صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:در سجده کدام جزء از پا و چه مقدار از آن بایستی با زمین تماس پیدا کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه، سر انگشت بزرگ، اگر بلندترین باشد، و اگر انگشت دومی بلندتر است لازم است آن بر زمین قرار بگیرد در صورتی که انگشت شصت خیلی کوتاه باشد. والله العالم
پرسش:در سجده آیا واجب است که سمت کناری پیشانی با مهر تماس پیدا کند (صد درصد)، یا اینکه تماس هر بخشی از پیشانی با مهر کافی است؟
پاسخ:بسمه سبحانه واجب است قسمت میانی پیشانی با آنچه سجده بر آن صحیح است تماس پیدا کند و نه قسمت های کناری. و الله العالم
پرسش:نظر حضرتعالی در خصوص سجاده هایی (جا نمازهایی) که شکل کعبه مشرفه یا یکی از شکل های گنبدهای حرم ائمه (علیهم السلام) بر روی آن رسم شده است چیست؟ و حکم نشستن بر روی آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر در عرفی که این این سجاده ها (جا نمازها) را مورد استفاده قرار می دهند این عمل اهانت به کرامت امور ذکر شده نباشد مانعی ندارد. و اگر اهانت محسوب می شود( چرا که اهانت و عدم اهانت از اموری است که به تفاوت جامعه ها متفاوت می شود) جایز نیست. و الله العالم
پرسش:کسانی که عذر دارند و نمی توانند نمازشان را در حالت ایستاده یا نشسته کامل کنند، هنگامی که روی صندلی نماز می خوانند و بر محل آماده شده برای سجده بر روی صندلی، سجده می کنند، این دسته از افراد می توانند از صندلی های معمولی استفاده کنند و به صورت ایماء و اشاره سجده کنند؟
پاسخ:باسمه سبحانه: جایز نیست، بلکه برای آنان واجب است چیزی مانند میز یا مانند آن در برابر خود قراردهند که بتوانند به آن سجده کنند. همچنین سعی کنند اگر می توانند همه اعضای سجود را به صورت مطلوب روی زمین قرار دهند یا اگر نشد برخی از آن را مانند دو انگشت ابهام و دو کف دست را به شکلی که انسان سالم در حالت سجده قرار می دهند، روی زمین بگذارند. والله العالم.
پرسش:معنای سبحان ربی و سبحان الله چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ سبحان الله به این معناست که خداوند را از هر چه لایق شأن مقدسش نیست منزه می دانم و از هر چه عظمتش را مخدوش می کند، مبرا می دانم. کلمه «سبحانه» در هر جا استعمال شود، به همین معناست. فرق بین این دو عبارت این است که «سبحان الله» بر ذات خداوند دلالت دارد و عبارت دوم، ذات خداوند را از این جهت که رب، نعمت دهنده و عطوف نسبت به مخلوقات است تنزیه می کند، بنابرین تنزیه در افعال خداوند است. والله العالم
پرسش:آیا در سجده شکر، گذاشتن اعضای هفتگانه بر زمین و سجده بر چیزهایی که سجده بر آنها صحیح است لازم است؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ احتیاط واجب آن است که در سجده شکر بر چیزی سجده کند که سجده بر آن صحیح است و نیز اعضای هفتگانه را بر زمین قرار دهد.
پرسش:آیا شرط در سجده شکر تحقق محل های سجدة هفتگانه و سجود بر آن چیزی است که سجده بر آن صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. احتیاط واجب سجده بر سجده گاه های هفتگانه و چیزهایی است که سجده بر آن صحیح است. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار در هنگام نماز شیئی که سجده کردن بر آن صحیح است را گم کرد و در جیب خود اسکناس داشت می تواند بر اسکناس سجده کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. سجده بر اسکناس به شرطی که سجده بر تصویر موجود جاندار نباشد. همچنین بگرداندن اسکناس برای سجده بر پشت آن نیز اشکالی ندارد. والله العالم.
پرسش:در هنگام نماز، محل سجده در پیشانی باید روی چه چیزی گذاشته شود؟ آیا تفاوتی بین نماز ادا و نماز قضا، نماز مسافر یا غیر مسافر یا نماز مستحب یا نماز واجب وجود دارد؟
پاسخ:در همه حالات ذکر شده سجده فقط بر آن چیزی صحیح است که ما در رساله عملیه خود بیان کردیم و آن چیزی نیست جز خاک یا آنچه روی خاک روییده و خوردنی و پوشیدنی نیست. والله العالم.
پرسش:آیا قرار دادن دو مهر روی یکدیگر و سجده بر آن ها اشکال دارد؟ در صورتی که اشکال دارد آیا تفاوتی بین موقوفه بودن مهر یا شخصی بودن آن هست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. به دو شرط جایز است: نخست: ارتفاع مجموع دو مهر بیش از چهار انگشت به هم چسبیده نباشد. دوم: این کار نمازگزار به دلیل کمبود مهر، مانع نماز زائران در حرم های شریف یا در مسجد نشود. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی