صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:حکم شخص سنی که با زنی شیعه ازدواج کرده درخصوص طواف نساء چیست؟ اگر مرد، طواف نساء را انجام ندهد آیا جایز است که با همسر خود مجامعت کند، و آیا این کار برای زن نیز جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر طواف وداع شرعی نزد اهل سنت را به جای طواف نساء نزد شیعیان انجام دهد، برای آنچه گفتید جایز است. والله العالم.
پرسش:مردی سنی از همسر شیعه خود درباره طواف نساء در عمره می¬پرسد و وی را از انجام آن منع می¬کند با این استدلال که هیچ نص یا حدیثی یا آیه¬ای در این باره وجود ندارد. آیا ممکن است منبعی برای من معرفی و بنده را راهنمایی کنید؟
پاسخ:بسمه سبحانه: روایات متضافری از اهل بیت علیهم السلام وارد شده است. اهل تسنن اجازه ندارد که شیعه را از عمل به مذهب خود بازدارد، بر زن نیز جایز نیست که از همسر خود در این مورد تبعیت و اطاعت کند. زن باید طواف نساء را با تفصیلی که در رساله عملیه ما آمده، انجام دهد و نیازی به اجازه همسر خود ندارد، زیرا انجام این طواف بر او واجب است. والله العالم.
پرسش:یکی از شیعیان حج بجا آورده و هنگامی که از او خواسته شده که طواف نساء را انجام دهد، استنکاف کرده و گفته که فقط طواف زیارت یا طواف وداع وجود دارد. اما اکنون معتقد است که طواف نساء واجب است. آیا این موضوع جبران طواف نساء مطلوب از او را می کند یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر از شیعیان باشد، جبران آن را نمی¬کند. اما اگر از اهل سنت باشد، جبران آن را می¬کند. والله العالم.
پرسش:اگر کسی طواف نساء را انکار کند و به نیت دیگری طواف کند، اگر طواف نساء بر وی واجب گردد و از انجام آن استنکاف کند، حکم همسر او از نظر روابط زناشویی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر شیعه باشد، تمتع از همسر و لذت بردن از جسم او ولو با نگاه، بر او حرام است. اما اگر سنی باشد، اگر طواف وداع را انجام دهد حرمتی بر او نیست. والله العالم.
پرسش:طواف نساء چيست و آیا واجب است؟ بر چه کسانی واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: طواف نساء، طواف هفت دور گرد خانه خداست که همراه دو رکعت نماز طواف است و در عمره مفرده و حج انجام می¬شود. بر مردان و زنان واجب است. اگر هر یک از مردان این طواف را انجام ندهند زنانشان به آن¬ها حلال نمی¬شوند و اگر هر یک از زنان این طواف را انجام ندهند، مردانشان به آن¬ها حلال نمی¬شوند. خواه از قبل ازدواج کرده باشند یا ازدواج نکرده باشند. این حرمت بعد از انجام طواف و خواندن دو رکعت نماز آن از بین می¬رود. والله العالم.
قبلی
1
بعدی