صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:در مناسک حج مرجع معظم (دام ظله) در مسأله (177) آمده است که: زمانی که بعد از فارغ شدن از اعمال عمره بدون احرام از مکه خارج شود و از مواقیت عبور نماید دو صورت دارد: اول اینکه بازگشتش قبل گذشتن یک ماه از عمره اش باشد، سؤال این است که: مقصود از ماه در اینجا چیست؟ آیا مقصود ماه عددی یعنی 30 روز است یا ماه هلالی؟
پاسخ:بسمه سبحانه ثبوت هلال ماه جدید است. و الله العالم
پرسش:حکم میقات مسجد عائشه در مکه برای عمره مفرده و متعدده چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه وادی تنعیم همه اش میقات است و دو رکعت نماز در مسجد مذکور مناسب است اما احرام بستن از هر نقطه از نقاط این وادی کفایت می کند. و الله العالم
پرسش:سؤال ما از یک شبهه موضوعیه است، آیا میقاتی که وادی سیل نامیده می شود همان قرن المنازل موجود در طائف است؟
پاسخ:بسمه سبحانه، بله قرن المنازل است لکن مقصود از آن همانی است که در عصر پیامبر(ص) بوده است و بایستی از اهل منطقه سؤال شود چرا که آنان نسبت به دیگران به آن آگاه ترند. و الله الهادی
پرسش:آیا هیچ شخصی می تواند بدون احرام وارد مکه شود در صورت مثبت بودن پاسخ کیفیت آن به چه نحو است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در صورتی که محل سکونت شخص به مقدار مسافت شرعی خارج از مکه باشد برای او جایز نیست که بدون احرام وارد مکه شود، اما در صورتی که مسافت او کم باشد ورود به مکه بدون احرام جایز است و همینطور شخصی که شغل او اقتضای خارج شدن و وارد شدن به مکه را به اقتضای شغل دارد و هم چنین است جمع کنندگان هیزم و گیاهان و چوپان و امثال آن و تفصیل مطلب در کتاب مناسک حج ما موجود است و الله العالم.
پرسش:بنده و همسرم از مقلدّين حضرتعالی هستیم و قصد عزیمت به حج داریم لکن نزدما دو فرزند است که یکی 9 ماه دارد و دیگری سه سال و پنج ماهش است، آیا بر ایشان نیز پوشیدن لباس احرام واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بر ولیّ طفل لازم است که فرزند پسر را از لباسهای دوخته شده خالی نماید و دو لباس احرام را به دور او بپیچاند و در صورت امکان لبّیک ها را به طفل تلقین نماید و در حالت عدم امکان ولیّ که پدر است متولی لبّیک از جانب او شود و الله العالم.
پرسش:آیا احرام بستن از هواپیما هنگامی که موازی میقات قرار می گیرد جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این چطور برای انسان امکان دارد، در حالی که هواپیما در زمانی کوتاه تر از یک پلک بهم زدن از میقات عبور می کند؟! و شخصی که نمی تواند از میقات احرام ببندد، بر او لازم است که از فرودگاه نذر احرام کند و با حالت احرام سوار هواپیما شود و در جده ای که داخل حرم است فرود آید و به مکه برود و در این حالت کفارة استظلال بر او واجب می شود و الله العالم.
پرسش:هنگامی که حج گزارنده از طریق جده به حج می رود و قصد دارد از نزدیک ترین مکان به حرم، محرم شود آیا جائز است که ابتدا به محل اقامت برود تا چمدانهایش را در آنجا قرار دهد سپس به مسجد تنعیم برای آغاز احرام از آنجا، بازگردد و بر فرض جواز آیا می تواند احرام را از روز به شب به تأخیر بیاندازد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: همه ی این موارد جایز است، لکن برای کسی که خارج از حرم مکی سکونت دارد جایز نیست بدون احرام وارد حرم شود، بلکه ابتدا باید از یکی از مواقیت شناخته شده محرم گردد، بله اگر به هر علتی از احرام عاجز گشت و بدون احرام داخل مکه شد بر او لازم است که از ادنی الحل، یا از تنعیم احرام ببندد. و الله العالم.
قبلی
1
بعدی