صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:کسی که نماز نافله را سوار بر خودرو می خواند و چراغ راهنما او را متوقف کرد در حالی که تکبیرة الاحرام را قبل از توقف گفته بوده است، آیا جایز است نمازش را در حالی که خودرو ایستاده است، ادامه دهد و آن را کامل کند؟ اگر قبل از ایستادن تکبیرة الاحرام نگفته بود چطور؟
پاسخ:بسمه سبحانه : تا زمانی که وارد نماز شده بر او واجب است که آن را تا پایان ادامه دهد و اگر وارد نماز نشده است، بین شروع نماز و عدم شروع آن مخیّر است. و بدان که به جای آوردن نماز نافله در حال حرکت جایز است ولی حرکت، شرط صحت نماز در فرض سوال نیست. و الله العالم
پرسش:آیا خواندن سوره ها در هنگام نماز غفیله باید با صدای بلند باشد یا با صدای آرام؟
پاسخ:بسمه سبحانه: شما در این کار مخیر هستید. والله العالم.
پرسش:معروف است که نافله ظهر و عصر در هنگام سفر ساقط می شود. آیا نافله جمعه که بیست رکعت است نیز در حالت سفر ساقط می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله در حال سفر ساقط می شود. والله العالم.
پرسش:آیا مصافحه برخی از مؤمنان بعد از نماز وجه شرعی دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. مصافحه مستحب است؛ حتی در برخی روایات آمده تا زمانی که دست مؤمن در دست برادر مؤمن است و با هم مصافحه می کنند، گناهان آنان ریخته می شود. آری، روایت شده که انبیای الهی علیهم السلام هنگامی که پشت سر رسول گرامی اسلام (ص) در لیلة الاسراء نماز خواندند، با هم مصافحه کردند. بدون شک هر یک از نمازگزاران علی رغم نزدیکی موقعیت و مکان نماز با دیگر نمازگزاران دور نیستند اما از نظر توجه به سمت خدا از یکدیگر دور افتاده اند. هر چه توجه آنان بیشتر باشد، دوری ها نیز بیشتر می شود. هنگامی که نماز به اتمام می رسد، مصافحه برای افزایش اجر و پاداش است. والله العالم.
پرسش:شخصی به غنا گوش می دهد و در عین حال مثلاً نماز شب هم می خواند... آیا نماز شب او ثواب دارد یا چون به حرام گوش می دهد نماز شب او فاقد ثواب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بدان فرزندم! اعمال عبادی مانند نماز روزانه و نماز شب و ... دو مرحله دارند: مرحله اول: صحت عمل و اطاعت از اوامر الهی است و در این مرحله کافی است که عمل دارای شرایط صحت باشد. مرحله دوم: مقبولیت عمل در درگاه الهی که مشروط به به شرایطی است و مهم ترین آن ها ایمان به خدا و رسول اکرم ص و ولایت اهل بیت و برائت از دشمنان اهل بیت و تقوای الهی است. خداوند متعال می فرماید: (إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ). عمل عبادی که به مرحله اول برسد صحیح است؛ اما بقای آن به دست فرشتگان و حافظان اعمال است، مگر این که انسان تقوای الهی و سایر شرایط قبول عمل را رعایت و کسب کند. اگر این کار را نکند سرنوشت او در مرحله اول –خدایی ناکرده- جهنم خواهد بود تا جایی که با عذاب الهی، مجازات گناهان خود را ببیند. در این مرحله اگر رحمت الهی و حکمت بی پایان حضرت حق اقتضا کند از عذاب نجات خواهد یافت و با اعمال نیک خود به بهشت رهنمون خواهد شد. اما از بدن او مشخص است که اهل دوزخ بوده و در ادامه اهل بهشت شده است. تحمل عذاب الهی برای هیچکس قابل تصور نیست. اگر یک شعله از آتش دوزخ بر عالم شرر بزند، همه دنیا را به آتش می کشد. پس ای مؤمنان تقوای الهی پیشه کنید. والله الهادی.
پرسش:آیا قرائت سوره ها در نماز غفیله جهر است یا همس؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اختیاری است. والله العالم.
پرسش:اگر نماز گزار نماز غفیله را بخواند و بعد از حمد از روی فراموشی سوره توحید یا جحد را بخواند، آیا جایز است که قرائت آن دو را قطع کند و بعد قرائت آیه (و ذا النون) را شروع کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. قطع سوره توحید یاجحد جایز نیست. بعد از تکمیل این سوره ها آیه خواسته شده در نماز غفیله را بخوانید. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف نماز غفیله را خواند و قرائت آیه بعد از فاتحه را فراموش کرد یا به جای آن سهواً سوره کوچکی را خواند و بعد از عبور از محل به خاطر آورد، آیا این نماز نماز غفیله به شمار می رود؟ یا برای حصول نماز مستحب باید آن را اعاده کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید آن را اعاده کند؛ زیرا اجزای نماز غفیله را انجام نداده است. والله العالم.
پرسش:آیا استحباب نماز غفیله برای شما ثابت شده یا باید آن را به نیت رجاء به امید مطلوبیت خواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. استحباب این نماز ثابت شده است. والله العالم.
پرسش:اگر نمازگزار در رکعت اول نماز غفیله عمدا بسم الله الرحمن الرحیم را قبل از آیه (وذا النّون) یا در رکعت دوم قبل از آیه (و عنده مفاتح الغیب) بخواند، آیا نماز او باطل می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. نماز او باطل نمی شود؛ اما اگر بسم الله الرحمن الرحیم را به نیت جزئی از سوره توحید بخواند باید ابتدا سوره را بخواند و سپس آن آیه مطلوب را قرائت کند. والله العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی