صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا استحباب حجامت از نظر شرعی ثابت شده است؟ و آیا این کار فقط برای مردان است یا برای مردان و زنان باهم است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: استحباب حجامت برای هر کسی که به آن نیاز داشته باشد ثابت شده است چه مرد باشد چه زن و چه خنثی. اما اگر درمان بیمار متوقف بر انجام آن باشد واجب می¬شود. والله العالم.
پرسش:سؤالاتی درباره حجامت وجود دارد که حکم شرعی آن را می¬خواهم و از شما تقاضا دارم آن را پاسخ دهید: 1. شغل من حجامت و زالو درمانی است. سؤال این است که با توجه به این که برای جلوگیری از عفونت زخم باید روی زخم به مدت 12 ساعت ضماد گذاشته شود، خونی که به واسطه حجامت یا زالو بیرون می¬آید باید بعد از پایان کار شسته شود؟ خونریزی زالودرمانی بیش از 12 ساعت ادامه دارد حکم نماز در این حالت چیست؟ 2. اگر حجامت یا زالو درمانی در محل وضو باشد آیا باید تیمم کرد؟ یا وضوء جبیره گرفت؟ یا بین وضو و تیمم جمع کرد؟ 3. برخی از زنان هستند که تقاضای حجامت درمانی یا زالو درمانی برای درمان بیماری خاصی را دارند. آیا درحالتی که هیچ زنی برای انجام این کار وجوئد ندارد یا زنی که این کار را انجام می¬دهد دقت کافی ندارد، انجام زالو درمانی یا حجامت توسط مرد نامحرم جایز است؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه. در فرض سؤال احکام جبیره برای زخم حاصل از حجامت اجرا می¬شود. والله العالم. ج2/ اگر حجامت روی یکی از مواضع وضو یا غسل بود و برای ضرورت پزشکی امکان شستشوی آن وجود نداشت، مانند سؤال قبل، احکام جبیره برای آن اجرای می¬شود. اما زالو حیوانی است که خون را می¬مکد و معمولا جای زخم به صورت دائم خونریزی نمی¬کند. حتی اگر بر فرض ادامه داشتن خونریزی و عدم قطع شدن آن تا زمانی که وقت نماز تنگ شود، احکام جبیره برای آن اجرای می¬شود و نیز غسل و وضو نیز ساقط نمی¬شود. والله العالم. ج3/ بسمه سبحانه: در فرض سؤال اگر مریض به درمان مذکور نیاز داشته باشد جایز است مانند هر درمان دیگری که پزشک مرد در صورت نبود پزشک زن حاذق انجام می¬دهد، مرد به انجام آن اقدام کند. والله العالم.
قبلی
1
بعدی