صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر مؤمن قبل و بعد از دعای خود بر محمد و آل محمد صلوات نفرستد، دعای او قبول می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: قبول و استجابت دعا به دست خداوند است. گاهی به بنده لطف و نظر می کند و دعای او را می پذیرد تا او را هدایت کند. البته وعده استجابت و قبول دعا با صلوات بر محمد و آل محمد علیه و علیهم السلام داده شده است. والله الهادی
پرسش:از شما تقاضا دارم درباره تسهیل امر ازدواج ما را راهنمایی بفرمایید؟
پاسخ: بسمه سبحانه: از خداوند متعال می خواهم به حق محمد و اهل بیت عصمت و طهارت، همسری شایسته و صالح به شما عنایت کند که در دین و دنیا یار و یاور شما باشد. شما باید به امور ذیل عمل کنید: 1. حتی الامکان پایبندی به قرائت آیه 29 سوره فاطر به طور مستمر. 2. خواندن دو رکعت نماز روزانه به قصد قربة الی الله و دعا برای تسهیل امر ازدواج. 3. نذر کنید که اگر خداوند امر ازدواج را برای شما تسهیل کرد سه روز روزه بگیرید. 4. پایبندی به خواندن زیارت عاشورای معروف به مدت چهل روز برای حل مشکل ازدواج ان شاء الله. والله الموفق.
پرسش:آیا خداوند دعا را تنها بعد از قبول امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قبول و اجابت خواهد کرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: قبول دعا از جانب خداوند سبحان مشروط به رضایت پیامبر خدا صلی الله علیه وآله واولیاء او علیهم السلام از شخص دعا کننده است. و ما امروزه زیر سایه ولایت ولی الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف زندگی می کنیم. پس شایسته است که دعا کننده با رعایت تقوای الهی رضایت آن حضرت (عج) را کسب کند. والله العالم.
پرسش:آیا دعا و طلب یاری از ائمه معصومین و چهارده معصوم علیهم السلام به صورت مستقیم جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! بدان که خداوند متعال در چند جای مختلف قرآن کریم تصریح کرده که هیچ روزی دهنده و هیچ شفادهنده ای برای بندگان جز خداوند سبحان نیست. هنگامی که شما از غیر خداوند سبحان خواسته های خود را طلب می کنید، چه معنایی دارد؟ آیا به این معناست که خداوند از قدرت خود استعفا داده و آن را به معصومین علیهم السلام واگذار نموده است؟ طبق آیات قرآن کریم این سخن کفر است. همچنین درست است که ائمه علیهم السلام ولی امر ما هستند و اطاعت از آنان واجب است. آنان گاهی به صورت معجزه برخی کارهای مربوط به این دنیا مانند رد شمش، شق القمر و ... را انجام می دهند. این معجزات گاهی کار خود معصوم است؛ اما با اجازه خداوند سبحان و با دعای معصوم و طلب از خداوند. والله الهادی
پرسش:منظور از این سخن امام (علیه السلام) در دعای ندبه: "أین الطالب بذحول الأنبیاء وأبناء الأنبیاء" چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: منظور این جمله ولی الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف است. اگر دعا کننده خود امام باشد، منظور این است که چه زمانی مکلف و مأمور به گرفتن انتقام انبیاء و ائمه علیهم السلام می شود. والله العالم.
پرسش:آیا ذکر یا دعایی برای کاهش مصیبت کسانی که عزیز از دست داده اند وجود دارد؟ مثلا انسانی که نزدیکانش فوت کرده اند و به خاطر این مصیبت به شدت غمگین و ناراحت است و به افسردگی دچار شده و با خانواده معاشرت نمی کند و با آنان غذا نمی خورد. پول کافی هم برای مسافرت ندارد تا غم از دست دادن عزیزش را فراموش کند؟ 1. آیا دعا یا ذکری برای کاهش غم او وجود دارد؟ 2. آیا در روایات خوردن غذایی که باعث کاهش اندوه از دست دادن عزیزان شود ذکر شده است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: مصیبت هایی که به اهل بیت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم وارد شده را به خاطر بیاورید. هر چقدر آن شخص عزیز و دوست داشتنی بوده باشد، به اندازه یکی از ذریه مظلوم رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم عزیز و دوست داشتنی نبوده است. حضرت علی اصغر را به یاد آورید که به دلیل عطش زبانش خشک خود را در دهانش می-چرخاند و روی لبهای خود حرکت می داد. بهترین خلق حضرت سید الشهدا علی السلام در آن زمان از بدترین و شرورترین آفریدگان خدا و پلیدترین و پست ترین ستمگران نزد خدا طلب آب می کرد. بهتر است که برای روح عزیزت فاتحه بخوانی و صدقه بدهی و واجباتی که او ادا نکرده به جای او ادا کنی. این کار هم برای او و هم برای شما مفیدتر از هر نوع غم و اندوه و گریه است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا خواندن برخی از اذکار یا زیارت ها بعد از پایان نماز جماعت در هنگامی که برخی از نمازگزاران در مسجد مشغول خواندن نمازهای واجب یا مستحب خود هستند، جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در مسجد، حق نمازگزار بر حق غیر نمازگزار مقدم است. پس باید مراعات نمازگزاران بشود. کسانی که دعا یا زیارت می خوانند باید صدای دعا و زیارت خود را بلند نکنند تا نمازگزاران ناراحت نشده و از نماز خود بازنمانند. والله العالم
پرسش:اعمال، اذکار یا وردهایی برای گشایش بخت و شانس در ازدواج و تسهیل امور می خواهم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از خداوند متعال می خواهم به حق محمد و اهل بیت عصمت و طهارت، همسری شایسته و صالح به شما عنایت کند که در دین و دنیا یار و یاور شما باشد. شما باید به امور ذیل عمل کنید: 1. حتی الامکان پایبندی به قرائت آیه 29 سوره فاطر به طور مستمر. 2. خواندن دو رکعت نماز روزانه به قصد قربة الی الله و دعا برای تسهیل امر ازدواج. 3. نذر کنید که اگر خداوند امر ازدواج را برای شما تسهیل کرد سه روز روزه بگیرید. 4. پایبندی به خواندن زیارت عاشورای معروف به مدت چهل روز برای حل مشکل ازدواج ان شاء الله. والسلام.
پرسش:آیا نص صریحی مبنی بر ایستادن در مکان غیر سرپوشیده هنگام قرائت دعای عرفه وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از بالارفتن از کوه اجتناب کند و همه دشت طبق روایت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم محل توقف است. روایت شده که امام حسین علیه السلام دعای روایت شده در کتاب های معتبر را زیر آسمان خوانده است. به همین دلیل به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم و به فرزند ایشان امام حسین علیه السلام تأسی می کنیم. والله العالم.
پرسش:تغییر کلمات وارد شده در دعاها و زیارتها جایز نیست. اما آیا تکرار برخی از عبارت ها هنگام قرائت جایز است؟ مثلا هنگامی که به عبارت (یا نور یا قدوس) در دعای کمیل می رسیم، می توانیم آن را سه بار تکرار کنیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر به این نیت نباشد که عبارت وارد شده در دعا تکرار شده است، تکرار جایز است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی