صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:شخص مریضی که بیماری او، او را از روزه گرفتن باز می دارد ولی با خوردن دارو ، توانایی روزه گرفتن را خواهد داشت ، آیا خوردن دارو بر او واجب است تا روزه بگیرد یا نه؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر از روزه گرفتن متمکن باشد و این روزه گرفتن او باعث زیادی بیماری اش و کُنْد شدن بهبودی اش از بیماری نشودو خوردن دارو در شب بوده باشد ، در این هنگام روزه گرفتن بر او واجب می گردد همراه عدم مشقّت در تحمل و آن مشقّتی است که انسان ، عاجز از تحمل آن است والله العالم.
پرسش:در حالی که جهان شاهد شیوع بیماری همه گیر کرونا است و نظر مرجعیت عالیقدر باعث روشنگری می شود، اگر مکلف بیم آن داشته باشد که با روزه گرفتن به بیماری مبتلا شود، حکم آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر بداند که روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان باعث ابتلای وی به این بیماری مهلک (کرونا) می شود، واجب است که افطار کند. اما نتایج پژوهش های پزشکان متخصص که در اختیار ما قرارداده شده نشان می دهد هیچ رابطه ای بین روزه و این بیماری وجود ندارد. همه مسلمانان از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم این حدیث را نقل کرده اند که: "صوموا تصحّوا". (روزه بگیرید تا تندرست باشید). بنابر این فرصت روزه داری در این ماه مبارک را برای پیشگیری از همه بیماری ها به ویژه این بیماری سخت، مغتنم بدانیم. خداوند متعال همه مردم و به ویژه مؤمنان را از این بیماری حمایت کند. والله العالم.
پرسش:حکم زنی که در ماه رمضان از قرص های ضد بارداری استفاده می کند تا عادت ماهیانه نشود و بتواند روزه ماه مبارک رمضان را به طور کامل بگیرد چیست؟ آیا این کار جایز است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار شرعاً مانعی ندارد. اما از نظر پزشکی باید به متخصص مراجعه شود. والله العالم.
پرسش:اگر زن در ماه مبارک رمضان جنین خود را سقط کند، روزه وی باطل می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر خون نفاس، حتی به اندازه یک قطره از وی خارج شود، روزه وی باطل است و تا زمانی که از نفاس پاک نشود، روزه وی صحیح نیست. والله العالم.
پرسش:شخص مریضی که بیماری اش مانع روزه گرفتن وی می شود؛ اما با خوردن نوعی دارو امکان روزه گرفتن را دارد، آیا واجب است که برای گرفتن روزه آن دارو را بخورد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر می تواند روزه بگیرد و این روزه داری باعث تشدید بیماری یا کند شدن روند بهبودی وی نمی شود و خوردن دارو در شب ممکن است، بر وی واجب است در صورتی که دچار سختی نمی شود روزه بگیرد. این مشقت یا سختی نیز زمانی است که انسان از تحمل روزه عاجز شود. والله العالم.
پرسش:آیا زن باردار که در ماه ششم بارداری قرار دارد، جایز است که در روز ماه مبارک رمضان از ترس آسیب به جنین روزه خود را افطار کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر پزشکان حاذق تعیین کرده اند که با توجه به باردار بودن، روزه برای وی یا جنین ضرر دارد، باید افطار کند و کفاره آن را بدهد و قضای آن را نیز به جا بیاورد. والله العالم.
پرسش:اگر زنی نداند که قبل از افطار عادت ماهیانه شده است یا بعد از افطار حکم روزه وی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. ظاهرا باید حکم به صحت روزه داد. والله العالم.
پرسش:اگر در خلال ماه مبارک رمضان مهمانی داشته باشیم که روزه نمی گیرد. آیا جایز است از وی سؤال کنیم که آیا آب یا چیز دیگری میل دارد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله جایز است. والله العالم.
قبلی
1
بعدی