صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:می خواهم بدانم کفاره شخصی که روزه نمی گیرد در صورتی که احساس سلامتی مناسب ندارد و در حوالی ساعت 2 بعد از ظهر آب می نوشد، کفار یا عقاب این عمل چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه، اگر از روزه گرفتن عاجز است، فقط بر او واجب است که قضای آن را بگیرد و کفاره ای بر او واجب نیست، و اگر توانایی روزه گرفتن دارد هرچند با مشقتی قابل تحمل، قضای آن و کفاره واجب است و بایستی باقیمانده روز را از اموری که روزه را باطل می کنند امساک نماید، کفاره روزه نگرفتن عمدی مخیر است میان روزه گرفتن دو ماه پشت سر هم و آزاد کردن بنده و یا اطعام شصت مسکین. و الله الهادی وهوالعالم.
پرسش:آیا پرداخت کفاره روزه ماه مبارک رمضان به یک فقیر جایز است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. جایز نیست و باید به چیزی که در رساله عملیه توضیح دادیم پایبند باشید. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:در سال گذشته به دلیل بیماری نتوانستم روزه خود را تکمیل کنم. کفاره یا فدیه این روزه ها چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر توانایی دارید قضای این روزه ها را باید بجا آورید. و اگر امکان قضای آن تا حلول ماه مبارک آینده وجود ندارد باید برای هر روز سه چهارم کیلو طعام کفاره بدهید. والله العالم.
پرسش:کفاره افطار روزه با حرام – نعوذ بالله مانند استمنا و ...- چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه : کفاره افطار با حرام کفاره جمع بین آزاد کردن یک بنده و روزه دو ماه پیاپی و اطعام 60 مسکین است. والله اعالم.
پرسش:آیا قضای روزه های غیر از ماه رمضان مانند روزه نذر معین و مانند آن واجب است؟ اگر روزه نذر غیر معین را بجا نیاورد، قضای آن واجب است؟
پاسخ:اگر روزه نذر معین را بجا نیاورد باید کفاره بدهد و قضا ندارد؛ اما اگر این نوع روزه نذر شده با جماع باطل شود قضا و کفاره مخیر بین آزاد کردن یک بنده، روزه گرفتن به صورت دو ماه پیاپی یا سیر کردن شصت فقیر. والله العالم.
پرسش:اگر کسی در خلال تحصیلات مرحله دبیرستان (ششم دبیرستان) بنا به شرایط درس و فشارهای خانواده در آن زمان روزه نگیرد، چه کار باید انجام دهد؟
پاسخ:قضای آن روزه ها و کفاره افطار عمدی بر وی واجب است. والله العالم.
پرسش:اگر روزه دار فراموش کند که استمنا از مفطرات است –علی رغم این که از روزه دار بودن خود آگاهست-؛ اما استمنا کند. آیا حکمش مشابه حکم کسی است که از روی فراموشی مفطری را مرتکب شده یا خیر؟
پاسخ:در فرض این سؤال کفاره و قضای روزه واجب است. والله العالم.
پرسش:من در سال سوم متوسطه، نه روز از روزه های ماه مبارک رمضان را افطار کردم؛ چون چهار امتحان داشتم و پدرم قبول نکرد که روزه بگیرم. حکم آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید قضای آن را بجا آورید و کفاره آن را بدهید. والله العالم.
پرسش:بسياري از ماه های مبارک رمضان را از دست داده و روزه نگرفته ام. از جنابعالی خواهش میکنم من را راهنمایی کنید که چگونه و چه مقدار کفاره پرداخت کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید قضای ماه هایی که از شما فوت شده و روزه نگرفته اید بجا آورید و برای هر روز که روزه عمد را پرداخت کنید و بین این سه گزینه مخیر هستید: آزاد کردن یک بنده، روزه گرفتن دو ماه متوالی و پی در پی یا اطعام شصت مسکین. علاوه بر این باید با توبه و پشیمانی و گریه و ندبه برای گناهی که انجام داده اید، به آغوش رحمت خداوند بازگردید. حال چگونه در محضر الهی بایستید و اولیای الهی را شفیع قرار دهید ....؟! لا حول ولا قوة إلا بالله العلی العظیم. والله العالم.
قبلی
1
بعدی