صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر مکلف از مسح اول روی سر مطمئن نباشد و دوباره روی سر خود مسح بکشد و آب روی سر بر آب روی دست غلبه کند و با آن رطوبت مسح پا را بکشد، چرا در این حالت مسح پا، مسح با آب خارجی شمرده می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. فرزندم! باید بدانی که در فرض سؤال شما مسح اول سر مقداری رطوبت را بر روی سر باقی گذارد. این رطوبت تا زمانی که کف دست باشد، رطوبت باقیمانده از شستن آن دست محسوب می شود. اما هنگامی که جدا شد و روی جسم دیگری قرار گرفت به رطوب خارجی تبدیل می شود. در فرض سؤال شما وضو گیرنده باید قبل از مسح کشیدن دوباره، سر خود را خشک کند یا مسح را در محل دیگری از سر و جایی غیر از محل مسح اول بکشد. والله العالم.
پرسش:آیا در حالی که روی موی ما روغن وجود دارد می توانیم وضو بگیریم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر این روغن چرب باشد و حاوی چربی زیاد باشد، مسح کشیدن تنها زمانی صحیح است که این روغن از محل مسح پاک شود؛ زیرا روغن مانع رسیدن آب است. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف در حین نماز شک کند که وضو گرفته یا خیر؟ تکلیف او چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید نماز را تمام کند و اگر خواست نمازهای دیگر را ادا کند برای آن ها وضو بگیرد. والله العالم.
پرسش:اگر شخص وضو گیرنده با نوک تمام انگشتان دست روی سر خود مسح کشید به گونه ای که آب مسح با رطوبت موهای جلوی سر مخلوط شد، آیا باید مسح پا را با کف دست بکشد؟ یا با پشت دست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. با آن بخش از دست که با موی مرطوب سر تماس داشته، مسح پا کشیده نشود. بلکه از بخش دیگری از دست که با رطوبت موی سر تماس نداشته برای این کار استفاده کند. والله العالم.
پرسش:من هر روز از روغن مو استفاده می کنم. روغن مو حاوی الکل نیست. آیا واجب است که هنگام مسح سر در وضو این روغن را بشویم یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر این روغن چرب باشد و حاوی چربی زیاد باشد، مسح کشیدن تنها زمانی صحیح است که این روغن از محل مسح پاک شود؛ زیرا روغن مانع رسیدن آب است. والله العالم.
پرسش:گفته شده که مسح پا در وضو از نوک انگشتان کشیده می شود. آیا نوک انگشتان از ناخن است؟ یا از گوشتی که بعد از ناخن چسبیده شده؟
پاسخ:بمسه سبحانه. از ابتدای ناخن بلندترین انگشت پا است. والله العالم.
پرسش:حکم لاک ناخن که به مدت 30 یا 40 روز بر روی ناخن باقی بماند و پاک نشود چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر مانند بیشتر لاک ها مانع رسیدن آب باشد، جایز نیست؛ به ویژه در جایی که غسل یا مسح برای ادای نماز و دیگر عبادات واجب می شود.
پرسش:حکم خالکوبی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. خالکوبی جایز است؛ اما خالکوبی اسامی خداوند، معصومین علیهم السلام، آیات قرآن و کشیدن تصویر جانداران روی پوست جایز نیست. همچنین خالکوبی که نوعی چاپ با رنگ، روی پوست است جایز نیست؛ زیرا مانع رسیدن آب غسل و وضو به پوست است. والله العالم.
پرسش:آیا وجود برخی قطرات آب بر روی پا هنگام مسح کردن، چه آب وضو باشد چه آب غیر وضو، به صحت وضو ضرر می رساند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر قطره آب در محل مسح پا باشد، باید خشک شود. بهتر است بدانید که واجب نیست روی پا به طور کامل مسح شود؛ بلکه می توانید از ابتدای پا و از نوک بلندترین انگشت پا تا قوزک پا مسح کنید. حتی اگر نتوانستید دست را روی یک خط مستقیم حرکت دهید، باز هم مسح صحیح است.
پرسش:حکم وضو و نماز با باقیمانده جوهر انتخابات روی انگشت چیست؟ با علم به این که پاک کردن آن به وسیله کلر و ساییدن، بسیار ساده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر جرم آن از بین برود و فقط رنگ آن باقی بماند به وضو، غسل و تیمم ضرری نمی رساند. در مورد حنا و جوهر عادی نیز حکم همین است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی