صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا خواندن ادعیه و نمازهای مستحب و احیا داری شبها همچون شب قدر و غیر آن و زیارت مرقدهای مطهر اهل بیت (علیهم السلام) به نیابت از موالین اهل بیت جائز است؟ فتوی در این خصوص چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: به جا آوردن تمامی اعمال عبادی مستحب به نیابت از مؤمنین چه زندگان و چه اموات جائزاست. و الله العالم.
پرسش:آیا اهدا کردن ثواب نمازهای واجب و روزهی واجب به یکی از اموات جائز است و در صورت جواز آیا امری مستحب محسوب می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله اهدا کردن جائز است. و الله العالم.
پرسش:کدام بهتر است اینکه به نیابت از اموات نماز به جا آوریم و روزه بگیریم یا اینکه تنها ثواب آن را به آنها اهدا نمائیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در صورتی که میت مشغول الذمه باشد بهتر آن است که او را یاری رسانید و ذمهاش را با به جا آوردن قضاء از جانب او فارغ کنید. والله العالم.
پرسش:شخصی مرا وکیل قرار داد تا کسی را برای قضای نماز پدرش اجیر کنم و بعد از مدتی مشخص شد که شخص اجیر نماز را قضا نکرده است و من اسم شخص مقضی عنه (شخصی که قرار است از جانب او نماز قضا به جا آورده شود) و مدت را فراموش کردهام و هم اکنون قصد دارم از جانب او این نمازها را به جا آورم چطور و با چه نیتی از طرف او نمازها را قضا کنم (نیت به چه شکلی باید باشد)؟
پاسخ:بسمه سبحانه: می توانی نیت قضا از جانب کسی را بکنی که از شما درخواست کرده که از جانب او نمازهایش را قضا کنی هرچند اسمش را نمی دانی واما نسبت به تعداد نمازها آنچه برشما واجب است قضا کردن مقداری است که علم داری آن مقدار از شما طلب شده است و در صورتی که بیش از این مقدار را قضا کنید تا این که اطمینان حاصل کنید چیزی بر ذمهی شما باقی نیست بهتر خواهد بود. و الله العالم.
قبلی
1
بعدی