صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر شخصی به من وکالت بدهد که زکات فطره او را به مستحق برسانم، آیا بر من واجب است که عین همان مبلغی را که به من داده به مستحق پرداخت کنم؟ یا می توانم با مبلغ دیگری تعویض کنم و آن را به مستحق بدهم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. جایز نیست آن را با پول دیگری تعویض کنید، بلکه باید عین همان مبلغ را پرداخت کنید. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف زکات فطره خود را در خلال ماه مبارک رمضان به مستحق پرداخت کرد، اما در شب عید میهمان شخصی شد و میزبان زکات فطره میهمان را پرداخت نکرد، آیا بر میهمان واجب است که دوباره زکات فطره خود را جدا کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بر او واجب نیست. والله العالم.
پرسش:حکم مکلفی که زکات فطره را جدا کرده در دو مورد زیر چیست؟ 1-هنگام جدا کردن زکات فطره قصد قربت نکرده. 2-هنگام پرداخت زکات فطره نیت بدل از طعام نکرده است.
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه. از گردن او ساقط نمی شود و باید یک بار دیگر به قصد قربت پرداخت کند. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. آنچه پرداخت کرده کفایت می کند. والله العالم.
پرسش:شخصی متکفل هزینه های خواهر خود شامل همه نیازها از جمله خورد و خوراک و ... به جز هزینه های پزشک و دارو است. هزینه های پزشکی به عهده خواهر است. آیا برادر می تواند زکات فطره خواهر خود را کنار بگذارد و پرداخت کند؟ آیا جایز است که زکات فطره خود و خواهر را به خود خواهر بدهد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. زکات فطره خواهر به عهده برادر است و جایز نیست زکات فطره خود را به خواهر بدهد چه رسد به زکات فطره خودِ خواهر. والله العالم.
پرسش:اگر زکات فطره را در خلال ماه رمضان پرداخت کردم و سپس نزد شخصی میهمان شدم. آیا جایز است که به میزبان بگویم به من اجازه بده به جای شما زکات فطره خود را پرداخت کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار جایز است و این اقدام از طرف میهمان، داوطلبانه و به نیابت از میزبان خواهد بود. والله العالم.
پرسش:در برخی از کشورها زکات فطره با واحد پول همان کشور پرداخت می شود، اما در آن کشور شخص مستحقی که شرایط شرعی برای دریافت زکات فطره را داشته باشند وجود ندارد. از طرفی استفاده از این پول برای مستحقان در کشورهای دیگر تنها با تبدیل به واحد پول آن کشورها امکان پذیر است. در غیر این صورت هیچ فایده ای ندارد. آیا در این صورت تبدیل زکات فطره به واحد پول کشور دیگر جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید بدانید در مورد زکات فطره واجب است که غذای متعارف در کشوری که زکات پرداخت می شود در نظر گرفته شود. در فرض سؤال، باید قیمت غذایی در نظر گرفته شود که در زکات فطره در آن کشور به مستحق پرداخت می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مقدار زکات فطره پنج هزار دینار باشد و اسکناسی از نوع ده هزار دیناری را قبل از زوال جدا کرده باشیم. پنج هزار دینار به نیت زکات فطره و به جای غذاهای آنچنانی... و پنج هزار دینار دیگر به نیت صدقه. آیا با این نیت اگر مبلغ را قبل از زوال روز عید یا بعد از آن به مستحق برسانیم، آیا این کار با این نیت صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار صحیح است. فرزندم! تلاش کن که پرداخت فدیه به مستحق یا حاکم شرع را به تأخیر نیاندازی. والله العالم.
پرسش:اگر سرپرست خانواده، زکات فطره خود و خانواده اش را جدا کرد، اما شب عيد فطر به تنهایی میهمان مثلاً برادر خود شد. در این صورت میزبان باید زکات فطره میهمان خود را پرداخت کند: 1-اگر میزبان زکات فطره او را پرداخت نکند، تکلیف میهمان چیست؟ و آیا میزبان در این حالت گناهکار است و این زکات به عهدة او باقی می ماند؟ 2-اگر میزبان زکات فطره وی را پرداخت کرد، سرپرست خانواده با زکات فطره خود، که آن را جدا کرده، چه کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه. به میزبان واجب است که پرداخت کند. اگر این کار را انجام ندهد، خود میهمان باید تا قبل از زوال روز عید آن را پرداخت کند و اگر این کار را نکرد به عهدة او باقی می ماند. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه. میهمان باید فقط زکات فطره افراد تحت تکفل خود را پرداخت کند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی