صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:برخی خیریه ها اقدام به جمع آوری مبالغی جهت قربانی می کنند و نسبت به تصرف در این قربانی ها از اهداکنندگان مبالغ وکالت می گیرند. آیا خیریه می تواند این قربانی ها را بفروشد و مبلغ حاصل از فروش را در میان فقرا تقسیم کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ جایز نیست. والله العالم
پرسش:آیا در قربانی به نیابت از شخص فوت شده شرط است که هفت قربانی باشد و هر سال یک قربانی ذبح شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قربانی کردن برای زنده و مرده مستحب است و شرطی که گفتید را ندارد.
پرسش:آیا جایز است که فقط قیمت قربانی مستحب را به صورت مجزا بپردازیم مثلا قیمت گوشت را جدا، قیمت گردن را جدا و قیمت دل و جگر و قلوه را جداگانه حساب و آن را جمع کنیم و به قصاب پرداخت کنیم؟ یا واجب است که حیوان را کامل و به قیمت مقطوع و توافق شده بین طرفین بخریم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید حیوان کامل و زنده خریداری شود. والله العالم.
پرسش:حادثه قربانی برای ابراهیم علیه السلام در کجای قرآن آمده است؟ آیا اسم حیوانی که به جای اسماعیل ذبح شده در قرآن ذکر شده است؟ لطفا منابعی از اهل سنت برای این سؤال بنویسید؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در قرآن کریم نام حیوانی که ابراهیم علیه السلام به جای ذبح فرزندش آن را ذبح کرد، ذکر نشده است. فقط در قرآن کریم داستانی آمده که معنای آن این است: ابراهیم علیه السلام به فرزندش گفت: خداوند به من امر کرده که تو را ذبح کنم. اسماعیل نیز قبول کرد. ابراهیم علیه السلام اسماعیل را به پهلو خواباند. اما خداوند این امتحان سخت را از ابراهیم برداشت. و اسماعیل ذبح نشد. خداوند سبحان می فرماید: (وَ فَدَيْنٰاهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ) (و ما اسماعیل را در برابر قربانی بزرگی [از ذبح شدن] رهانیدیم)، ظاهرا این حادثه در مکه اتفاق افتاده است؛ زیرا اسماعیل علیه السلام در مکه رشد و نمو یافت و در همان مکه نیز دعوت حق را لبیک گفت. والله العالم.
پرسش:آیا با توجه به این که من در کانادا زندگی می¬کنم، می¬توانم گوشت قربانی را به مسیحیان بدهم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار جایز نیست. والله العالم.
پرسش:گفته شده که قربانی، جبران عقیقه را هم می¬کند. اگر بیش از یک نفر در خرید قربانی و ذبح آن مشارکت داشته باشند، آیا این قربانی مشترک جبران عقیقه تک تک مشارکت کننده¬ها در خرید قربانی را می¬کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قربانی جبران عقیقه را نمی¬کند. اگر قربانی از نوع بره یا بزغاله و مانند آن باشد برای یک سرپرست خانواده و خانواده او کفایت می¬کند. اگر گاو باشد برای 7 نفر از خانواده¬های مختلف کفایت می¬کند. گاومیش ماده نیز برای هفت نفر کفایت می¬کند اما گاو میش نر برای یک نفر. آنچه گفته شد در قربانی¬های مستحب است که مبلغ و حیوان کافی موجود است؛ اما در صورت عدم وجود مبلغ یا حیوان به اندازه کافی، یک گاو برای 70 نفر یا بیشتر کفایت می¬کنند. والله العالم.
پرسش:ما نمازگزاران حسینیه¬ای که تقریبا 50 نفر هستیم قرار گذاشتیم که گوسفندی را به نیابت از همه کسانی که در پرداخت هزینه آن مشارکت می¬کنند قربانی کنیم و خود ما نمازگزاران گوشت آن را بین فقرای منطقه تقسیم کنیم. آیا این کار صحیح است؟ و آیا برای کسانی که در هزینه آن مشارکت داشتند کفاف قربانی را می¬دهد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قربانی¬هایي از قبیل بره یا بزغاله و مانند آن برای یک سرپرست خانواده و خانواده او کفایت می¬کند. اگر گاو باشد برای 7 نفر از خانواده¬های مختلف کفایت می¬کند. گاومیش ماده نیز برای هفت نفر کفایت می¬کند اما گاومیش نر برای یک نفر. آنچه گفته شد در قربانی¬های مستحب است که مبلغ و حیوان کافی موجود است؛ اما در صورت عدم وجود مبلغ یا حیوان به اندازه کافی، یک گاو برای 70 نفر یا بیشتر کفایت می¬کنند. والله العالم.
پرسش:آیا واجب است که قربانی خارج از منی باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. واجب است که ذبح یا نحر قربانی در منی باشد؛ اما اگر نشد در وادی محسر. اگر به دلیل ممانعت مسؤولان یا هر دلیل دیگر ذبح در این دو مکان امکان پذیر نبود جایز است در مکه یا شهرهای دیگر انجام شود. هرچند احتیاط مستحب است که در مکه انجام شود. والله العالم.
پرسش:آیا واجب است قصابی که قربانی را ذبح می¬کند شیعه باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شخص ذبح کننده باید مسلمان و غیر ناصبی باشد و اگر شیعه امامیه نباشد باید با شرایط معتبر نزد شیعیان امامیه ذبح کند. والله العالم.
قبلی
1
بعدی