صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا درباره جایگاه اولی الألباب در بین جایگاه های دیگر مانند المتقین و أولی النهی و ... توضیحی وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدان فرزندم! از روایات استفاده می شود که نعمت های معنوی، مادی، فکری و جسمی بهشت مانند هیچ یک از نعمت های دنیا نیستند. از روایات استفاده می شود که این نعمت ها به شکلی هستند که به ذهن هیچکس خطور نمی کند و هیچ چشمی آن را نمی بیند و تنها زمانی به آن معرفت و شناخت می یابیم که از سر رحمت خداوند سبحان وارد بهشت شویم. والله العالم.
پرسش:در برخی از زیارات یا روایات ذکر شده که حور العین برای امام حسین علیه السلام سینه می زنند و لطمه می کنند، درحالی که حور العین در بهشت برای شادی و سرور مؤمنان هستند، چگونه در رثای امام حسین علیه السلام سینه می زنند. بدون شک شهادت ایشان امر بسیار بزرگی است و جنایتکاران در روز قیامت محاسبه خواهند شد، اما در بهشت حزن و اندوهی وجود ندارد. آیا اگر به بهشت رفتیم، آنجا سینه زنی برای امام حسین و همه اهل بیت علیهم السلام وجود دارد؟ یا حزن و مجالس عزاداری تنها در دنیا وجود دارد؟ زیرا برخی گفته اند که در بهشت نیز برای امام حسین علیه السلام مجلس عزاداری برگزار می شود؟
پاسخ:باسمه سبحانه: آیات و روایاتی که بر وجود سرور وشادی در بهشت وجود دارد-والله العالم- ناظر به بعد از فنای دنیاست، نه قبل از آن. اگر این روایات صحت داشته باشند بدون شک قراینی وجود دارد که آن را تأیید می کند. آیا در روایات نیست که حضرت زهرا علیها السلام و رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم برای امام حسین علیه السلام گریه کردند؟ آیا ایشان در بهشت نبودند؟ والله الهادی.
پرسش:فرق بین قبور و أجداث چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شاید مفهوم قبر گسترده تر از واژه أجداث باشد و به همین دلیل مثلا گفته می شود: "إن صدور الأحرام قبور الأسرار" (سینه آزادگان آرامگاه راز است) و صحیح نیست بگوییم: أجداث الأسرار. والله العالم .
پرسش:1- گفته شده اگر مؤمن با گناهی از دنیا برود که از آن توبه نکرده و بر آن اصرار داشته است، روح ایمان از او گرفته می شود و به حالت اسلام رجوع می کند. چگونه معقول است که شخصی که در هنگام مرگ، اهل ایمان و موالات اهل بیت (ع) و تبری از دشمنان آنان بوده، به دلیل مردن در حال معصیت از درجه ایمان به درجه اسلام تنزل پیدا کند؟ 2- اگر پس از ایمان، به حالت اسلام برگردد، آیا از مسلمانانی مانند اهل خلاف و عامه محسوب می شود یا تنها از ایمان تنزل درجه پیدا می کند و مسلمان به حساب می آید؟ 3- اگر پس از مؤمن بودن، تبدیل به مسلمان شود، آیا وارد بهشت می شود و آیا مورد شفاعت قرار می گیرد، یا به جهت اینکه مؤمن نیست مشمول شفاعت نمی شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ فرزندم، بدانید که ایمان، با التزام به شروطش در نفس انسان می ماند. مثلا کسی که ادعای تشیع می کند، اما به دنبال مخالفت با ائمه است، یا در پی قتل مؤمن است -که مجازات آن خلود در آتش است- چنین شخصی از نظر شما چه جایگاهی دارد؟ معنای روایاتی هم که به آنها اشاره کردید این است که چنین شخصی استحقاق پاداش اهل ایمان را ندارد و در حال حیات و پس از مرگ، احکام مسلمان بر او جاری می شود. والله العالم
پرسش:آیا کسی که نماز نمی خواند هم در آتش مخلد می شود، یا تنها کفار محکوم به خلود در آتش اند؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ از خلال آیات و روایات می توان معنای دوم را استفاده کرد، زیرا معنای دوم، همانگونه که در آیه شریفه نیز آمده است، برای مشرک است و نیز برای کسی که مؤمنی را عمدا و به ناحق به قتل برساند. والله العالم
پرسش:- اگر انسان در حال حیاتش بر امام حسین (ع) گریسته و برای آن حضرت اشک ریخته باشد و در قیامت، پس از عبور از تمام مراحل وارد بهشت شود، پاداش این گریه ها در بهشت چه خواهد بود؟ 2 - آیا بهشت، مادی است یا مانند برزخ غیرمادی است؟ 3 - وقتی روح انسان به عالم برزخ می رود ایا خداوند خواستهای روح را در انجا محقق می کند؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه؛ اگر گریه او بر امام حسین (ع) به امید شفاعت امام حسین (ع)، ذریه طاهره، پدر و مادر بزرگوار و جد اطهر آن حضرت (ص) بوده، وی بهشت را به دست آورده و آنچه را سزاوار آن بوده یافته است. اما اگر گریه کردن او و عملش به همه شعائر حسینی، فقط و فقط و فقط به عشق حسین (ع) بوده، چنین شخصی از مجاورین و همسایگان آن حضرت خواهد بود و پیش از ورود به بهشت، رؤیت جمال آن حضرت نصیبش خواهد شد. والله الموفق ج2/ بسمه سبحانه؛ مادی است. والله العالم ج3/ بسمه سبحانه؛ توجه داشته باشید که عالم برزخ عالمی غیر از دنیا و غیر از آخرت است و مردم در آنجا یا در عذابند، یا در نعمت و یا در حالتی که انتظار صیحه قیامت را می کشند. والله العالم
پرسش:چرا مجازات پس از مرگ به صورت نامساوی است، مثلا عذاب برزخ کسانی که از زمان حضرت آدم یا حضرت نوح (علیهما السلام) از دنیا رفته اند، بسیار طولانی است، اما کسی که نزدیک به روز قیامت از دنیا برود، عذاب برزخ برای او کوتاه خواهد بود. آیا توجیهی برای این مطلب وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ فرزندم، توجه داشته باشید که عذاب برزخ از جهت شدت و مدت آن، متناسب با نوع گناه است. وقتی که مدت عذاب پایان یابد، اگرچه شخص در برزخ است عذاب از او برداشته می شود و استمرار وجود شخص در برزخ، به معنای استمرار عذاب نیست. همچنین، شخصی که در اواخر عمر دنیا بمیرد، خداوند عذاب او را از طریق تشدید عذاب و بدون نیاز به طولانی کردن زمانش، به صورت کامل به او می چشاند. والله العالم.
پرسش:معنای شفاعت و اینکه شخصی برای دیگری شفاعت کند چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ شفاعت به معنای واسطه شدن بین دو شخص است که میان آن دو فاصله ای نامطلوب افتاده، حال یا از سوی یکی از آن دو و یا از هر دو طرف. شخص شفاعت کننده یک میانجی است تا چهره نامقبول یکی از آن دو شخص را در نزد دیگری موجه نماید و در نتیجه، آنچه باعث دوری شخص اول از او شده را از دلش خارج کند. این همان چیزی است که ما از رسول خدا (ص) و خاندان مطهرش (ع) امید به آن داریم، زیرا ما در رفتار خود از خداوند دور شده و صلاحیت بهرمندی از لطف او را نداریم. خداوند متعال نیز در قرآن عزیز وعده داده که شفاعت او را رد نمی کند. خداوند متعال می فرماید: «در آن روز خدا پيامبر [خود] و كسانى را كه با او ايمان آورده بودند خوار نمىگرداند» که مقصود (از کسانی که با او ایمان آورده بودند) ائمه اطهار (ع) است. والله العالم
پرسش:چه گناهانی باعث از بین رفتن همه حسنات می شوند؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ این گناهان بسیارند و زشت ترین آنها شرک به خداوند، دشمنی با پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، خون به ناحق ریختن و مصرف شراب است. والله العالم
پرسش:بهترین مکان در بهشت کجاست؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ جایگاهی که به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) اختصاص دارد. والله العالم
قبلی
1
2
بعدی