صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:مادر من در بیمارستان بستری است و از طریق دستگاه تنفس مصنوعی نفس می¬کشد و من نمی توانم هزینه¬های آن را تأمین کنم. مغز مادرم از کار ایستاده و پزشکان به من توصیه کرده¬اند که دستگاه را قطع کنیم؛ زیرا مادرم تا حد زیادی فوت کرده به صورتی که اگر دستگاه را قطع کنند به طور کامل فوت خواهد کرد. آیا قطع کردن دستگاه که هزینه¬های بسیار زیادی دارد جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر دانسته شود که خون در قلب و رگ¬ها فقط با قدرت دستگاه جریان دارد و در جسم بیمار اصلاً قدرت و توانی برای به جریان انداختن خون وجود ندارد، این شخص شرعاً مرده به شمار می¬رود؛ اما اگر دستگاه و داروها کمک کننده به این حرکت غریزی برای حفظ جریان خون در رگ-ها هستند، این شخص زنده است اما ضعیف شمرده می¬شود. واضح است که فقدان هوشیاری موجب از بین رفتن احساس درد می¬شود، پس این سخن که توقف کمک به بیمار توسط دارو و ... راحت کردن انسان است، صحیح نیست. بنابراین جایز نیست که دستگاه¬ها را از این بیمار جدا کرد مرگ او را نزدیک ساخت. والله العالم.
پرسش:در قوانین پزشکی، موضوعی وجود دارد به نام عدم احیاء به گونه¬ای که مریضی که پزشکان حکم به مرگ قطعی آن کرده¬اند، می¬تواند درحالت از کار افتادن قلب، تقاضای عدم احیاء کند. احیاء با فشار بر سینه و یا قراردادن دستگاه تنفس مصنوعی یا دستگاه شوک برقی و ... انجام می¬شود. اگر از متخصصان و کارشناسان پزشکی بپرسیم می¬گویند اینگونه مریض¬ها را می¬توان احیاء کرد اما مرگ آن¬ها بعد از یک ساعت، یک روز یا یک هفته قطعی است و اگر دردی در بیشتر موارد متحمل می شوند ذکر کنیم، معمولاً باز احیای اینگونه بیماران فرایند بسیار سختی برای خود مریض است. به همین دلیل این قانون که به مریض اجازه انتخاب عدم احیاء را می¬دهد به تصویب رسیده؛ زیرا مرگ او قطعی است و در حالت بسیار پیشرفته¬ای از بیماری و درد قرار دارد و بهتر است که در این وضعیت رها شود. خواهشمند است با توجه به این که این موضوع در برخی کشورهای اسلامی انجام می¬شود و مبتلا به است و با توجه به شرایط پزشکی ذکر شده،حکم شرعی آن را تبیین بفرمایید.
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر دانسته شود که خون در قلب و رگ¬ها فقط با قدرت دستگاه جریان دارد و در جسم بیمار اصلاً قدرت و توانی برای به جریان انداختن خون وجود ندارد، این شخص شرعاً مرده به شمار می¬رود؛ اما اگر دستگاه و داروها کمک کننده به این حرکت غریزی برای حفظ جریان خون در رگ-ها هستند، این شخص زنده است اما ضعیف شمرده می¬شود. واضح است که فقدان هوشیاری موجب از بین رفتن احساس درد می¬شود، پس این سخن که توقف کمک به بیمار توسط دارو و ... راحت کردن انسان است، صحیح نیست. بنابراین جایز نیست که دستگاه¬ها را از این بیمار جدا کرد، مرگ او را نزدیک ساخت. والله العالم.
قبلی
1
بعدی