صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا ترک قرائت سوره توحید در خلال یکی از نمازهای واجب روزانه مکروه به شمار می رود؟ یا کراهت، به سبب ترک این سوره در خلال همه نمازهای پنجگانه روزانه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. کراهت به معنای کاهش ثواب هر نمازی است که سوره توحید در آن خوانده نشود. والله العالم.
پرسش:آیا بر زنان واجب است نماز را با صدای بلند بخوانند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در نمازهایی که باید با صدای جهر خوانده شود، جایز است به شرطی که در آن محل نامحرمی نباشد که صدای وی را بشنود. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار بسم الله الرحمن الرحیم را از سوره ای که بعد از حمد مشخص کرده بود، بخواند؛ اما نیت خود را تغییر دهد و نیت کند که سوره دیگری را بخواند، آیا در این صورت باید بسم الله را دوباره بخواند؟ س2/ اگر بسم الله الرحمن الرحیم را از سوره ای که بعد از حمد مشخص کرده بود، بخواند اما از روی فراموشی سورة توحید یا جحد را قرائت کند، آیا جایز است که این دو سوره را قطع کند و بسم الله را برای سوره ای که نیت کرده بود اعاده کند؟
پاسخ:ج1/بسمه سبحانه. اگر بسم الله را به نیت اینکه بخشی از سوره توحید است خوانده باشد، جایز نیست منصرف شود و سوره دیگری را بخواند. اما اگر قصد سوره ای غیر از سوره توحید را داشته، جایز است که منصرف شود و سوره توحید یا سوره های دیگر را قرائت کند. ولی در این صورت به دلیل قرائت اضافه بسم الله در نماز باید دو سجده سهو بجا آورد. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. اگر محرز نشود که بسم الله به نیت بخشی از سوره توحید بوده، باید بسم الله دوباره برای سوره توحید قرائت شود. شرایط برای سوره جحد هم مشابه سوره توحید است. دو سجده سهو به دلیل قرائت آن بسم الله اضافه در اثناء نماز برای نمازگزار واجب است. والله العالم.
پرسش:اگر شخصی قرائت سوره حمد او در نماز نادرست باشد، به عنوان مثال به جای این که این که بگوید «الحمد لله ربِّ العالمین» بگوید«الحمد لله ربَّ العالمین» و مدتی نیز به همین منوال نمازهای خود را بخواند، در چه صورتی واجب است که نماز خود را اعاده کند؟ و چه صورتی نمازهای گذشته او صحیح است و باید قرائت خود را تصحیح کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر جاهل قاصر باشد، نمازهای او صحیح است. اما اگر مقصر باشد واجب است همه نمازهای خود را اعاده کند. والله العالم.
پرسش:هنگام نماز برخی اوقات سوره مشخصی را در یک نماز مشخص به یاد نمی آوریم، آیا جایز است در هنگام نماز سوره را از روی قرآن یا یک برگه ای که سوره روی آن نوشته شده قرائت کنیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله این کار جایز است. والله العالم.
پرسش:آیا گفتن عبارت «صدق الله العلی العظیم» یا «صدق الله العظیم» در پایان سوره به صحت نماز آسیبی می رساند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار جایز نیست زیرا این عبارت خارج از نماز است و اجازه قرائت آن داده نشده است. والله العالم.
پرسش:آیا در نماز قضا، قرائت سوره ساقط می شود؟ منظور سوره دوم از هر نماز بعد از قرائت فاتحه یا قل هو الله احد است. آیا نماز با قرائت و لا الضالین بدون مد باطل می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. سوره در نماز قضا ساقط نمی شود؛ بلکه مانند نماز ادا واجب است. در ولا الضالین باید مد آن قرائت شود و نماز با ترک عمدی آن و با علم به وجوب مد در ولا الضالین صحیح نیست؟ والله العالم.
پرسش:آیا نمازگزار جایز است در صورتی که گمان می کند یا یقین دارد حتی یک رکعت را هم نمی-تواند در داخل وقت بخواند، سوره را به صورت عمدی ترک کند و نخواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید حمد و سوره را بخوند در غیر این صورت نماز در وقت را از دست داده است. والله العالم
پرسش:در نماز ظهر جمعه، کدام یک از همس یا جهر در قرائت حمد و سوره به واقعیت نزدیکتر هستند.
پاسخ:بسمه سبحانه. از نظر من واجب است تنها سوره جمعه به صورت جهر قرائت شود و این حکم از نظر من شامل سوره فاتحه یا ... نمی شود. والله العالم.
پرسش:نقل شده که سلام کردن به نمازگزار کراهت دارد؛ اما آیا در حالی که منظور از سلام خودِ نمازگزار بوده، پاسخ سلام به همان صیغه ای که سلام را شنیده برای نمازگزار واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله بر نمازگزار واجب است که پاسخ آن را بدهد. اگر شخص به او بگوید (سلام علیک) پاسخ او باید (سلام علیک) باشد. این موضوع از دیگر سخن¬هایی که در هنگام نماز ممنوع است و به زبان رانده می¬شود مستثناست.
قبلی
1
2
3
بعدی