل مشکوک به شکل مطلوب و سپس شستن طرف چپ کفایت می-کند. اگر در طرف چپ باشد، رسیدن آب به آن مکانی که شک دارید کفایت می کند. اگر در سر و اطراف سر باشد، محل مشکوک را بشویید سپس سمت راست و بعد ازآن سمت چپ بدن را؛ اما اگر غسل ارتماسی بود شستن محل مورد نظر، هرجایی که باشد، کفایت می کند و اعاده غسل واجب نیست. والله العالم.
پرسش:حکم شک در جنابت چیست؟ به این معنا که من گاهی اوقات شک می کنم که محتلم شده ام و حالت وسوسه پیدا می کنم و این موضوع مرا بسیار خسته می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: جنابت با احتلام زمانی با خروج منی محقق می شود. پس اگر منی نباشد، شخص جنب نشده است و به توهمات خود اعتنا نکند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا بر من واجب است که در میان غسل ترتیبی جنابت هنگامی که غسل سر و گردن را به پایان رساندم و خواستم شروع به غسل بدن نمایم از زیر دوش خارج شوم؟
پاسخ:بسمه سبحانه خارج شدن از زیر دوش شبهه ای را از انسان در اجرای غسل دفع می نماید و الا اگر انسان بعد از غسل سر و گردن، زمان ریختن آب بر سمت راست نیت نماید، جاری شدن آب بر سمت راست به نیت تحقق غسل برای تحقق غسل کافی است و همچنین است از سمت چپ، بنابر این خارج شدن از زیر دوش واجب نیست. و الله العالم
پرسش:بعضی از بیماران دیابتی نوع یک از سختی کنترل قند خون رنج می برند و علم و دانش شروع به پیشرفت کرد و دستگاه های جدیدی ساخته شد که کنترل این بیماری را آسان می کرد و بسیاری از پزشکان، استفاده از پمپ های انسولین را به این بیماران توصیه کردند که بیمار هر سه روز یک بار آن را از بدنش جدا کرده و تعویض می کند و دستگاه های قند خون بدون سوزن نیز موجود است که روی شانه قرار گرفته و هر 14 روز یک بار تعویض می شود مانند دستگاه (فری استایل لیبره) و این دستگاه ها هنگام غسل مانع رسیدن آب به بدن می شوند بنابراین آیا زمان غسل ، کشیدن دست خیس بر آن کفایت می کند یا واجب است بیمار دیابتی، اول تیمّم کرده و سپس غسل کند و حین غسل بر این دستگاه نیز دست بکشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه در این گونه موارد حکم جبیره جاری می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف جنب شود و غسل کردن برایش حرجی باشد، مثل اینکه در جایی مهمان باشد، آیا در این صورت می تواند تیمم کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ اینگونه اضطرارها، مانند اینکه مهمان به صاحبخانه بگوید نیاز به غسل دارد، مجوز تیمم نیست؛ بنابرین باید به صاحبخانه اطلاع دهد، یا به دلیلی از خانه بیرون رود و برای غسل به حمام برود. والله العالم
پرسش:اگر انسان رطوبتی را مشاهده کند و نداند که آیا از باقیمانده منی در مجرای ادرار است یا خیر؟ حکم آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. احکام منی و جنابت تنها زمانی اجرا و واجب می شود که به طور حتمی و یقینی، منی بودن آن رطوبت ثابت شود. اگر شخص با خروج منی جنب شده باشد با ادرار یا ... استبراء نکرده باشد، در این حالت واجب است که در فرض سؤال، غسل اعاده شود. والله العالم.
پرسش:اگر شخصی نیت داشته باشد که پول صاحب حمام را پرداخت نکند یا بنای آن بر پرداخت پول حرام باشد، یا قصد داشته باشد که با تأخیر پرداخت کند، آیا غسل او باطل است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر با رضایت صاحب حمام، وارد حمام شود، غسل وی صحیح است و باید پول حمامی را از مال مباح، پرداخت کند. والله العالم.
پرسش:برخی از بزرگان (قدس الله أسرارهم) معتقدند که اگر اسباب و علل متعددی برای وضو وجود داشته باشد، یک وضو برای همه آن ها کافی است. اگر اسباب غسل جمع شوند، آیا انجام یک غسل به نیت همه جایز است؟ همچنین اگر فقط نیت جنابت کند کافی است؟ یا اگر یکی از آن غسل ها را به غیر از جنابت نیت کند، کافی است؟ اگر به نیت ما فی الذمه و قربة إلی الله غسل کند، بدون نیت همه غسل ها یا بدون نیت یکی از آن ها، آیا غسل صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. صحیح نیست. والله العالم.
پرسش:اگر هنگام شستن لباس ها، قطره ای از مایع منی به انگشت انسان مالیده شود، در این حالت غسل جنابت واجب است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. فرزندم! بدان که غسل جنابت در صورت خروج منی از محل فرج زن یا آلت تناسلی مرد، یا جماع با یکی از روش ها (با مهبل یا دبر) واجب می شود. اگر منی روی لباس بریزد، آن لباس مانند لباسی که خون یا بول روی آن ریخته است، نجس می شود و شستن محل نجس شده واجب است. در این حالت غسل جنابت واجب نیست. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی