صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا تعریف کردن لطیفه (جوک) با وجود این که شنونده یا مخاطب از دروغ بودن و عدم حقیقت آن آگاه باشد، جایز است؟ همانطور که شاهد انتشار بسیار زیاد این لطیفه ها از طریق پیام های موبایل هستیم. برخی از این لطیفه ها حاوی سخنان قبیح هست و برخی خیر.
پاسخ:بسمه سبحانه: باید از سخنان قبیح و زشت اجتناب ورزید اما اگر مخاطب بداند که نکته ها و لطیفه ها ساختگی است، دروغ به معنای واقعی به شمار نمی رود. مانند قصه هایی که در کتاب کلیله و دمنه از زبان حیوانات آمده و یا برخی داستان هایی که سینه به سینه بین همه ملت ها و در همه کشورها نقل می شود. والله العالم.
پرسش:توصیه شما به جوانان در خصوص برنامه ریزی و تنظیم زمان و انرژی خود و رسیدن به موفقیت واقعی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: به فرزندان خود توصیه می کنم بدانند وقت از هر چیزی ارزشمندتر است. اگر وقت را از دست بدهند، هیچ چیزی جبران آن را نخواهد کرد؛ بنابراین جوانان باید قبل از پیری قدر جوانی را بدانند و پیش از بیماری سلامتی را قدر شناسند. باید در کسب دانش و اخلاق جدیت داشته باشند. هر نوع قصور و کوتاهی در آینده آنان در دنیا و آخرت تأثیر منفی خواهد گذاشت. از خداوند می خواهم که به فرزندان جوانم بصیرت و آگاهی بدهد تا به علم و تقوی و اخلاق نیکو مزین شوند و با سلامت و بهره مندی در خدمت دین و وطن باشند. ان شاء الله.
پرسش:برخی شب ها تا دیر وقت بیدار می مانند به طوری که باعث می شود صبح ها کار خود را با تاخیر شروع کنند. آیا این کار گناه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شب ها بیدار بودن، گناه نیست اما کوتاهی در کارها گناه به شمار می رود. والله العالم.
پرسش:آیا قرار گذاشتن با بیش از یک نفر در یک زمان خیانت به حساب می آید؟ یا دروغ به شمار می رود؟ و انسان به خاطر آن در پیشگاه خدا محاسبه می گردد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر به صورت عامدانه باشد، امری غیر اخلاقی است و اگر تحت عنوان اِخبار [خبر دادن] باشد، دروغ به شمار می رود.
پرسش:آیا دین مبین اسلام، در روابط انسان با دیگران، احترام به وقت و قرارها و وعده¬ها را واجب کرده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله اسلام به حفظ حدود و عدم تضییع اوقات و وفای به وعده ها و قرار ها که در چارچوب عقود لازمه است دعوت می کند. وفای به وعده و قراری هم که خارج از قراردادها و عقود لازمه است نیز مستحب شمرده می شود و شایسته نیست که مؤمنان بدون دلیل و بهانه شرعی خلف وعده کنند. به همین دلیل خداوند سبحان حضرت اسماعیل نبی (علیه السلام) را اینگونه می ستاید: ﴿ إِنَّهُ كٰانَ صٰادِقَ اَلْوَعْدِ﴾ (او وفا کننده به عهد بود). روایت شده که حضرت اسماعیل علیه السلام یک سال کامل در انتظار شخصی که با او قرار گذاشته بود، باقی ماند. در برخی منابع ذکر شده که آن شخص پدر بزرگ ایشان بوده است. والله العالم.
قبلی
1
بعدی