صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:با توجه به این که همسر من در حال حاضر باردار است، آیا دعایی از اهل بیت علیهم السلام به منظور پسردار شدن وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! اگر مدت زمان بارداری کمتر از چهار ماه است، با انگشتت بدون جوهر بر روی شکم همسرت بنویس (اللهم إن جعلته ولداً فقد سمیته محمداً). این دستورالعمل از معصومین علیهم السلام نقل شده است و خداوند آنچه که دوست داری روزی و قسمت تو خواهد کرد. ان شاء الله که ذریه صالح و شیعه علی بن ابی طالب علیه السلام باشد. اگر خداوند به تو پسر داد نام او را محمد بگذار و حتما به این نام شریف پایبند باش. والله الموفق
پرسش:من جهانزب عباس هستم 32 ساله از پاکستان و از حضرت آیت الله العظمی شیخ بشیر النجفی دام ظله تقلید می کنم. سؤال بنده این است که: یکسال و نیم قبل نامزد کرده ام اما ازدواجم هر بار به تأخیر می افتد. آیا آیه قرآنی وجود دارد که من بخوانم تا ازدواج من به تأخیر نیافتد و زود انجام شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از خداوند سبحان می خواهم که به حق محمد و آله محمد صلوات الله وسلامه علیهم اجمعین همسر صالحی روزی شما کند که در دین و دنیا یار و یاور شما باشد. شما باید به امور ذیل عمل کنید: 1. حتی الامکان پایبندی به قرائت آیه 29 سوره فاطر به طور مستمر. 2. خواندن دو رکعت نماز روزانه به قصد قربة الی الله و دعا برای تسهیل امر ازدواج. 3. نذر کنید که اگر خداوند امر ازدواج را برای شما تسهیل کرد سه روز روزه بگیرید. 4. پایبندی به خواندن زیارت عاشورای معروف به مدت چهل روز برای حل مشکل ازدواج ان شاء الله. والسلام.
پرسش:چگونه می توانم حافظه خود را تقویت کنم و بر احساسات خود در شرایط استرس زا و تنش آفرین تسلط داشته باشم؟ چگونه می توانم از افکار افراطی رهایی یابم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! اگر به یکی از مواردی که فرمودید دچار شدید عبارتهای : لا حول ولا قوة إلا بالله به همراه استعاذه از شیطان رجیم (أعوذ بالله من الشيطان الرجيم) را بگویید حتی اگر در نماز بودید؛ اما در نماز آن را با قلب خود بگویید و به زبان نیاورید. والله الهادی وهو العالم
پرسش:در میان شیعیان و مؤمنان عادت شده که در هر شب چهارشنبه دعای توسل خوانده می شود. دلیل این کار چیست؟ و آیا سند شرعی خاصی برای این کار وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: خواندن دعای توسل در هر وقتی به قصد قربت و دعا از نظر شرعی بسیار پسندیده و مطلوب است و هیچ نص معتبری مبنی بر اختصاص وقت مشخص برای خواندن آن وجود ندارد. والله العالم.
پرسش:آیا خواندن همه دعاهای نقل شده در کتاب مفاتیح الجنان وعمل به آن ها جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: به نیت رجاء و به قصد قربت به صورت مطلق جایز است. والله العالم.
پرسش:برخی اوقات در بین مردم متداول می شود و می شنویم که هر چیز جدیدی که شخص می خرد مکروه است. به ویژه در ماه محرم به احترام مصائب امام حسین علیه السلام. آیا ساختن خانه جدید در شهر محرم و صفر جایز است یا خیر؟ دعا یا حرز حضرتعالی برای خانه جدید چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این کار فی نفسه اشکالی ندارد اما بهتر است انسان مؤمن از هر کاری که موجبات شادی یا مجلس شادی در دهه عاشورا به ویژه در روز عاشورا را فراهم می-کند، اجتناب نماید. نزد صالحان التزام به خواندن سوره جمعه و پایبندی به غسل جمعه آمده و خود من نماز منسوب به حضرت زهرا سلام الله علیها را آزموده ام. بهتر است بدانید این نماز به دو روش نقل شده و بهتر است که هر دو روش را با هم در روز جمعه بخوانید. فرزندم! از خداوند می خواهم که در کار شما گشایش حاصل کند. علاوه بر این مستحب است که بعد از تکمیل خانه ولیمه بدهید و مؤمنان را اطعام کنید. والله العالم.
پرسش:نظر حضرتعالی در مورد سند حدیث کساء چیست؟ آیا درست است که این حدیث به این شکلی که امروزه ما می خوانیم در کتاب های معتبر ذکر نشده است؟ برخی درباره فراز: "انی ما خلقت سماء مبنیة ولا ارضاً مدحیة الا لأجلکم ومودتکم" به ما اشکال می گیرند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اصل حدیث کساء ثابت شده است و شکی در آن نیست. روایات در این مورد از شیعه و سنی بسیار است. اما قرائت حدیث به این شکل معمول و با نیت رجاء هیچ اشکالی ندارد. سند این حدیث به این شکل معمول از جابر در برخی کتب معتبر مانند کتاب عوالم العلوم و کتاب المعارف والأحوال نوشته محدث شیخ عبدالله البحرانی الاصفهانی و دیگر کتب ذکر شده است. اما فرازهایی که یاد کردید، منظور از آن ها چیزی نیست که برخی از مردم تصور می کنند بلکه ظاهراً –وعلم آن نزد خداوند است- پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام سیاستمداران آفریدگان و خلق و حکمرانان عالم هستند و انس و جن باید به وسیله پیروی از آنان به خداوند سبحان تقرب بجویند و از آنان استفاده کنند. هر که این کار را نکند یا قاصر است و یا مقصر. والله العالم.
پرسش:میزان صحت این حدیث که در کتاب النمارق الفاخرة الی طرائق الآخرة نوشته علامه خطیب سید محمد صالح بن الحجة سید موسوی البحرانی ذکر شده چقدر است؟ متن حدیث به شرح ذیل است: از پیامبر خدا صلی الله علیه وآله و سلم نقل شده که فرمودند: هر کس در طول عمر خود نمازهای قضایی دارد تعداد آن-ها را نمی داند در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان این نماز را بخواند. ایشان صلی الله علیه وآله فرمودند: هر کس این نماز را بخواند و این را قرائت کند کفایت کفاره چهارصد سال نماز قضای او را خواهد کرد. حضرت علی علیه السلام با تعجب فرمودند: چهارصد سال!! پیامبر فرمودند: چه بسا کفاره هزار سال! به پیامبر گفتند: ای رسول خدا انسان 60 الی 70 سال زندگی می کند ما زاد آن چه می شود؟ پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: برای پدر و مادر و همسران و فرزندان و نزدیکان و همشهریان او محاسبه خواهد شد. طریقه نماز اینگونه است: چهار رکعت نماز به یک تشهد خوانده می شود و در هر رکعت سوره فاتحة الکتاب یک مرتبه و سوره قدر 15 مرتبه و سوره کوثر 15 مرتبه و در نیت نماز گفته می شود: این چهار رکعت نماز را به عنوان کفاره نمازهای قضای خود می خوانم. هنگامی که نماز به پایان رسید 100 مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم فرستاده می شود. سپس این دعا خوانده می شود: اللهم يا من لا تنفعك طاعتي ولا تضرك معصيتي تقبل ما لا ينفعك واغفر لي ما لا يضرك يا من إذا وعد وفى وإذا توعد تجاوز وعفا اغفر لعبد ظلم نفسه. أعوذ بك اللهم من بطر الغنى وجهد الفقر. إلهي إنك خلقتني ولم أكن شيئاً ورزقتني ولم أملك شيئاً ارتكبت المعاصي، فإنني مقر بذنوبي فإن عفوت عني فلا ينقص من ملكك شيء فإن عذبتني لم يزد شيء في سلطانك. اللهمّ إنك تجد من تعذيبه غيري لكني لا أجد من يرحمني سواك فاغفر لي ما بيني وبينك وما بين خلقك يا أرحم الراحمين ارحمني برحمتك يا أرحم الراحمين. اللهمّ اغفر للمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات وتابع بيننا وبينهم ربّ اغفر وارحم وأنت خير الراحمين. آیا با خواندن این نماز همه نمازهای قضای من جبران خواهد شد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! بدان که در سند این روایت اشکالی وجود دارد. به علاوه شخصی که نمازهای واجب قضا دارد باید بداند که سه کار به عهده اوست: نخست خواندن نمازهایی که نخوانده و از او قضا شده. دوم معصیتی که با ترک نماز مرتکب شده. و سوم حق الله سبحانه یعنی بندگی و خضوع در برابر خداوند که با آن عمل واجب محقق می شده است. نماز مذکور در روایت، کفاره نمازهای دیگرانی است که خداوند با آن نماز بر بنده-اش منت نهاده؛ زیرا او به آغوش طاعت و بندگی خداوند بازگشته و ترک نافرمانی خداوند سبحان را گفته و به مهربانی او پناه جسته اما همچنان نمازهای اولش به عهده اوست و هیچ گریز و گزیری از آن ندارد. خداوند سبحان ما را در بندگی خود کمک کند و بخشش خود را روزی ما نماید و توفیق ترک معصیت را به ما عطا فرماید. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:از عبد الله بن سنان نقل شده که: ابو عبد الله علیه السلام فرمودند: به زودی به شبهه ای دچار می شوید که بدون علم و راهنمایی و بدون امام هدایتگری باقی می مانید و تنها کسانی از این شبهه نجات می یابند که با دعای غریق خداوند را بخوانند. عرض کردم: دعای غریق چگونه است؟ فرمودند: می گویید: "یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک". عرض کردم: "یا مقلب القلوب والأبصار ثبت قلبی علی دینک". ایشان فرمودند: خداوند عز وجل مقلب القلوب والأبصار است اما همان چیزی را بگو که من می گویم: "یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک." سؤال: آیا دعای غریق شامل کلمه الابصار می شود یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در فرض سؤال، دعا شامل کلمه الابصار نمی شود. و به نظر می رسد ابن سنان (رض) احساس کرده که منظور امام این آیه از قرآن کریم در بیان عظمت خداوند سبحان و قدرت و هیمنه او بر موجودات به ویژه در روزه قیامت است: ﴿يَخٰافُونَ يَوْماً تَتَقَلَّبُ فِيهِ اَلْقُلُوبُ وَ اَلْأَبْصٰارُ ﴾ ([و] پیوسته از روزی که دل ها و دیده ها در آن زیر و رو می شود، می ترسند). اما امام علیه السلام در مقام تبیین عظمت خداوند سبحان و بزرگی منزلت و جایگاه او نبود؛ بلکه تنها در مقام آموزش به این مؤمن بود که چگونه قلب خود را در ایمان ثابت قدم و استوار سازد. به همین دلیل امام علیه السلام همانطور که در روایت آمده است ایشان را آگاه کرد و هشدار داد. افزون بر این که ادب و تعبد در برابر واژه به واژه دعاهایی که از معصومین علیهم السلام نقل شده، اقتضا می کند که به آن ها پایبند باشیم؛ زیرا اصل هر کلمه یا واژه و شکل مناسب آن تأثیر خود را خواهد گذاشت که ما از آن آگاه نیستیم و نمی فهمیم که در مقام دعا چگونه عبودیت خداوند راکسب کنیم و رحمت خداوند متعال را در مقام دعا جذب کنیم؛ اما معصوم علیه السلام به این موضوع عالم و آگاه است. والله الهادی وهوالعالم.
پرسش:در حدیث شریف کساء آمده است هنگامی که امام حسن علیه السلام به زیر کساء وارد شدند، رسول خدا و امام حسین صلوات الله وسلامه علیهم را زیر کساء دیدند و فرمودند: السلام علیک یا جداه یا رسول الله. چرا ایشان نفرمودند السلام علیکما؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! از متن حدیث شریف کساء فهمیده می شود ورود امام حسن علیه السلام در داخل کساء قبل از ورود امام حسین علیه السلام بوده و در آن هنگام پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم در زیر کساء تنها بودند. از طرفی کسی که وارد یک جمع می شود جایز است که سلام خود را به بهترین شخص موجود در آن جمع اختصاص بدهد. پس ایشان به هر نحو که سلام کند کافی است. والله العالم
قبلی
1
2
3
4
بعدی