صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:ان شاء الله به حجّ می روم، لکن من با شرکتی سنّی می روم از آنجا که در اینجا کانادا شرکتی شیعی که با آنان بروم نیافتم، هنگامی که در رؤیت هلال اختلاف حاصل می شود چه کار باید انجام دهم در حالی که آنان به حسب آنچه می دانم مناسک حج را طبق اعلام حکومت در کشور سعودی ادا می نمایند، حال زمانی که اختلاف یک روز یا دو روز باشد و قرار است بر اساس اعلام رسمی در روز دوازدهم بعد از عشاء کشور سعودی را ترک کنیم وظیفه ام چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: درصورتی که حاجی علم داشته باشد که تصمیم حکومت سعودی مخالف واقع است، در این هنگام اگر بر ادراک موقف به نحو خواسته شده قادر باشد همان بر او واجب است و لو آنکه یکی از دو موقف را به نحو اختیاری و دیگری را اضطراری درک نماید. و اگر نتواند، در صورتی که سال کنونی سال استطاعت او بوده است بر او واجب است که از احرام خارج شود و حکم او حکم مصدود است، و اگر سال حاضر سال استطاعت او نبوده است بلکه وجوب حج از سال های گذشته بر او استقرار یافته است بر او واجب است که در سال آینده حج را به جا آورد و در فرضی که به مخالفت داشتن رأی حکومت با واقع علم نداشته باشد در این صورت ادا نمودن مناسک طبق آنچه نظام حکومتی در سعودی نظر دارد کفایت می کند. و بعثه ای از جانب ما برای راهنمایی مردم در مدینه و مکه تشکیل خواهد شد و این امکان برای شما فراهم است که با ارتباط با بعثه ی ما در حج به وظیفه ی خود آگاهی یابی ان شاء الله و الله العالم و هو الهادی.
پرسش:آیا می توانیم به رؤیت هلال مطابق دستورالعمل های حکومت سعودی هنگام حج، ترتیب اثر دهیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه هنگامی که هلال نزد قاضی شهر ثابت شود و طبق آن حکم نماید دو صورت دارد: اول: زمانی که احتمال مطابقت حکم با واقع داده می شود که در این هنگام تبعیت از ایشان و وقوف با ایشان واجب است. دوم: در فرضی که علم به خلاف باشد که در این صورت وقوف با ایشان مجزی نیست که اگر مکلف بر انجام وظیفه اش قادر باشد به این صورت که بدون محذور در مزدلفه وقوف اضطراری داشته باشد انجام دهد و در غیر اين صورت حج خود را به عمره ی مفرده تبدیل کند و از برای او حجی نیست. و الله العالم
قبلی
1
بعدی