صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر در هنگام روزة ماه مبارک، بدون معاشرت با همسر، منی از انسان خارج شود، آیا روزه باطل است یا خیر؟ اگر باطل است کفاره ای که پرداخت آن واجب است، چه میزان است؟ با آگاهی از این که شخص این کار را غیر عمدی انجام داده است.
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر عمد یا قصدی نداشته و این کاری که منجر به بیرون آمدن منی شده از عادت های او نبوده،کفاره ندارد و روزه صحیح است. والله العالم.
پرسش:شخصی نعوذ بالله در روز ماه مبارک رمضان فیلم های تحریک آمیز دیده است. او قصد استمنا نداشته؛ اما شهوت و نفس اماره بر او غلبه و استمنا کرده است. الآن از این گناه بزرگ پشیمان است. این انسان گناهکار به دلیل شرایط سخت کاری، امکان جمع روزه ها به خصوص روزة دو ماه متوالی را ندارد. چه کاری باید انجام بدهد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. کفاره بر عهده اوست و هیچ گریز و گزیری نیست. والله الهادی
پرسش:اگر کسی غسل جنابت را در ماه مبارک رمضان فراموش کرد و در طول روز به یادآورد، آیا واجب است که سریعاً غسل کند؟ یا چون وقت نماز رسیده باید غسل کند؟
پاسخ:بسمه تعالی. بهتر است که هر چه سریعتر غسل کند. والله العالم.
پرسش:آیا استحمام در هنگام روزه جایز است؟ اگر به صورت غیر ارادی آب نوشیده شود، روزه را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر به صورت یکباره تمام بدن داخل آب نرود، استحمام مانعی ندارد. روزه با نوشیدن غیر عمدی آب باطل نمی شود. والله العالم.
پرسش:پدر من از دستگاه اسپری آسم در داخل دهان استفاده می کند. آیا استفاده از این اسپری در هنگام روزه داری جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در این مورد مراجعه به متخصصان نشان داده که اسپری مورد استفاده برای بیماران آسمی دو نوع هستند. یک نوع از آن ها حاوی پودری دارویی است که بعد از فشار هوا روی آن تبدیل به گاز می شود. ظاهراً اگر روزه دار طعم پودر را داخل دهان خود احساس نکند این نوع اسپری باعث بطلان روزه نمی شود. در غیر این صورت روزه را باطل می کند. نوع دوم اسپری ها مایعی دارویی است که بر اثر فشار هوا به قطرات بسیار ریز و کوچک تبدیل می شوند. این نوع از اسپری ها قطعا مفطر هستند. والله العالم.
پرسش:حکم قی کردن در هنگام روزه چیست؟ آیا روزه را کامل کنیم؟ یا افطار کنیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر عمداً قی کردید روزه شما باطل است؛ اما اگر بی اختیار بوده به روزه شما ضرری نمی زند. والله العالم.
پرسش:اگر روزه دار در روز ماه رمضان به منظور خنک شدن، وضو برای نماز واجب، وضو برای قرائت قرآن کریم یا وضو برای نمازهای مستحب، دهان خود را با آب بشوید (مضمضه کند) و آب سهواً به حلق او برسد، آیا باید روزه آن روز را اعاده کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر آب را با هدف مضمضه یا هر هدف دیگری به دهان وارد کند و آب وارد حلق شود، باید روزه را بدون دادن کفاره قضا کند. اگر فراموش کند و آب را ببلعد روزه اش قضا ندارد خواه مضمضه برای وضوی نماز واجب باشد خواه نماز مستحب و یا برای هر کار دیگری. والله العالم.
پرسش:حکم استفاده از قطره چشم در هنگام روزه داری چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. استفاده از آن در شب –قبل از امساک و بعد از افطار- مانعی ندارد. اما در روز و در اثنای روزه اگر وارد حلق شود و طعم آن احساس شود، مفطر است. اگر از قبل از این موضوع اطلاع داشتید، حکم آن قضای روزه و دادن کفاره است؛ اما اگر از قبل اطلاع نداشتید باید قضای روزه را به جا آورید. به همین دلیل باید احتیاط کنید و فقط شب ها از آن استفاده کنید. والله العالم.
پرسش:آیا می توانم هنگام روزه داری موی سرم را رنگ کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله می توانید. والله العالم.
پرسش:آیا دود و گاز اشک آور در ماه رمضان از مفطرات است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. دود و گاز اشک آور از مفطرات نیست؛ اما سیگار و قلیان مفطر هستند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
5
بعدی