صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:خواهش می کنم بفرمایید: دسته طویریج در روز دهم محرم چیست؟ و از چه زمانی شروع شده است؟ توصیه شما به مؤمنان در این دسته چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این دسته زنده کردن و یادآوری بازگشت بنی اسد است که توسط عمر بن سعد آواره شدند و از سرزمینی که نبرد در آن رخ داد، تبعید شدند و نتوانستند امام حسین علیه السلام را یاری کنند. هنگامی که لشکر عمر بن سعد معرکه را ترک کردند، و این مؤمنان دانستند که امام حسین علیه السلام شهید شدند و جسم مطهرشان با اجساد باقی شهیدان دفن نشده است، گریه کنان و لطمه زنان به میدان کربلا شتافتند تا جسم مطهر ایشان را دفن کنند و شعار آنان هنگام راهی شدن به میدان کربلا حسین حسین حسین بود. علما در طول تاریخ مردم را به احیاء و زنده نگاهداشتن یاد و خاطره این واقعه تشویق کردند. تعداد زیادی از مردم در این مراسم دسته شرکت می کردند و این دسته به یاری خدا باقی خواهد ماند تا آن را به یاوران ولی الله الأعظم (عج) تحویل دهیم. زمانی که موعد انتقام از دشمنان اهل بیت علیهم السلام است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:1. ظاهرا قرائت زیارت عاشورا به روش های مختلف برای قضای حوائج وجود دارد. روش شما برای قرائت و ختم زیارت عاشورا چیست و روش آن چگونه است؟ 2. چند مرتبه باید برای قضای حوائج قرائت شود؟ 3. آیا شرایط دیگری در آن مانند زمان و مکان و ... وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شایسته است که زائر قبل از زیارت عاشورا با یکی از زیارت های معتبر امیر المؤمنین را زیارت کند و نماز بخواند و به سمت قبر ابی عبد الله الحسین علیه السلام اشاره کند و سلام مختصری بدهد. سپس نماز زیارت برای امام حسین علیه السلام بخواند و بعد ازآن زیارت عاشورا را به سوی آن حضرت قرائت کند، سپس بعد از زیارت به سجده رود سپس دعای علقمه را بخواند. این کار در هر ساعتی از روز تازمانی که با واجب دیگری تعارض نداشته باشد، صحیح است. بهتر است بر اساس تجارب علماء آن را 40 روز به نیت قضای حوائج تکرار کند. والله العالم.
پرسش:در سال های اخیر و در زیارت اربعین و دیگر زیارت ها دیده شده که مردان و زنانی پرچم های سفیدی را نصب می کنند و پولهای ناچیز و خجالت آوری به آن آویزان می کنند که منظره مناسبی ندارد. حتی برخی از افرادی که ضعیف النفس هستند از این کار برای گدایی یا انحراف و تحریک زنان از طریق ایستادن با آنان و آویزان کردن مبالغی به پرچم و گفتگو با آن ها استفاده می کنند. هنگامی که از اصل این پرچم سؤال می کنیم، پاسخ یکسانی می شنویم: ما زنی را دیدیم که می گفت : هنگامی که این کار را کردم حاجتم برآورده شده است. این بدعت باعث شده از توسل به اهل بیت علیهم السلام و چنگ زدن به دامان آنان روی گردانده شود و این اعتقاد بوجود آید که این پرچم، خیر را جلب و جذب می کند. این کار باعث اختلاط بین زن و مرد و نگاه کردن به زنانی می شود که این پرچم ها را نصب می کنند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: برای هر کسی همان چیزی را به دست می آورد که نیّت کرده است! اگر زنی نیت کرده که با این پرچم زنان مؤمن را به پیاده روی برای امام حسین علیه السلام و صدقه دادن در راه ایشان تشویق می کند، مانعی در این کار نیست. اگر کسی این کار را با رفتارهایی غیر معقول انجام داد، او به تنهایی مستحق محاسبه است. اگر کسی در اثنای طواف گرد خانه خدا این کار را مرتکب شد، این بدین معناست که مردم را از طواف منع کنیم. از خداوند می خواهم ما را به راه خود هدایت کند. فرزندانم! مردم را رها کنید تا عشق به حسین علیه السلام را ابراز کنند. بله فاسدان را با زبان نیکو و بهترین شیوه از فساد منع می کنیم. والله الهادی
پرسش:آیا امیر المؤمنین علیه السلام روز شهادتشان زیارت مخصوصی دارند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: زیارتی از زبان ولی خدا حضرت خضر علیه السلام برای این روز نقل شده است. شایسته است که به این زیارت اکتفا نشود و زیارت های مطلق مانند زیارت امین الله و زیارت معروف به زیارت دوره نیز خوانده شود. والله العالم وهو الموفق
پرسش:آیا روز عید مبارک مبعث ویژگی خاصی برای زیارت قبور دارد که روزهای دیگر سال ندارند؟ آیا در روایات اهل بیت علیهم السلام به این موضوع اشاره شده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این موضوع با سند معتبر ثابت نشده است. والله الهادی
پرسش:در آداب زیارت معصومان علیهم السلام از نزدیک آمده است: روی کردن به سمت قبر معصوم علیه السلام وقبله را پشت سر قراردادن، حکمت این کار چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدون شک میت از طرف راست و به سمت کعبه مشرفه در قبر گذاشته می شود. از آداب زیارت آن است که اگر کسی می خواهد به امام علیه السلام سلام بدهد به سمت روی مبارک ایشان بایستد. این کار نیز بدون پشت کردن به قبله امکان پذیر نیست. این شاید حکمت این نوع ادب به معصومان علیهم السلام است. والا سلام زائر به روح مطهر امام علیه السلام می رسد و ایشان به همه اطراف خود به میزان مساوی توجه می کند. والله العالم.
پرسش:آیا قرائت زیارت جامعه کبیره جایز است؟ و آیا مضامین آن صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از نظر ما اعتبار سند زیارت جامعه کبیره اثبات شده است و قرائت آن صحیح است و ثواب دارد. والله العالم.
پرسش:آیا جایز است که زیارت وارث امام حسین علیه السلام را از داخل اتاق خواند؟ یا باید آن را روی پشت بام قرائت کرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر مانعی برای قرائت روی پشت بام وجود ندارد، فضیلت آن بیشتر است. همچنین خواندن آن از داخل اتاق نیز جایز است. والله العالم.
پرسش:یکی از علماء درباره زیارت معصومان علیهم السلام در روزهای هفته می گفت: "زیارت روز شنبه که در ضمن تقسیم بندی روزهای هفته و توزیع آن بین پیامبر و ائمه معصومین علیهم الصلاة والسلام" آمده و همچنین زیارت ایام هفته که شامل زیارت روز شنبه نیز می شود، از برخی علماء انشاء و نقل شده است به غیر از زیارت امیر المؤمنین علیه السلام در روز یکشنبه كه از امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نقل شده است. بر اساس همین روایت برخی از علماء صیغه دیگر زیارت ها را انشاء کرده اند. اما زیارت روز جمعه از دور متعلق به پیامبر صلی الله علیه وآله و سائر معصومین علیهم السلام است. نظر حضرتعالی در این باره چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدون شک زیارت هر معصومی چه از دور و چه از نزدیک مستحب است و الفاظ زیارت گاهی با سند معتبر از معصوم علیه السلام ثابت می شود. گاهی سند مخدوش است؛ اما این خدشه یا نقص مربوط به جنبه علمی موضوع می شود؛ اما از نظر عمل و خواندن زیارت ها، همه آن در کتاب های معتبر به قصد تقرب و اظهار علاقه و ارادت به خداوند متعال و اولیای او وجود دارد. این کار ترجیح دارد و شایسته و مطلوب است و انجام دهنده آن با شفاعت محمد و آل محمد صلوات الله وسلامه علیهم اجمعین به ثواب خواهد رسید. والله العالم.
پرسش:مخاطب لعن های "اللهم العن الأول ثم الثانی ثم الثالث ثم الرابع اللهم العن یزید خامساً" چه کسانی هستند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شایسته است بدانید که انشاء کننده این زیارت شریف –معصوم علیه السلام یا خداوند متعال به اقتضای این که برخی احتمال داده اند از احادیث قدسی است- اراده کرده که معنای الأول، الثانی، الثالث مخفی بماند. باید از پیش بینی و حدس اجتناب کرد. این از عادات بلیغان است؛ زیرا به اقتضای حال سخن می گویند. خداوند متعال نیز این کار را در قرآن کریم انجام داده و جملات فراوان را برای عموم انسان ها حذف کرده و شناخت و معرفت آن را مختص خود و راسخین در علم قرارداده است. برای غیر شیعیان نیز آگاهی از تأویل و تفسیر متشابهات را مختص خود قرارداده است. این اقتضای حکمت و بلاغت همچنان پا برجاست؛ بنابراین پیش بینی و حدس هیچ دردی را دوا نمی کند؛ بلکه گاهی موجب نسبت چیزی به انشاء کننده زیارت می شود که آن را نگفته است. این پاسخی است که به این سؤال باید داد، هر چند که برخی توانسته اند از طریق قرائن موجود در همین زیارت یا دعای پیوست آن (دعای علقمه) و با تأمل در قرآن و احادیث و روایات، منظور از الأول، الثانی والثالث را مشخص کنند؛ اما همچنان قطعی نیست. والله الهادی وهو العالم
قبلی
1
2
3
4
5
6
بعدی