صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا استعمال عطر در هنگام نماز برای روزه دار آسیبی به روزه او می رساند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. استفاده از عطر خللی در روزه ایجاد نمی کند. والله العالم.
پرسش:شخصی نعوذ بالله در روز ماه مبارک رمضان فیلم های تحریک آمیز دیده است. او قصد استمنا نداشته؛ اما شهوت و نفس اماره بر او غلبه و استمنا کرده است. الآن از این گناه بزرگ پشیمان است. این شخص چه کاری باید انجام بدهد؟ چگونه کفاره گناه خود را بدهد؟ روش کفاره آن چگونه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. کفاره این گناه کفاره جمع است و این کفاره بر عهده اوست و هیچ گریز و گزیری از آن نیست. وی باید از این گناه توبه کند. ولا حول ولا قوة إلا بالله. والله العالم.
پرسش:آیا در زمان روزه داری می توانم موی صورت و بدنم را اصلاح کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این کار اشکالی ندارد. والله العالم.
پرسش:در شبی از شب های ماه مبارک رمضان با همسرم معاشرت داشتم و به این امید که قبل از سحر غسل می کنم خوابیدم اما دو ساعت از وقت امساک گذشته بود که بیدار شدم. آیا روزه من صحیح است یا خیر؟ چه کاری باید انجام دهم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر تصمیم داشتید وقتی بیدار شدید غسل کنید و معمولاً قبل از امساک بیدار می شدید؛ اما این مرتبه خواب بر شما غلبه کرد، روزه شما صحیح است و باید غسل جنابت کنید. اگر معمولاً قبل از امساک بیدار نمی شدید و خواب بر شما غلبه می کرد، باید قضای روزه را به جا آورید و کفاره آن را بدهید. والله العالم.
پرسش:آیا قرائت قرآن در روز ماه مبارک رمضان جایز است؟ آیا اشتباه در قرائت از جمله مصادیق دروغ بستن به خدا و رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم به شمار می رود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله اگر عمداً و قرائت اشتباه از روی آگاهی باشد، روزه را باطل می کند. والله العالم.
پرسش:آیا جویدن آدامس با طعم شیرین در روز ماه مبارک رمضان جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر چیزی از ذرات آن و همچنین آب دهان آمیخته با طعم آن –اگر طعم دار بود- وارد حلق نشود، اشکالی ندارد. احتیاط این است که از این کار اجتناب کنید. والله العالم.
پرسش:شخصی در یکی از شبهای ماه مبارک رمضان جنب می شود و عمداً از این جنابت استبراء نمی کند. در ظهر روز بعد رطوبتی از وی خارج می شود. حکم این رطوبت چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر بداند که آن رطوبت منی بوده و اگر عمداً باعث بیرون آمدن آن شده، متعمد بر جنابت در ماه مبارک رمضان شناخته می شود. اگر عمدا نبوده و قصدی نداشته هیچ تکلیفی از لحاظ روزه بر گردن او نیست و غسل جنابت می کند. اگر اطمینان حاصل نشد که آن رطوبت منی است، هیچیک از واجبات جنابت بر گردن او نیست. والله العالم.
پرسش:من نعوذ بالله در عبادت های خود کثیر الشک هستم. در ظهر ماه مبارک رمضان و هنگام قرائت قرآن کریم وقتی که آب دهانم را فرو می برم گاهی احساس می کنم چیزی در حلق و گاهی بر روی دندان های من هست. با عرض معذرت من آب دهانم را بسیار بیرون می ریزم. امسال بهتر از سالهای پیش هستم. سالهای پیش در هنگام روزه داری اصلا آب دهانم را فرو نمی بردم. اما امسال تصمیم گرفتم که این وسوسه ها را ترک کنم و اکنون آب دهانم را فرو می برم؛ اما شک و توهم دارم که آیا با آب دهان چیزی را بلعیده ام یا خیر. آیا این مورد در صحت روزه تأثیری دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال هیچ تأثیری در صحت روزه ندارد. والله العالم.
پرسش:بانوان در زمان روزه داری از شیاف هایی برای نظافت مهبل استفاده می کنند. آیا این کار بر صحت روزه آن ها تأثیری دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در صحت روزه تأثیری ندارد. والله العالم.
پرسش:آیا جایز است که در خلال ماه مبارک رمضان یک سیگار بکشیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. کشیدن سیگار از نظر من مفطر است. دلیل آن نیز به خاطر غبار غلیظ نیست. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی