صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:در صورتی که جهت قبله مطابق دستگاههای پیشرفتهی علمی و با اشراف طرفِ دینی موردِ اعتماد به دست آمده باشد، آیا اصرار بر باقی ماندن بر جهت قدیمی قبله حتی در فرضی که تفاوت کم باشد و به عنوان مثال از (20) درجه فراتر نرود صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه بعد از معیَّن شدن قبله با دقت همانطور که شما فرض نمودید ای عزیزم انحراف از قبله در نماز و نه در هرآنچه که جهتِ در نماز در آن معتبر است جائز نیست. و الله العالم
پرسش:1-بنابر این که برای شخص دور استقبال به جهت قبله ونه عین آن معتبر است؛ آیا انحراف اندک به مقدار چند درجه مضر است یا خیر؟ 2-در صورتی که امام به جهتی از قبله معتقد باشد و یکی از مأمومین به جهتی اطمینان پیدا کند که دارای انحراف بیشتری از جهت مورد اعتقاد امام است که گاه به (30) درجه می رسد؛ آیا برای او صحیح است که به این إمام اقتداء کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه هنگامی که خط وصل کننده به کعبه با دقت تعیین شده باشد برای انسان انحراف از آن خط به صورت عمدی جائز نیست. ج2/ بسمه سبحانه صحیح است که به امام اقتداء کند و از جهت امام منحرف شود به شکلی که مطمئن باشد به سمت قبله است هرچند اختلاف میان او و امام به مقداری که ذکر شد باشد و نماز هرکدام از آن دو صحیح است. و الله العالم
پرسش:در فرضی که شخص متمکن از صلاة همراه با رکوع به صورت ایستاده است لکن در حال سجده نمی تواند سجده کند مگر با انحراف کمی از قبله آیا در فرض ذکر شده شخص نمازش را ایستاده بجا آورد یا بر روی صندلی و با این کیفیت که نمازش را به شکل ایستاده به جا آورد و رکوعش را نیز در حال ایستاده انجام دهد سپس بر صندلی بنشیند و برای سجده مقداری خم (منحنی) شود یا به نماز به صورت نشسته منتقل شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در صورتی که انحراف از قبله به مقداری کم باشد که از چند انگشت بیشتر نباشد بر او لازم است که بر زمین سجده نماید و در فرضی که انحراف از قبله فاحش (زیاد از حد) باشد نماز می گذارد و سجده را در حالی که بر روی صندلی است به جا می آورد و قیام را در هیچ حالی ترک نمی کند والله العالم.
پرسش:موقعیت قبله را با استفاده از تلفن همراه (موبایل) تعیین کردم و بعد از گذشت پنج ماه متوجه شدم که نمازهایم را در جهت جنوبِ غربی به جا آوردهام در حالی که جهت صحیحِ قبله شمالِ شرق بودهاست به این معنا که با انحراف 360 درجهای از جهت صحیحِ قبله نماز گزاردهام، نمازهایم در طول این مدت چه حکمی دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه در مورد سؤال از آنجایی که پشت به قبله (مستدبر) بودهاید بر شما واجب است نمازهایی را که در این حال به جا آوردهاید را قضا نمائید. و الله العالم
قبلی
1
بعدی