صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر پزشک، یکی از احشای جسد مانند کبد یا روده ها یا شرایین یا رگها را لمس کند درحالی که دستکش دست کرده است و بعد همان پزشک من را لمس کند، از آنجایی که من به صورت مستقیم جسد را لمس نکرده ام، آیا برای من واجب است که غسل مس میت کنم؟ چه این لمس همراه رطوبت مسری باشد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: غسل مس میت تنها زمانی واجب است که خود میت را لمس کرده باشید و همچنین با لمس رطوبت جدای از جسد نیز واجب نمی شود. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:معمولا در هند و پاکستان رسم است که در دو روز 14 و 15 شعبان، مومنین به زیارت قبور اموات می روند و بر سر مزار آن ها شمع روشن می کنند. آیا این کار جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه؛ اگر این کار با هدف رساندن خیرات به اموات از طریق زیارت و دعا و فاتحه و قرآن انجام شود، جایز و بلکه مستحب است. والله العالم
پرسش:اگر شخصی در اثر فاجعه ی کرونا جان خود را از دست دهد ، آیا جایز است که با رعایت فاصله ی 2 متری از یکدیگر نماز میّت بر جنازه اش بخوانیم؟ و آیا این نماز ، نماز جماعت تلقّی خواهد شد؟
پاسخ:بسمه سبحانه، این مقدار فاصله در نماز میّت جایز است گرچه ما در نمازهای یومیه و سایر نمازهای جماعت این مقدار فاصله را منع کردیم. و بارها گفته ایم ما از (کلام) پزشکان حاذق و چیره دست چنین فهمیدیم که عوامل انتشار این بیماری (کرونا) مدت کوتاهی بعد از مرگ از بین می رود و بر این اساس میّت مدت زمانی که برای ازبین رفتن عوامل پخش بیماری کافی است در جایی محفوظ قرار می گیرد و (بعد از گذشت آن تایم زمانی) مؤمنان به همان شیوه ی مرسوم، بر میّت مسلمان نماز می خوانند. والله الهادی و هو العالم.
پرسش:آیا غسل مس میت برای کسی که پیگر مطهر شهیدی را در میدان جنگ لمس کرده، واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله اگر پیکر شهید را بعد از سرد شدن لمس کرده باشد، غسل مس میت واجب است. مگر این که لمس با دستکش بوده باشد. در این صورت غسل مس میت واجب نیست. امام معصوم شهید از این حکم مستثنی است. والله العالم.
پرسش:اگر جنینی با سن هفت ماه در رحم بمیرد و بعد از آن مادرِ باردار نیز فوت کند، حکم آن چیست؟ آیا باید جنین را از شکم مادر بیرون آورد و پس از غسل و کفن، دفن کرد؟ یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. زن باردار باید با رعایت احکام و شرایط، غسل و کفن شود و دفن گردد و جنین مرده نباید خارج شود. والله العالم.
پرسش:آیا گفتن عبارت (السلام علیکم یا أهل القبور) صحیح است یا اشتباه؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر مقصود از این عبارت سلام و درود فرستادن بر اموات باشد، اشکالی ندارد. والله العالم.
پرسش:اگر عضوی از اعضای جسد انسان که شامل گوشت و استخوان است یا شامل یکی از این دو است قطع شود، آیا باید قبل از دفن، غسل و کفن شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر این استخوان غیر از سینه و یا اطراف آن باشد، باید در پارچه ای پیچیده شده و دفن گردد؛ اما اگر این عضو سینه میت باشد، احکام غسل و کفن و نماز به طور کامل بر آن جاری می شود. والله العالم.
پرسش:آیا اموات هنگام زیارت قبر آن ها متوجه حضور ما می شوند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله متوجه می شوند. والله العالم.
پرسش:بهترین سوره ای که برای شادی روح اموات در چهل روز نخست وفات می توان خواند چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. همه سوره های قرآن کریم با فضیلت و تلاوت آن برای اموات صحیح است؛ اما به منظور اختصار می توان سوره فاتحه را به همراه توحید قرائت کرد. والله العالم.
پرسش:اگر امام جماعت در نماز میت دعاهای مخصوص این نماز را بخواند و مأمومین نیز پس از او با صدای بلند و قابل شنیدن این دعاها را تکرار کنند، آیا نماز صحیح است؟ در صورتی که صحیح نیست آیا اعاده آن واجب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال نماز صحیح است؛ اما بهتر است که مأمومان صدای خود را بلند نکنند. این امام است که در خواندن دعاهای مخصوص در نماز میت باید صدای خود را بلند کند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی