صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر شخص متوفی از مجتهد معینی تقلید می کرده و بعد از وفات فرزندان او خواستند قضای نماز او را بجای آورند، و آنان از مرجع دیگری تقلید می کردند، حکم نماز و دیگر اعمال او چگونه خواهد بود؟ آیا بر اساس مرجع متوفی عمل می شود یا بر اساس مرجع اولاد او؟
پاسخ:بسمه سبحانه: پس از تصحیح تقلید فرزندان و اطمینان از تقلید شخص اعلم، بر اساس مرجع فرزندان او عمل خواهد شد. والله العالم.
پرسش:آیا ما باید به نیابت از پدرمان که زیر دستگاه اکسیژن بستری است و به هنگام ایستادن با تلاش زیاد، میزان اکسیژن خون او افت می کند، نمازهایش را بخوانیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: خواندن نماز و روزه گرفتن به نیابت از انسان زنده، تا زمانی که زنده است، جایز نیست. والله العالم.
پرسش:نمازهایی که در صورت فوت بر مکلف واجب است آنها را قضا نماید کدام اند؟
پاسخ:بسمه سبحانه، نمازهای یومیه، و همینطور نماز آیات جایی که قضاء آن واجب باشد. و همینطور نمازهایی که نذر نموده یا با خداوند برآنها، عهد بسته و به نذر یا عهد وفا ننموده در جایی که قضاء صحیح باشد. و الله العالم
پرسش:آیا جائز است برای شخصی که نماز بدهکار است، به نیابت از برادر متوفیاش نماز به جا آورد؟
پاسخ:بسمه سبحانه جائز است. و الله العالم
پرسش:جمعی از پسران از جانب پدرشان نمازهای برذمه اش را قضا می نمایند، و کیفیت قضا به این شکل است، پسر بزرگ نماز صبح را قضا می کند، و پسر دوم نماز ظهر را قضا می کند و سوم نماز عصر را و همینطور. آیا این نحوه از قضا کردن صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه، صحیح است ولکن احوط آن است که با رضایت پسر بزرگ باشد. و اینکه نماز ظهر بر نماز صبح مقدم نشود و همینطور نماز عصر بر ظهر و عشاء بر مغرب مقدم نشوند. و الله العالم
پرسش:معروف است که نماز درهیچ حالی از احوال ترک نمی شود، حال، عذرهایی که در هنگام تحقق آنها بر پسر بزرگ واجب می شود نمازهای فوت شدهی پدرش را قضا نماید کدام است؟
پاسخ:بسمه سبحانه نمازهایی که از او (پدر) به جهت شدت مریضیاش از تثبیت نیت عاجر بوده است واجب است توسط پسر بزرگ قضا شود، اما سائر نمازها، قضا نمودنش بر پسر بزرگ واجب نیست و در صورت انجام نزد خداوند متعال مأجور خواهد بود. و الله العالم
پرسش:در صورتی که نماز قضا داشته باشی و فرض آن است که نمازهای واجب را ایستاده به جا میآوری، آیا این امکان برای من وجود دارد نماز قضا را هنگام خستگی به صورت نشسته به جا آورم؟
پاسخ:بسمه سبحانه، برای شخصی که قادر است نمازهای قضائش را به صورت معمولی به جا آورد جائز نیست که قضاء نمازهای واجب را نشسته به جا آورد، حتی در جایی که ناتوانی موقتی باشد می بایست منتظر بماند تا ناتوانی از بین برود، بله در صورتی که مبتلا به امری است که او را از ایستادن منع می کند و از بازگشت قدرت در ادامهی زندگانی ناامید است واجب است قضاء نماید و لو به صورت نشسته. و الله العالم
پرسش:اگر شخصی نماز واجب بدهکار باشد برای مدت دو روز مثلا، هنگامی که می خواهد این نمازها را قضا نماید چه اسلوبی صحیح است؟ اولا: نماز صبح را برای دو روز به جا آورد، سپس نماز ظهر را برای دو روز و همینطور؟ ثانیا: نمازهای پنجگانه را برای روز اول به جا آورد و از نماز صبح شروع کند و بعد ظهر و عصر و مغرب و عشاء سپس نمازهای پنجگانهی روز دوم را به همین نحو به جا آورد. ثالثا: نمازهای پنجگانه را برای روز اول به جا آورد و از نماز ظهر شروع کند و همینطور؟
پاسخ:بسمه سبحانه: احوط آن است که نمازهای هر روز را به جا آورد و سپس به روز دوم منتقل شود و واجب است که نماز عصر یک روز را بر ظهر آن روز مقدم نکند و همینطور نماز عشاء از یک روز را بر نماز مغرب آن روز مقدم نکند و این حکم شرعی است و الله العالم.
پرسش:مادر بنده از دنیا رفته است و قصد دارم نماز و روزه هایی که از ایشان فوت شده است را قضا نمائم لکن نسبت به محاسبه ی آن مشکل دارم چراکه همه ی آنچه من می دانم آن است که ایشان همیشه نماز صبح را به جا می آورده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بر شما لازم است اگر خواستی، نماز و روزه هایی که علم داری فوت شده است را قضا نمائی و اگر هرآنچه را احتمال می دهی فوت شده است را به جا آوری بهتر خواهد بود تا از بریء الذمة شدن آن مرحومه اطمینان حاصل کنی و الله العالم.
پرسش:نمازهای واجب بسیاری از من قضا شده است که نه تعدادشان را به یاد دارم و نه تعداد روزهایی که در آن نماز به جا نیاورده ام وکیفیت قضا نمودن آنها را، با توجه به اینکه بنده چندروزی نماز می خواندم و چند روز نماز خواندن را قطع می کردم، برای دوره ای طولانی و باز میگشتم تا نمازها را به جا آورم و هم اکنون خداوند با توبه ای نصوح بر من منّت نهاده، نحوه ی حساب آنچه از من فوت شده است چگونه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: ای فرزندم، قضا نمودن آنچه را می دانی از تو قضا (فوت) شده است بر تو واجب است، بنابراین مثلا می دانی که ده روز یا بیست روز نمازهایت قضا شده است که قضا نمودن ده روز واجب است. هرچند بهتر آن است که به مقداری که علم و جزم پیدا کنی چیزی از آن واجبات بر ذمه ات باقی نمانده است قضا نمائی و نسبت به آنچه انجام دادی و قصوری که داشتی پشیمان باشی و الله الهادی و هو العالم.
قبلی
1
2
بعدی