صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر انسانی در پایان ماه ذی العقده برای عمره مفرده محرم شد و همه ی اعمال عمره به جز طواف نساء را در ذی العقده به جا آورد و از مکه خارج شد و سپس بخواهد در ماه ذی الحجة برای انجام طواف نساءِ عمره مفرده سابق خودش وارد شهر مکه شود، در این صورت: 1.آیا احرام بر او واجب است؟ یا آنکه جزء ترک شده مجوز ورود به مکه بدون احرام است؟ 2.آیا حکم این دو که طواف نساء خودش باشد و یا به نیابت از دیگری با هم فرق می کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه : بله، در فرض سوال احرام بر او واجب است. و بدان که طواف نساء نه جزئی از حج است و نه عمره؛ بلکه فقط راهی است برای حلال شدن استمتاعاتی از همسر که به سبب إحرام بر او حرام شده بود. و الله العالم. ج2/ بسمه سبحانه : تفاوتی ندارد. و الله العالم.
پرسش:در عمره ی مفرده و بعد از سعی بین صفا و مروه، آیا می توانیم خودمان اقدام به تقصیر نماییم یا اینکه واجب است توسط شخص دیگری صورت گیرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه هردو روش صحیح است. بله کسی که از احرام خارج نشده است اقدام به تقصیر نکند، یعنی محرِم محرم دیگری را تقصیر نکند. والله العالم
پرسش:هنگامی که محرِم در عمره ی مفرده قبل از سعی نزدیکی (جماع) نماید بر او واجب است که عمره اش را تمام نماید سپس یک ماه در مکه بماند و عمره ی دیگری را به عنوان عقوبت به جا آورد: 1- اگر عمره ی اول را به پایان رساند و یک ماه باقی نماند و عمره ی دوم را به جا نیاورد و چند ماه از آن بگذرد، چه چیزی بر او واجب است؟ آیا به مکه برود در هر زمانی و یک ماه در مکه بماند سپس عمره ی دوم را به جا آورد؟ یا اینکه تنها عمره ی دوم را به جا آورد در هرزمانی؟ 2- آیا او در فاصله ی بین دو عمره محرِم است؟ 3- آیا می تواند در بین دو عمره عقد ازدواج یا نزدیکی صورت دهد؟ 4- آیا می تواند قبل از به جا آوردن عمره ی دوم حج واجب، همان حجة الاسلام را به جا آورد؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه شارع مقدس عمره را در تمام ماه ها جائز قرار داده است و در فرض مورد سؤال، مکلف برای قضای عمره ای که فاسد نموده است در هر ماهی اقدام می کند و کفاره همانطور که در جای خودش آمده است بر او واجب است. و الله العالم ج2/ بسمه سبحانه بعد از انجام تقصیرِ عمره ی اول، دیگر محرِم نیست. و الله العالم ج3/ بسمه سبحانه بله، بعد از انجام تقصیر عمره ی اول. والله العالم ج4/ بسمه سبحانه بله صحیح است. والله العالم
پرسش:برای ادای عمره ی مفرده، آموزش های مرتبط به تراشیدن موی سر کدام است، آیا تراشیدن موی سر به صورت کامل ضروری است؟
پاسخ:بسمه سبحانه در عمره ی مفرده خروج از احرام به هرکدام از تقصیر )کوتاه کردن موی سر یا ناخن) یا حلق (تراشيدن موی سر) جائز است. والله العالم.
پرسش:در عمره ی مفرده آیا برای عمره گذار صحیح است که عمره ی مفرده را به نیابت از غیر خود، بیش از یک مرتبه و برای همان شخص در همان ماه به جا آورد؟
پاسخ:بسمه سبحانه این جائز است لکن به نیابت از یک شخص صحیح نیست. والله العالم
پرسش:آیا عمره ی مفرده واجب است یا مستحب و کسی که برای حج استطاعت ندارد و برای عمره ی مفرده مستطیع است آیا عمره ی مفرده بر او واجب است (درحالی که او از مکه دور است)؟
پاسخ:بسمه سبحانه: عمره همانند حج برای تمام کسانی که استطاعت آن را داشته باشند و واجد شرائط آن باشند، واجب است هرچند برای حج استطاعت نداشته باشد، بله ظاهر این است که برای کسی که وظیفه اش حج تمتع است و برای حج مستطیع نیست اما نسبت به عمره استطاعت دارد واجب نباشد، اما کسی که به حج تمتع رفته است قطعا بر او واجب نیست والله العالم.
پرسش:آیا برای زن جائز است که عمره را بدون احرام به جا آورد؟
پاسخ:بسمه سبحانه احرام زن تنها به نیّت و تلبیه (لبّیک گفتن) است و جائز است که در لباس های دوخته شده باقی بماند. و الله العالم.
پرسش:من یکی از عمره گذارانی هستم که برای ادای عمره در اواخر ماه رجب رفتند و در پایان ماه رجب یک عمره به جا آوردیم و بعد از دو روز عمره ای را به نیابت از پدر و مادرم و خانواده ام و نزدیکانم به جا آوردم، سپس ماه شعبان فرا رسید و عمره ی ماه شعبان را به جا آوردم و در روز ششم راهنمای کاروان در رابطه با عمره سخنرانی کرد و به این موضوع پرداخت که واجب است به قسمت شیشهای اطراف صفا و مروه رسید و یا در مسافت یک متر و نیمی تا دو متری از آن قسمت شیشه ای قرار داشت و در این بین من به یاد آوردم که در عمره ی رجبیه ی اول هنگامی که از کوه صفا شروع نمودم در شوط اول به قسمت شیشهای موجود در کوه مروه نرسیدم و از همان ستون آخر از سمت کوه صفا و بعد از آن و نه قبل از آن، دور زدم لکن همانطور که می دانید این ستون از قسمت شیشهای بسیار دور است یعنی بیشتر از دو متر فاصله دارد، سؤال این است: 1- حکم عمره ی رجبیه ی اول که در آن به قسمت شیشهای نرسیدم چیست؟ 2- حکم عمره ی دومی که آن را به نیابت از خانواده به جا آوردم چیست؟ 3- حکم عمرهی سوم شعبانیه چیست با توجه به اینکه من به این امر توسط راهنمای کاروان یا مدیر کاروان آگاهی نیافتم و بنده نسبت به اینکه چه بسا گناهی مرتکب شده باشم نگران هستم.
پاسخ:بسمه سبحانه ان شاءالله صحیح است. و الله العالم
پرسش:ما شركتي رسمي و دارای مجوّز از هیئت حج و عمره هستیم و در میسان دفتری داریم که به نقل عمره گذاران از میسان به مکه برای انجام مناسک عمره ی مفرده و زیارت نبی اکرم (ص)، ائمه بقیع (ع) و سائر مکان ها و آثار مشهور در مکه و مدینه اقدام می کنیم و بالاترین و بهترین خدمات را به عمره گذار ارائه می دهیم و به جهت اینکه بسیاری از مردمی که درآمد محدودی دارند برای سفر جهت ادای مناسک عمره قدرت ندارند در این فکر بودیم که پروژه عمره اقساطی را راه اندازی کنیم بدون آنکه مبلغی اضافه بر مبلغ اصلی مورد اتفاق بین عمره گذار و شرکت اخذ شود، مثل اینکه مبلغ مورد اتفاق هزار و صد دلار باشد که عمره گذار 400 دلار را در ابتدا پرداخت می کند و باقیمانده ی مبلغ، در چندین ماه قسط بندی می شود که عمره گذار هر ماه 100 دلار را پرداخت می کند، آیا این روش صحیح و جائز است و آیا شخصی که به این طریق به عمره می رود عمره اش صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه این كار مشکلی ندارد و عمره ی کسی که به این طریق عمره می رود صحیح است ان شاءالله. والله الهادی و هو العالم
پرسش:آیا آنچه که به اسم عمره ی رجبیه شناخته می شود، واقعیت دارد و صحت روایات مرتبط به آن چه میزان است و اینکه آن در فضیلت بعد از حج قرار دارد صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه در روایات معتبری از معصومین وارد شده است که عمره در ماه رجب پاداش بزرگی دارد. والله العالم
قبلی
1
بعدی