صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا نماز طواف در طبقه ی اول که جدیدا احداث شده است جائز است و در صورتی که جائز نیست هنگام پائین آمدن به طبقه ی همکف در موالات که بیشتر از ده دقیقه است به جهت شلوغی یا هر علتی اخلال ایجاد می شود، آیا نماز طواف در این هنگام صحیح است یا بایستی طواف را در طبقه ی همکف اعاده نماید و سپس نماز طواف را به جا آورد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: نماز در بالای پل صحیح است همانطور که در فرضی که پایین بیاید و در طبقه ی همکف نماز به جا آورد صحیح است و این فاصله ی زمانی در صحت طواف و یا صحت نماز تأثیری نمی گذارد والله العالم.
پرسش:یکی از مؤمنین برای عمره ی مفرده احرام بسته است لکن اعمالش مثل وضو و نماز صحیح نبوده است و این به جهت کوتاهی خود او بوده است و بعد از آن با کاروانی برای انجام حج راهی میشود و در آنجا احکام به صورت صحیح به او تعلیم داده می شود لکن او قبل از مباشرت به اعمال، عمره ی مفرده را به جا نیاورده است و تنها برای عمره ی تمتع و حجة الإسلام (که بر هر مسلمان مستطیع واجب است) احرام بسته است و تا پایان دادن احکام حج آن را ادامه داده است، حکم حج این شخص چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: حج او صحیح است و برای عمره ی مفرده از جانب او طواف نساء انجام گیرد یا اینکه خود احتیاطا آن را به جا آورد والله العالم.
پرسش:شخصی که حج و عمره و زیارت را بدون طواف به انجام رسانیده است و سپس آگاه شده است که این امر جائز نیست، سؤال این است که کفاره ای که واجب است آن را بپردازد کدام است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در مورد فرضی که در سؤال مطرح شده است حج و عمره ی شخص باطل است و واجب است وظیفه ی خود را به شکل خواسته شده دو مرتبه به جا آورد والله العالم.
پرسش:آیا این جائز است که فرد هنگام طواف در مسافت 13 یاردی دور کعبه قرار داشته باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه برای شخص مختار جائز نیست که طواف واجب را در خارج از مقام ابراهیم (ع) انجام دهد در فرضی که قدرت بر آن را دارد، بله در صورت سختی و اضطرار مثل شلوغی زیاد جائز است. والله العالم
پرسش:در صورتی که مکلف به هر علتی، در طواف، به نيابت نياز داشته باشد مثل اينکه بعد از خروج از مکه برای او روشن شود که طوافش باطل بوده است و امکان بازگشت هم ندارد، آيا در طواف و نماز نائب بگيرد، يا در طواف نائب بگیرد و نماز را خودش بخواند، در دو فرض ذیل: 1- زمانی که خود در مکه باشد اما خود به صورت مستقیم از اقدام به طواف عاجز باشد اما امکان نماز را داشته باشد مثلاً 2- در فرضی که خارج از مکه باشد.
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه اگرشخصی که قرار است از او نیابت شود قادر به انجام نماز باشد بر او لازم است که خود مستقیما نماز را ادا نمايد سپس سعی بین صفا و مروه را ضمیمه نماید که اگر امکان برای خودش هست، خودش و در غیر این صورت بوسیله ی نائبش. والله العالم ج2/ بسمه سبحانه در فرضی که خارج از مکه است نائب به نیابت از او هم نماز را به جامی آورد و هم به نیابت از او طواف می کند والله العالم
قبلی
1
بعدی