صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:مسافری به سرزمینی سفر کرده که در آنجا نماز جماعت برگزار می شود، آیا بهتر است که نماز را به جماعت و شکسته بخواند؟ یا به دلیل کراهت اقتدای شخصی که نمازش شکسته است به شخصی که نمازش کامل است، نماز خود را فرادا بخواند؟
پاسخ:بسمه سبحانه . بهتر است اگر امام جماعتی که با مردم نماز می خواند واجد شرایط بود، نماز را به جماعت بخواند. و بدانید که اقتدای شخصی که نمازش شکسته است به شخصی که نمازش کامل است، کراهت ندارد.
پرسش:اگر مسافر به سرزمینی که قصد سفر به آن را داشته در زمان های زیر برسد، آیا اقامت او کامل به شمار می رود؟ 1.ما بین طلوع فجر و قبل از زوال در روز اول تا پایان روزِ روز دهم. 2.بعد از زوال در روز اول تا بعد از زوال در روز یازدهم.
پاسخ:بسمه سبحانه. 1.حکم اقامت ده روز جاری می شود، ولو اینکه ده روز به صورت تلفیقی حساب شود. 2.حکم قبلی برای آن جاری می شود. والله العالم.
پرسش:اگر مسافر در ماه رمضان نیت اقامت به مدت ده روز را کرد؛ اما بعد از ادای یک نماز چهاررکعتی نیت خود را برای بازگشت به وطن خود قبل از پایان ده روز تغییر داد، تکلیف او خواندن نماز به صورت کامل است؛ اما در این مدت کمتر از ده روز آیا تکلیف او گرفتن روزه است یا افطار کردن؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در چنین شرایطی مسافر باید روزه بگیرد؛ زیرا تا زمانی که مسافر از محل اقامت خود در سفر خارج نشود، احکام مقیم بر او جاری می شود. والله العالم.
پرسش:اگر به سفر رفتم و ساعت یک ظهر به مقصد رسیدم و نیت اقامت ده روز کردم؛ اما در روز دهم یک ربع یا نیم ساعت یا یک ساعت یا بیشتر مانده به ساعت یک ظهر مسافرت کردم، در چنین حالتی آیا نماز کامل است و روزه من صحیح است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر آگاه باشید که قبل از کامل شدن ده روز مسافرت می کنید و محل اقامت خود را ترک می کنید، حتی به اندازه نیم ساعت، نباید نماز را کامل بخوانید، همانطور که نباید روزه بگیرید. اما اگر این موضوع را نمی دانستید و معتقد بودید که ده روز کامل یا حتی بیشتر اقامت دارید و نمازها را کامل خواندید و روزه گرفتید، سپس معلوم شد که سفر شما قبل از پایان ده روز به اتمام خواهد رسید، نماز و روزه شما صحیح است. والله العالم.
پرسش:در محلی شروع به کار کردم که به اندازه مسافت شرعی از محل سکونت من فاصله دارد. مدت کار بنده پنج یا شش روزه از هفته است؛ اما نمی دانم این کار من چه مدتی به طول خواهد انجامید. سؤال من درباره چگونگی خواندن نماز است. آیا باید شکسته بخوانم یا کامل یا جمع؟
پاسخ:بسمه سبحانه. شما باید در وطن و همچنین در محل کار خود نمازتان را کامل بخوانید و در مسیر، پس از خروج از حد ترخص وطن یا محل کار خود، نماز را شکسته بخوانید. در ماه رمضان نیز باید در وطن و محل کار خود روزه بگیرید و اگر در راه زوال حاصل شد، روزه آن روز را قضا کنید. والله العالم.
پرسش:اگر در یکی از وسائل نقلیه بودم و وقت نماز واجب شد، اگر راننده برای نماز توقف نکرد و پیش بینی من این بود که بعد از فوت وقت نماز به مقصد خواهم رسید، اولاً: آیا واجب است که نماز را نشسته بخوانم؟ ثانیاً: اگر در وقت نماز یا خارج از وقت نماز رسیدم، باید نمازی را که نشسته خوانده بودم، اعاده کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید نماز را به تأخیر بیاندازید تا زمانی که وقت نماز تنگ شود، در این حالت همانطور که می توانید نماز خود را بخوانید. اگر توانستید ایستاده و اگر مقدور نبود به صورت نشسته و همینطور سایر اجزاء و واجبات در نماز. اگر نماز را قبل از تنگ شدن وقت خواندید و بعد از آن به محلی رسیدید که می توانید نماز را روی زمین و به تمام اجزاء و شرایط بخوانید، واجب است که نماز خود را اعاده کنید. والله العالم.
پرسش:مسافر هنگامی که به حد ترخص می رسد، نمازش شکسته می شود و اگر روزه باشد می تواند افطار کند. اما اگر از سفر باز گردد و در اثناء سفر به همان حد ترخصی برسد که در آن اجازه شکسته خواندن نماز و افطار روزه را داشت، برسد، آیا در این مکان –حد ترخص- نماز او تمام است؟ و اگر امساک کرده می تواند نیت روزه کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. هنگام بازگشت از سفر، تنها زمانی نماز تمام می شود که مسافر به شهر یا روستایی که وطن یا محل اقامت اوست، وارد شود. در مورد روزه نیز تنها بعد از وارد شدن به وطن به شرحی که ذکر شده می تواند نیت روزه کند. این تفاوت بین رفتن به مسافرت و بازگشت از آن است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی