صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:روایت ترجیحی در تعیین تاریخ وفات حضرت فاطمه سلام الله علیها دختر رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: با تأمل در منابع اینگونه برمی آید که ائمه علیهم السلام می خواستند تاریخ وفات آن حضرت مانند قبرشان مخفی بماند. از حکمت های این مخفی بودن این است که شیعیان بیش از یک بار در سال برای حضرت زهرا سلام الله علیها اقامه عزا می کنند. قضیه حضرت زهرا سلام الله علیها به نمادی از ظلم و دشمنی با اهل بیت علیهم السلام تبدیل شده است. والله العالم.
پرسش:آیا این سخن از امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام (ليس من طلب الحق فأخطأه كمن طلب الباطل فأدركه) با داعش انطباق دارد یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بارها گفتم که گروهک های تروریستی داعش و امثال آن به دنبال حق نیستند. رفتار و اعمال آن ها و اعمال رهبران آن ها در اسلام و برای هیچ یک از مذاهب اسلامی قابل قبول و پسندیده نیست. هیچ یک از مذاهب اسلامی کشتار کودکان و تجاوز به ناموس و جنایاتی از این قبیل را جایز نمی دانند. این داعشی ها گروهک های جنایتکاری بوده و هستند که نیروهای استکبار جهانی در شرق و غرب عالم از آن ها سوء استفاده کرده اند. والله الهادی ولا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم.
پرسش:در برخی روایات ذکر شده که امام علی علیه السلام سه دختر داشتند به نام های زینب (زینب کبری، زینب أم کلثوم و زینب صغری) آیا این روایت صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! روایات درباره این موضوع بسیار متناقض و متضاد است. آنچه که ترجیح دارد این است که حضرت امیر المؤمنین علیه السلام از حضرت زهرا تنها یک دختر داشتند که ملقب به عقیله بنی هاشم یا زینب سلام الله علیها بود و کنیه او أم کلثوم بود. روایاتی که به غیر از این دلالت دارند متهم به نشانه های جعل هستند. والله العالم وهو الهادی
پرسش:آیا ممکن است که راوی تقوا و ورع خود را از دست بدهد اما همچنان مورد وثوق واطمینان باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر منظور شما از ورع، دوری او از حرام و دروغ باشد؛ با رفتن ورع و نابود شدن آن وثاقت نیز به طور قطعی از بین می رود. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا شروع سخن با عبارت "بسمک اللهم" مستحب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: آنچه در روایات آمده گفتن بسم الله الرحمن الرحیم به طور کامل است. والله الموفق و هو الهادی.
پرسش:(إذا أراد أحدكم أن يتزوج المرأة فلا بأس أن ينظر إلى ما يدعوه إليه منها) " کسی که خواهان ازدواج با زنی است، [میتواند] به آن قسمتهایی از بدن زن که او را به ازدواج با آن زن میخواند، نگاه کند ". معنای این حدیث چیست؟ آیا منظور این است که نگاه کردن به کل بدن آن زن جایز است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: نگاه کردن به زن جایز است؛ اما به گونه ای که فقط بداند آیا ویژگی هایی که دوست دارد در همسر وی باشد مانند مو و رنگ و راه رفتن و برخاستن و نشستن و ... در این زن وجود دارد یا خیر؟ این بدین معنا نیست که زن لباس هایش را در آورد. بله زن می تواند لباس های تنگ و چسبنده بپوشد تا خواستگار بتواند هندسه بدن او را ببیند. اگر از آن زن خوشش نیامد، جایز نیست ویژگی های آن را برای مردم بازگو کند. این کار خیانت و معصیت است. اگر کسی از او سؤال کرد باید بگوید: قسمت نبود و از این نوع پاسخ ها. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: (إني تارك فيكم الثقلين ما إن تمسكتم بهما لن تضلوا: كتاب الله، وعترتي أهل بيتي) برای ما از طریق قرآن کریم یا روایات صحیح از منابع روایی معتبر ثابت کنید که به طور کلی پاک و منزه کردن یا منزه شدن از هر عیب و پلیدی در آیه تطهیر دلالت بر عصمت دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: آیه تطهیر به طور واضح و آشکار دلالت بر عصمت دارد. رجس عبارت است از پلیدی باطنی و خداوند سبحان این نوع تطهیر و پاکیزگی را مخصوص اهل بیت پیامبر علیهم السلام قرار داده است. فرزندم! بعد از این آیه دیگر چه دلیلی برای اثبات عصمت ایشان می خواهی؟! در عصمت ائمه علیهم السلام و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم همین براهین و معجزات و دیگر دلایلی که برای امامت این خاندان و نبوت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم ارائه شده کافی است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:دو روایت داریم که اولی دلالت دارد هر کس از پشت نکاح کند نشستن بر پارچه های سبز بهشتی بر او حرام می شود و روایت دیگر این است که هر کسی عمل قوم لوط را انجام دهد و بر همین حالت بمیرد به او مهلت داده می شود تا در لحد قرار گیرد و تنها سه روز در لحد باقی می ماند و بعد از آن زمین، او را در جمع قوم لوطِ هلاک شده پرت می کند و با آنان محشور می شود. اگر این روایات صحیح هستند، فایده برزخ چیست؟ آیا مؤمنان در برزخ عذاب نمی شوند تا از گناهان پاک شوند و سپس در آتش جهنم عذاب نمی شوند تا به بهشت وارد شوند؟ پس این روایات چگونه دلالت می کنند که چنین شخصی با قوم لوط محشور می شود و از هلاک شوندگان است؟ و روایت دیگر نیز بر محرومیت وی از نشستن بر پارچه های سبز حریر و دیبای بهشتی دلالت می کند؟ چگونه می توان بین این روایات و روایاتی که دلالت بر عدم جاودانگی مؤمن –علی رغم همه گناهانش- در آتش جهنم دارد جمع کنیم؟ روایاتی که دلالت بر عذاب شدن مؤمن و سپس شفاعت شدن او دارد.
پاسخ:بسمه سبحانه: روایاتی که ذکر کردید اگر سند صحیحی داشته باشد، ناظر به عذاب در برزخ است. در برزخ همه مجرمان به بیشترین اندازه ممکن عذاب می شوند و ممکن است مجازات تعیین شده برای آنان در برزخ به اتمام رسد و از عذاب جهنم در روز قیامت نجات یابند. اما مجرمی که ملحد است، در جهنم جاودانه باقی خواهد ماند. مؤمن نیز اگر به اندازه کافی مجازات نشده باشد مستحق عذاب قیامت خواهد بود و اگر با شفاعت شافعین و دیگر اسباب مغفرت مشمول رحمت الهی نشود به جهنم می رود. ولا حول ولا قوة الا بالله. والله العالم.
پرسش:از امام رضا علیه السلام نقل شده که فرمودند: (يأتي على الناس زمان العافية فيه عشرة أجزاء ، تسعة منها في اعتزال الناس ، وواحد في الصمت) "زمانی برای مردم فرا می رسد که عافیت و سلامت در آن زمان ده بخش دارد. نه بخش آن در دوری و عزلت از مردم و یکی در سکوت است." سؤال اینجاست که آیا ما از نظر جسمی از مردم دوری گزینیم؟ یا تنها از نظر روحی و روانی؟ یا به اقتضای شرایط؟ آیا دین مبین اسلام به دلیل اینکه شخص احساس پوچی و بی فایده بودن از معاشرت دارد، این عزلت و دوری گزیدن و عدم معاشرت زیاد را تأیید می کند یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: از هر مشکل و مفسده ای که امکان دوری کردن وجود دارد و اصلاح و رفع آن مشکل امکان پذیر نیست، دوری کنید و خود را کنار بکشید. والله العالم.
پرسش:امام صادق علیه السلام فرمودند: (الأذان و الإقامة مثنی، الأذان عشرون حرفاً و الإقامة اثنان عشرون حرفاً) " هر یک از جملات اذان و اقامه دو بار تکرار می شوند. اذان بیست عبارت و اقامه بیست و دو عبارت دارد." آیا این حدیث دارای سند است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: حدیثی که در منابع مانند کتاب الهدایة شیخ صدوق (رض) وجود دارد و میرزای نوری در مستدرک الوسائل از وی نقل کرده اینگونه است: (قال الصادق (ع): الأذان والإقامة مثنى مثنى وهما اثنان وأربعون حرفاً، الأذان عشرون حرفاً والإقامة اثنان وعشرون حرفاً) "امام صادق علیه السلام فرمودند: هر یک از جملات اذان و اقامه دو بار تکرار می شوند و هر دو با هم چهل و دو عبارت دارند. اذان بیست عبارت و اقامه بیست و دو عبارت دارد." این حدیث مرسل است و به آن عمل نمی شود. باید در این مورد به فتوای علمای ما عمل گردد. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی