صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا فدیه تأخیر و کفاره بر کسی که چند سال به جهت این اعتقاد که روزه بر او واجب نیست روزه نگرفته است، واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه قضا واجب است و کفاره واجب است همانطور که فدیه تأخیر قضا اگر [تأخیری] حاصل شده باشد واجب است. و الله العالم
پرسش:شخصی بیمار است و دکتر وی را از روزه گرفتن منع کرده تا بر اثر روزه گرفتن شرایط سلامتی وی بحرانی نشود. بیماری او تا سال آینده طول کشیده و توانایی روزه گرفتن را ندارد. با توجه به این که پزشک اجازه روزه گرفتن را به وی نمی دهد، حکم وی چیست؟ آیا کفاره افطار برای هر روز به میزان یک مد طعام بر وی واجب است؟ یا پرداخت آن واجب نیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. پرداخت یک مد طعام برای هر روز از ماه مبارک بر ایشان واجب است، که یک ماه کامل آن 22.5 کیلوگرم می شود. والله العالم.
پرسش:اگر قضای یک روزه از ماه رمضان به عهده مکلف باشد و تا حلول ماه مبارک رمضان بعد تنها یک روز باقی مانده باشد و وقت بسیار تنگ شده باشد، در این حالت حکم آن چه خواهد بود اگر: 1.این روز را عمدا روزه نگیرد تا وارد ماه رمضان بعد شود. آیا علاوه بر وجوب قضای روزه و پرداخت کفاره، مرتکب گناه نیز شده است. 2.روزة این روز را در آخرین روز از ماه شعبان نیت کند ولی قبل از زوال عمداً روزه خود را افطار کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه. بدون شک اگر در طول سال تأخیر کرده و عمداً در روزه آخر ماه شعبان، قضای روزه را به جا نیاورده گناهکار و عاصی است و حکم کسی را دارد که قضای روزه را ترک کرده است. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. همان حکمی که گفتیم برای او نیز صدق می کند. والله العالم.
پرسش:آیا پرداخت کفاره روزة زن توسط شوهرش، به عنوان نفقه زن شمرده می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. به عنوان نفقه واجب شمرده نمی شود. والله العالم.
پرسش:اگر در پرداخت کفاره در ماه رمضان سال اول تأخیر بیاندازیم آیا با حلول شهر رمضان در هر سال، کفاره تکرار می شود؟ یا پرداخت همان یک بار کافی است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر افطارِ روزه از یک ماه رمضان باشد یک کفاره دارد حتی اگر پرداخت آن چندین سال طول کشیده باشد. بله اگر افطار در بیش از یک ماه رمضان تکرار شود، کفاره آن هم تکرار می شود فرزندم! والله العالم.
پرسش:همسر من قصد دارد کفاره روزة قضا به دلیل بارداری و حیض را پرداخت کند. حکم آن چیست؟ و بر اساس نظر حضرت آیت الله شیخ بشیر النجفی (دام ظله) کجا می توان این مبلغ را پرداخت کرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال، کفاره فقط برای زمانی است که روزه برای مادر یا جنین مضر باشد؛ اما اگر ترک روزه به دلیل حیض یا نفاس باشد، فقط باید قضای آن را به جا بیاورد و کفاره واجب نیست. کفاره را می توانید به فقرای مؤمن شیعه اثنی عشری در منطقه خود پرداخت کنید. همچنین می توانید برای ما به نجف اشرف ارسال کنید تا ما آن را پرداخت کنیم ان شاء الله. والله العالم وهو الموفق.
پرسش:اگر در سال های گذشته کفاره پرداخت نشده باشد حکم آن چیست؟ آیا واجب است که مبلغی اضافه پرداخت کنیم؟ یا به همان میزان در سالی که قصد پرداخت داریم کافی است؟ میزان فدیه برای یک روز در انگلستان چقدر است؟ آیا همان سه باوند است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. میزان کفاره با تأخیر افزوده نمی شود. میزان کفاره بر اساس وزن برنج، خرما، کشمش یا آرد تعیین می شود. و به ازای هر روز کیلو است. بهتر است که این میزان بر اساس کیلو تعیین شود نه بر اساس قیمت. والله العالم.
قبلی
1
بعدی