صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا یک مرتبه قرائت تسبیحات اربعه در قیام رکعت سوم و چهارم به جای سه مرتبه و در شرایطی که زمان کافی هم داریم جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. یک مرتبه قرائت تسبیحات کافی است. اما بهتر است که سه مرتبه تکرار شود. اضافه کردن استغفار به آن نیز مستحب است. والله العالم.
پرسش:آیا جهر خواندن فاتحه و سوره بعد از آن در نماز ظهر روز جمعه مستحب است؟ آیا این استحباب شامل نماز عصر روز جمعه نیز می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید فاتحه همس خوانده شود. اما اگر به جای فاتحه سوره جمعه در ظهر جمعه خوانده شود، قرائت جهر سوره جمعه واجب است. والله العالم .
پرسش:آیا جهر خواندن بسم الله در نمازهای همس (ظهر و عصر) واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. جهر خواندن بسم الله در نمازهای همس مستحب است؟ والله العالم.
پرسش:شخصی معتقد است که قرائت او در نماز صحیح است و سپس متوجه می شود که در قرائت خود لحن (اشتباه اعرابی) داشته است. حکم نمازهای قبلی وی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قضای نمازهای گذشته بر او واجب نیست، اما نمازی که هنوز وقت آن به اتمام نرسیده باید قضا شود. والله العالم.
پرسش:آیا بلند کردن صدای قرائت فاتحه در نمازهای همس به وسیله بلندگو یا میکروفون جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. جایز نیست. والله العالم.
پرسش:در فتوا آمده که اکتفا به یک بار قرائت تسبیحات اربعه در رکعت سوم و چهارم جایز است. امام احتیاط مستحب است که سه بار خوانده شود. سؤال اینجاست که: آیا می توان تسبیحات اربعه را به نیت استحباب دو مرتبه خواند به اعتبار این که این دو تسبیح بخشی از سه تسبیح و در ضمن آنها هستند؟ یا بهتر است که سه مرتبه خوانده شوند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. ظاهرا از ادله اینگونه فهمیده می شود که سه مرتبه قرائت آن مستحب است نه دو مرتبه. والله العالم.
پرسش:آیا قرائت سوره اخلاص بعد از فاتحه در رکعت اول جایز است؟ زیرا من دیده ام که آیت الله خمینی این سوره را قرائت می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قرائت این سوره جایز است. والله العالم.
پرسش:کسی که مد در قرائت–مثلا مد ولا الضالین- را در اثنای نماز واجب ترک کند، حکم آن چیست؟ آیا نماز آن صحیح است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار جایز نیست و اگر کسی مد را ترک کند، در احکام قرائت اشتباه کرده و احکام کسی برای وی اجرا می شود که عمدا در قرائت نماز اشتباه می کند. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار –از روی سهو- بعد از فاتحه سوره دیگری غیر از آن سوره ای که نیت کرده بود، بخواند و در اثنای قرائت متوجه این موضوع شود، آیا این سوره را به اتمام برساند یا سوره ای را که قبل از اشتباه سهوی نیت کرده بود بخواند؟ اگر فراموش کرد که سوره را تعیین کند و سوره توحید را خواند، باید چه کار کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر بعد از حمد سوره توحید را خواند نماز او صحیح است، چه قصد قرائت این سوره را داشته و چه قصد قرائت سوره دیگری را داشته باشد. اما اگر قصد قرائت سوره دیگری غیر از سوره توحید را داشته دو حالت دارد: اگر سوره ای غیر از سوره توحید را نیت کرده و بسم الله را به نیت سوره دیگر خوانده و از نصف سوره عبور نکرده است، باید سوره را ترک کند و همان سوره ای را بخواند که نیت کرده بود. اما بعد از اتمام نماز به خاطر قرائت سوره اضافه، سجده سهو بجا آورد. اما اگر از نصف سوره عبور کرده بود باید سوره را تمام کند و نماز او صحیح است و هیچ تکلیفی ندارد. والله العالم.
پرسش:در نمازهای همس، قرائت آرام حمد و سوره واجب است. چه نوع صدایی از نظر عرف مصداق صدای همس یا آرام است؟ آیا همان صدای آرامی است که حتی افراد کنار نمازگزار صدای آن را می شنوند؟ یا صدای است که تنها خود نمازگزار می شنود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. منظور همان صدایی است که تنها خود نمازگزار آن را می شنود. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی