صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:در وضو هنگام شستن دست از آرنج تا نوک انگشتان، آیا صحیح است که کف دست بالاتر از آرنج قرار گیرد و بالاتر آن را هم بشوید؟
پاسخ:بسمه سبحانه. مقصود، ریختن آب از سمت آرنج به سمت نوک انگشتان است تا شستن مطلوب شرعی محقق شود. حال فرقی ندارد که از قسمت بالای آرنج باشد یا از پایین آرنج. معکوس شدن این موضوع یعنی حرکت آب از انگشتان به سمت آرنج صحیح نیست. اگر چنین اتفاقی بدون قصد قبلی انجام شود، باید آن موضع دوباره شسته شود. والله العالم.
پرسش: در حین وضو و هنگام شستن دست ها گاهی اتفاق می افتد که به صورت اشتباهی، دست به صورت معکوس از پایین به بالا شسته می شود. آیا این کار بر صحت وضو تأثیر دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر بعد از این حرکت اشتباه، دست، به صورت مطلوب، از آرنج تا انگشتان برگردد، وضو صحیح است. اما اگر برنگردد وضو باطل می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف با فاصله زیادی قبل از ورود به وقت برای نماز واجب وضو بگیرد با این اعتقاد که وضوی او صحیح است و با این وضو نماز بخواند، حکم نماز او چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از نظر من نمازهای ایشان صحیح است. والله العالم.
پرسش:اگر تکلیف مکلف تقیه در وضو گرفتن بود و باید مانند اهل سنت وضو می گرفت؛ اما بر خلاف تقیه عمل کرده و وضوی شیعیان را گرفت، آیا وضوی او صحیح است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. جایی که تقیه واجب می شود، وضوی مذکور صحیح نیست. والله العالم.
پرسش:درخصوص وضو، چند بار لازم است صورت و دو دست شسته شود؟ دو بار یا سه بار؟
پاسخ:بسمه سبحانه. واجب است که هر یک از اعضای مذکور یک بار شسته شود و مستحب است که صورت دو بار شسته شود. همچنین شستن دو دست راست و چپ برای بار دوم محل اشکال است. والله العالم.
پرسش:شخصی در پیشانی خود دچار جوش هایی می شود که از آن ها خون می آید و سپس خونریزی آن متوقف می شود. همچنین جوش ها و زخمهایی در حین اصلاح محاسن در صورت خونریزی می کند یا زخمهای ساده و سطحی به صورت روزمره در سر انگشتان ایجاد می شود. برخی برای وضو گرفتن می گویند هنگامی که خون متوقف شد، به شکل عادی وضو می گیریم. برخی نیز معتقد هستند باید پارچه یا چسب زخمی روی آن قرارداد و روی آن را به عنوان وضوی جبیره مسح کرد. برخی هم می گویند باید بررسی کرد آیا این خون است؟ یا قرمزی و التهاب زخم که در این صورت اختلاف نظر بین مردم زیاد و تشخیص آن سخت خواهد شد. اگر جای زخم و التهاب باشد، نیازی به پوشاندن ندارد، اما اگر خون خشک شده باشد باید پارچه یا چسب زخمی روی آن قرار داد. اما اندازه چسب یا پارچه نباید بیش از اندازه زخم باشد. اگر بزرگتر از زخم باشد جایز نیست؛ زیرا بخشی غیر از زخم را می پوشاند و مانع رسیدن آب می شود. در حالی که آب وضو باید به محل خارج از زخم برسد. اکنون مشکل اینجاست که چسب های زخم معمولا اندازه های ثابتی دارند و به ناچار مکانی بیشتر از اندازه زخم را می پوشانند به ویژه در مورد جوش ها که در مقایسه با چسب بسیار کوچکتر هستند. همچنین بر اساس ذهن قاصر من اگر بخواهیم که چسب روی زخم بچسبد باید مکان بیشتری را نسبت به زخم بگیرد. راه حل به صورت مفصل چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر روی زخم خونی باشد و امکان شستن آن بدون تبعات و آثار منفی وجود داشته باشد در همه مواردی که ذکر کردید، باید قبل از وضو آن خون را شست. اگر خون وجود نداشته باشد زخمی هم نیست، پس بدون هیچ مشکلی مکان شسته می شود. اما اگر زخمی باشد که شستن به آن ضرر می رساند، اگر خون وجود نداشته باشد، اطراف زخم شسته می شود و روی زخم مسح می شود. اگر شستن برای زخم ضرر داشته باشد، بعد از شستن کامل اطراف زخم مانع نازکی روی زخم گذاشته و روی آن مسح می شود. اگر زخم همراه خون باشد، اطراف زخم با احتیاط و شکیبایی شسته می شود و پس از آن چسب زخم می زنیم و روی چسب مسح می کشیم. پرواضح است که چسب زخم را نمیتوان روی زخم گذاشت مگر این که بزرگتر از دهانه زخم باشد و از حد ضرورت عریضتر نباشد. والله العالم.
پرسش:حکم دوبار شستن دست چپ در وضو چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کاری است خلاف احتیاط. والله العالم.
پرسش:وضو را از کجا شروع کنیم؟ برخی می گویند از پا و برخی دیگر می گویند از دست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شما باید قبل از اقدام به وضو گرفتن ابتدا اعضای وضو شامل صورت، دستها و پاها را نظافت کنید. سپس برخی مستحبات مانند قرقره کردن آب و استنشاق را سه بار انجام دهید. سپس صورت را از بالا به سمت پایین و چانه می شویید. بعد ازآن دست راست را از آرنج تا نوک انگشتها می شویید و سپس دست چپ را به همین ترتیب بشویید و رطوبت کف دست خود را حفظ کنید و با آب دیگری مخلوط نکنید سپس با کف دست راست روی سر مسح بکشید و بعد از آن با دست راست بر روی پای راست از طولانی ترین انگشت پا تا مچ پا مسح بکشید و در ادامه پای چپ را با دست چپ به همین ترتیب مسح بکشید. آنچه گفته شد حداقل اعمال کافی در وضو بود. باقی احکام را در رساله عملیه در سایتهای مختلف ملاحظه بفرمایید. والله الهادی
پرسش:آیا در وضو شستن صورت از پایین به بالا جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. نکس در شستن صورت در وضو جایز نیست. والله العالم.
پرسش:آیا اسقاط وضو برای نماز فقط بعد از غسل جنابت از نوع اسقاط عزیمت است؟ یا بعد از هر غسل واجبی اسقاط عزیمت است؟
پاسخ:اسقاط وضو بعد از غسل جنابت از نوع عزیمت است و با هر غسل واجب یا مستحب دیگری اسقاط نمی شود. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی