صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:بر اساس احادیث زیارات، زیارت کدام یک از امامان ما ثواب بزرگتر و بیشتری دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: براساس اعتقاد ما زیارت امام حسین علیه السلام از زیارت همه معصومان علیهم السلام با فضیلت تر است. واین هرگز به این معنا نیست که زیارت سایر معصومان علیهم السلام را ترک کنیم؛ زیرا زیارت هر یک از معصومان اثری مشخص و درجه ای تعیین شده در بهشت دارد. اما اگر انتخاب بین زیارت امام حسین علیه السلام و زیارت هر معصوم دیگری باشد، زیارت امام حسین علیه السلام با فضیلت تر است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:همانطور که می دانید این ایام مصادف است با مناسبت اربعین و عاشقان حسین علیه السلام با پای پیاده راهی کربلا هستند. سؤال ما این است: با توجه به تعداد زیاد شرکت کنندگان در مراسم زیارت اربعین و ازدحام شدید ناشی از آن که باعث برخورد ناخواسته زنان و مردان در جمعیت می شود، حکم خروج زنان برای مشارکت در این مناسبت چیست؟ آیا این کار مصداق ترک واجب برای رسیدن به مستحب و در نتیجه ارتکاب گناه می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! باید بدانید زنان و مردان زائر در راه امام حسین علیه السلام و در صحن شریف و رواقهای مقدس آن حضرت، مانند زنان و مردان حاجی در حال طواف و سعی بین صفا و مروه هستند و بدون شک این موضوعی که شما فرمودید در طواف واجب و مستحب و نیز در عمره و حج مستحب رخ خواهد داد. راه حل این است که اگر هر یک از دو طرف ناخواسته با دیگری برخورد داشته باشد و این برخورد به صورت اتفاقی رخ دهد هیچ اشکالی ندارد. والله العالم.
پرسش:آیا این حدیث صحیح است؟ " من أتى قبر الحسين ماشياً كتبت له بكل خطوة ألف حسنة " (هر کس با پای پیاده به زیارت قبر امام حسین علیه السلام بیاید به ازای هر قدم هزار حسنه برای او نوشته می شود).
پاسخ:بسمه سبحانه: در منابع روایات با بیش از این مقدار وجود دارد. به کتاب کامل الزیارات مراجعه کنید. والله الهادی
پرسش:در اذن دخول در هر یک از حرم های مطهر می خوانیم: اللّـهُمَّ إِنّي وَقَفْتُ عَلى بابٍ مِنْ أَبْوابِ بِيُوتِ نَبِيِّكَ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَآلِهِ ... آیا این اذن دخول به جایگاه مادی حرم مطهر اشاره دارد و به همین دلیل قرائت اذن دخول به همان مکان حرم منحصر می شود؟ یا به جایگاه معنوی امام معصوم علیه السلام اشاره می کند و می توان آن را قبل از زیارت مخصوص امام معصوم علیه السلام خارج از حرم نیز خواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ظاهر متن اشاره به مکان مادی دارد. بنابراین زائر باید قبل از این که از آستانه در حرم مطهر عبور کند این اذن دخول را قرائت نماید. والله العالم.
پرسش:در زیارت عاشورا عبارت "والعن عبید الله بن زیاد و ابن مرجانة" ذکر شده است. آیا معطوف و معطوف علیه در این عبارت بر یک شخص دلالت نمی کنند؟ پس برای چه منظوری تکرار شده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: انسان، حمد و ثنا و خشم و بغض را با صفات شخصی خود و گرایش به پاکی و ناپاکی اکتساب خواهد کرد. اختلاف تعبیر در استحقاق لعین برای لعن ، برائت و عدم استحقاق او با دو عنوان ذاتی و موروث در این عبارت ذکر شده است. والله العالم.
پرسش:از نظر شما فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام در شب و روز دهم از ماه محرم الحرام چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اما شب دهم محرم الحرام آنچه که با حادثه کربلا مناسبت دارد این است که انسان زیارت مطلقه امام حسین علیه السلام یا زیارت عاشورا را قرائت کند. اما ماندن در کربلا، احیای این شب به عبادت، ذکر مصیبت های امام حسین علیه السلام و اهل بیت و یاران باوفای ایشان یادآوری سخنان امام و توصیه هایشان ازما خواسته شده است. اما در روز دهم محرم دو زیارت برای این روز وارد شده که در کتاب های زیارات مانند مفاتیح الجنان و ... موجود است. از روایات اینگونه به نظر می رسد که یکی از نشانه های دوستداران اهل بیت علیهم السلام، اهتمام به اعمالی است که برای شب عاشورا و روز عاشورا ذکر کردیم. و یکی از ویژگی-های شیعه دوازده امامی غمگین، حزین و گریان بودن در روز و شب مذکور یا تظاهر به گریه و اندوه است. والله الموفق
پرسش:هنگام رسیدن به کربلای معلا برای زیارت امام حسین و برادر بزرگوارشان حضرت ابا الفضل العباس علیهما السلام ابتدا زیارت کدامیک از دو بزرگوار اولویت دارد؟ با ذکر منابع و احادیث توضیح بفرمایید.
پاسخ:بسمه سبحانه: بدان فرزندم! بدون شک زیارت امام حسین علیه السلام بهتر و بافضیلت تر است؛ اما اگر زائر قصد زیارت شب جمعه را دارد، می تواند نماز مغرب را در حرم اباالفضل العباس ادا کند و سپس بعد از ورود به شب جمعه به حرم امام حسین علیه السلام وارد شود تا ورودش مصادف با شب جمعه باشد. اما اگر قبل از مغرب وارد حرم امام حسین علیه السلام شود و زیارت کند، زیارت او زیارت شب جمعه به شمار نخواهد رفت. مگر این که زیارت را بعد از نماز مغرب بخواند. بنابراین شما این دو گزینه را پیش رو دارید و هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:ما خادمانی در یک موکب حسینی هستیم. از حضرتعالی راهنمایی و ارشاد می خواهیم. ما از نور خدمت به زائران سید الشهدا علیه السلام و سایر عتبات مقدسه و بقاع متبرکه مستفیض می شویم و از شما برای همه خادمان مواکب حسینی التماس دعا داریم.
پاسخ:بسمه سبحانه: شایسته است اعمال شما برای تقرب به درگاه خداوند سبحان باشد. همچنین باید با تمام توان و با هر طریقی که برای شما ممکن است به زائران عتبات مقدسه ابراز احترام نمایید و آنان را گرامی بدارید. به نماز اول وقت در موکب ها پایبند باشید و تا جایی که امکان دارد آن را به جماعت بپا دارید که بهترین کار و نور علی نور است. شما باید در برابر برخی رفتارها که گاهی از برخی زائران سر می زند، صبور باشید و تحمل کنید. زائری که گام نهادن در مسیر طولانی زیارت وی را خسته کرده گاهی ممکن است رفتار طبیعی نداشته باشد. باید مانع اختلاط زنان و مردان در مواکب شوید تا تلاش های شما غیر مباح نباشد. از خداوند می خواهم اعمال شما را قبول کند و توفیق روز افزون به شما عنایت فرماید. همانا او بسیار شنونده و اجابت کننده است.
پرسش:بهترین کتاب جامع همه زیارات ائمه اطهار علیهم السلام چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از کتاب مفاتیح الجنان و کتاب کامل الزیارات کمک بجویید. والله الهادی
پرسش:حکم زیارت ائمه طاهرین علیهم السلام از دور چیست؟ آیا در گنجینه حدیثی ما روایتی از ائمه علیهم السلام وجود دارد که درباره زیارت آنان از دور باشد؟ آیا برای هریک از امامان زیارتنامه مخصوصی برای زیارت از دور وجود دارد؟ یا تنها یک زیارت نقل شده است که عموماً در اغلب موارد همان زیارتی است که در داخل حرم مقدس امام معصوم علیه السلام خوانده می شود؟ آیا با توجه به این که راه بسیار طولانی است و ما مشتاق ائمه طاهرین علیهم السلام هستیم زیارت معصوم علیه السلام با همین زیارت از دور جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در بیشتر موارد، معصوم علیهم السلام، با زیارتنامه های منقول در کتب معتبر از نزدیک و دور زیارت می شوند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی