صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:زمانی که روزه کفاره وقضا بر عهده ی مکلف باشد، آیا صحیح است یوم الشک را به نیت به جا آوردن (امتثال) امر واقعی که متوجه اوست روزه بگیرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه، صحیح نیست، بلکه بر او لازم است که نیت قضا نماید، چرا که تأخیر قضا جایز نیست بلکه در صورت تأخیر اگر از روی عمد باشد کفاره واجب است. والله العالم
پرسش:در ماه مبارک رمضان اگر از ابتدای شب نیت سفر نداشته باشم؛ اما بعد از طلوع فجر اختیاراً یا اجباراً تصمیم به سفر بگیرم، آیا باید روزة آن روز را افطار کنم؟ یا آن روز را کامل کنم و قضای آن را بجا آورم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر قبل از زوال از وطن خود خارج شدی و از حد ترخص (مسافت شرعی) عبور کردی، روزة شما به پایان می رسد، چه از شب قبل نیت سفر کرده باشی چه نکرده باشی. والله العالم.
پرسش:در خصوص یوم الشک، آیا مکلف می تواند قصد روزه کند و نیت خود را دوگانه بگیرد مثلا نیت کند اگر ماه رمضان بود، فردا را برای ماه رمضان روزه بگیرد و اگر ماه شعبان بود، روزه مستحبی برای ماه شعبان بگیرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این نیت جایز نیست. باید اینگونه نیت کند که یا روزه ماه شعبان را بگیرد یا اگر روزه قضایی از ماه رمضان یا هر روزة دیگری که به گردن اوست، قضای آن را به جا بیاورد. والله العالم.
پرسش:اگر در ماه مبارک رمضان شخص مکلف به نیت سفر شبانه در مکانی بیتوته کند و تا طلوع فجر همچنان نیت سفر داشته باشد؛ اما بعد از طلوع فجر، اتفاقی ناخواسته مانع سفر وی شود، وظیفه مکلف چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال واجب است که مکلف قصد روزه و آن را تمام کند. مادامی که مکلف سفر نکند و تا قبل از زوال از وطن خارج نشود و از حد ترخص (مسافت شرعی) عبور نکند، بیتوته کردن به نیت سفر، دلیل قانع کننده ای برای استفاده از مفطرات نیست. والله العالم.
قبلی
1
بعدی