صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا شرط وجوب پرداخت زکات فطره، فقط عائله مندی در شب عید فطر است؟ یا میهمانی رفتن و خوابیدن در مهمانی، ضمن بقای وجوب زکات فطره برای کسی که هزینه میهمان را می دهد و معمولا وی را کفالت می کند، تکلیف دیگری دارد؟: أ.اگر برخی از عائله وی نزد تعداد دیگری میهمان شدند، آیا پرداخت زکات فطره دیگری بر هر یک از آن ها واجب می شود؟ یا فقط بر میزبان در شب عید واجب می شود؟ ب.اگر مکلف که سرپرست خود و دیگران است، میهمان شخص دیگری شود، پرداخت زکات فطره برای هر یک از آن ها واجب می شود؟ یا فقط بر شخص میزبان در شب عید فطر واجب می شود؟ ت.اگر اگر مکلف که سرپرست خود و دیگران است، میهمان شخص دیگری شود، پرداخت زکات فطره برای هر یک از آن ها واجب می شود؟ یا فقط بر شخص دیگری (که در شب عید فطر میزبان بوده) واجب می شود و باید زکات فطره میهمانان را پرداخت کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. کسی که شب عید میهمان دیگران است و شب نزد آنان اقامت می کند، زکات فطره او با میزبان –صاحب خانه- است. والله العالم.
پرسش:برخی از فقیهان گفته اند اندازه یک صاع معادل سه کیلو و 480 گرم است، اندازه صاع بر اساس نظر شما چقدر است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. یک صاع معادل سه کیلوگرم است. والله العالم.
پرسش:برای جدا کردن زکات فطره کدامیک بهتر است؟ گندم، جو، خرما، کشمش یا برنج؟
پاسخ:بسمه سبحانه. خرما بهتر است. والله العالم.
پرسش:آیا جدا کردن زکات فطره در ایام ماه رمضان جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قبل از اثبات هلال عید زکات فطره به حساب نمی آید؛ ولی جایز است که به فقیر به عنوان قرض داده شود و هنگام اثبات هلال عید به عنوان زکات فطره محاسبه شود. والله العالم.
پرسش:زکات فطره چه زمانی واجب می شود و چه زمانی باید آن را جدا کرد و کنار گذاشت؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شب عید فطر زکات واجب می شود و باید قبل از زوال روز عید آن را جدا کرد. اگر از روی عمد این کار را به تأخیر بیاندازد گناهکار است و ذمه او تنها با پرداخت زکات بریء می شود. والله العالم.
پرسش:اگر شخص فقیر به اندازه مؤونه خود و خانواده خود قرض بگیرد، آیا با این مبلغ شرعاً زکات فطره بر او واجب می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر توان پرداخت قرض را به صورت بالقوه یا بالفعل داشته باشد، فقیر نیست و زکات فطره بر او واجب می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف زکات فطره خود را در خلال ماه مبارک رمضان به نیت قرض پرداخت کند: 1.اگر این مکلف قبل از حلول هلال عید فطر بمیرد، تکلیف ورثه چیست؟ آیا زکات فطره به دلیل این که وی قبل از واجب شدن زکات فوت کرده، از گردن او ساقط است؟ 2.اگر گیرنده زکات فطره قبل از حلول هلال عید فطر بمیرد، با توجه به این که این شخص موظف به پرداخت دوبارة زکات نبوده و همچنین موظف به پرداخت آن قبل از عید فطر نبوده، آیا بر مکلف واجب است که دوباره زکات را پرداخت کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه: اگر مکلف قبل از ثبوت هلال عید بمیرد وجوب زکات فطره در حق او اثبات نشده است. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. اگر ورثه میت قرض دهنده، به اندازه ای که کفایت ادای دین او را بکند از او ارث نبرند، پرداخت کننده می تواند آن قرض را به عنوان زکات فطره حساب کند، در غیر این صورت نمی تواند. والله العالم.
پرسش:آیا می توان زکات فطره را برای همدردی با برادران آسیب دیده و گرفتارِ تروریست گروه های تکفیری و ... از کشوری به کشور دیگری – مانند عراق یا سوریا- منتقل کرد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. انتقال جایز است. اما اگر در کشوری که فطریه پرداخت شده، فقیری بود که از گرسنگی به خود می پیچید، فقط باید به او کمک شود و باقیمانده زکات فطریه با هدفی که در سؤال آمده به کشور عراق ارسال شود والله العالم.
پرسش:ما گروهی هستیم که مسئولیت مدیریت یکی از مساجد را به عهده داریم. آیا جایز است که از ابتدای ماه مبارک رمضان زکات فطره را از مؤمنان گرامی جمع آوری کنیم و قبل از حلول عید به دست مستحقان برسانیم تا فقیران نیز بتوانند از حراج های ماه رمضان و تخفیفاتی که در فروشگاه ها در طول این ماه مبارک ارائه می شود استفاده کنند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید بدانید مالی که از مردم می گیرید، قبل از حلول هلال عید زکات فطره به شمار نمی رود، بلکه امانتی است از صاحبان اموال نزد شما. شما مجاز هستید با رضایت مالکان، آن را به فقیران بدهید و آنان تصریح کنند که این مبلغ به عنوان قرض نزد شماست. بعد از حلول هلال عید، با تأکید مالکان یا از طرف مشا به وکالت از صاحبان اموال، به عنوان زکات فطره محسوب می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مبلغی که به عنوان زکات فطره پرداخت کردم برای خرید قوت غالب در یک شهر کفایت کند، اما نوع یا اسم آن قوت را تعیین نکنم، آیا این مبلغ پرداخت شده به عنوان زکات فطره کفایت می کند یا خیر؟
پاسخ:بسمه تعالی. بله کفایت می کند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی